Storczyki dewuka

ODPOWIEDZ
Ariadna
500p
500p
Od: 17 lut 2009, o 21:50
Kontakt:

Post »

Falki boskie :shock:
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wczoraj kupiłam sabotka z przeceny i dobiłam do ...78 sztuk. Mam nadzieję, że sabotek jest z tych powtarzalnych, zresztą nowy pąk chyba zacznie rosnąć lada chwila - to się przekonamy.
Obrazek Obrazek
Rozkwitło też Pleione.
Ariadna
500p
500p
Kontakt:

Post »

Śliczny papi zdradzisz gdzie go kupiłaś i po ile były??
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko imponująca kolekcja :shock: gdzie Ty tyle ich mieścisz hehe :lol:
zazdroszczę Pleione, moje po zimie nie daje znaku życia :twisted:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ładne Pleione, a Paphiopedilum ma cudne listki. chciałabym mieć tyle storczyków. a mam ledwie 50 (z czego ok. 40 to Phalaenopsis). jesienią minie 5 lat, jak zbieram. niestety nie mam miejsca, ale chciałabym kiedyś mieć kolekcję liczącą 200,300 okazów.
Ariadna
500p
500p
Kontakt:

Post »

Moja sąsiadka miała ponad 100 phalenopsisów i z 50 cattleyi i kilka dendrobiów cambri i cymbidium miała łącznie ponad 200 wyjechała na jakiś czas syn zajmował się storczykami jak przyjechała to zostało jakieś 50 sztuk z tego jakies 30 miało już przegnite korzenie wszystkie trafiły do mnie uratowałam 37 sztuk no i dostałam doniczki po nich ,sąsiadka zrezygnowała ze storczyków,Dusiu też bym chciała mieć z 300 sztuk ale gdzie to wszystko zmieścic.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ariadno - sabotek był przeceniony z 39,90 na 13 zł. :lol: :lol: Wyraźnie widać "COŚ" w rozecie i ma malutką nową rozetę.
Joasiu - nie wiem gdzie je mieszczę ale spójrz na to...
Obrazek
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Nie no okno bomba-> ile znajduje się na nim storczyków?:0 A jak wszystkie będą kwitły to dopiero będzie widok.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marivsz pisze:Nie no okno bomba-> ile znajduje się na nim storczyków?:0 A jak wszystkie będą kwitły to dopiero będzie widok.
Dzięki za miłe słowa. W sumie są na tym oknie 24 storczyki - 7 vand wisi i 17 stoi - falenopsisy, 4 sabotki, ludisia, 2 cambrie i dendrobium kingianum. :lol: Dodam, że takich okien mam w sumie 4....
Obrazek
I jeszcze zdjęcie Epidendrum. Kupione też od Plejone :lol: Będzie wkrótce kwitło a przynajmniej taką mam nadzieję. 8)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Noooo, okno superanckie :shock: :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Dorotko - świetny (i bardzo efektowny) pomysł z tymi wazonami i łańcuszkami (brawo dla męża :D za pracę koncepcyjną i wykonawczą :lol: ) - okno wygląda super!
Napisz proszę jak opiekujesz się swoim pleione - dostałam niedawno i wprawdzie trochę poczytałam na temat jego uprawy, ale najcenniejsze są dla mnie zawsze rady praktyczne.
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ariadna pisze:Moja sąsiadka miała ponad 100 phalenopsisów i z 50 cattleyi i kilka dendrobiów cambri i cymbidium miała łącznie ponad 200 wyjechała na jakiś czas syn zajmował się storczykami jak przyjechała to zostało jakieś 50 sztuk z tego jakies 30 miało już przegnite korzenie wszystkie trafiły do mnie uratowałam 37 sztuk no i dostałam doniczki po nich ,sąsiadka zrezygnowała ze storczyków,Dusiu też bym chciała mieć z 300 sztuk ale gdzie to wszystko zmieścic.
gdybym miała miejsce to mogłabym mieć tyle storczyków, na pewno dałabym sobie z nimi radę. ale musiałyby to być Phalaenopsis i Vanda, bo inne nie chcą u mnie rosnąć i kwitnąć.

a okno super... ja mam tylko 2 okna, na każde wejdzie (na stojąco) ok. 15 storczyków zwykłej wielkości, małych weszłoby więcej. część jest na stoliku pod oknem. chciałabym mieć jeszcze półeczkę do zawieszenia w oknie, taką jaką ma AnnaL.

a Epidendrum ma dużo pędów. moje nigdy nie chciało powtórzyć kwitnienia...
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Okno bardzo pomysłowo zagospodarowane.Epidendrum okazałe tylko ten biały nalot na liściach mnie zastanawia.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danutastachurska1 pisze:Okno bardzo pomysłowo zagospodarowane.Epidendrum okazałe tylko ten biały nalot na liściach mnie zastanawia.
Danusiu - dziękuję za odwiedziny. Ten nalot został po oprysku, muszę je po prostu trochę przetrzeć.
Obrazek
Obrazek
Dzisiaj na zdjęciach maleństwa. Kwitnący falenopsis (kupiony u Plejone) zachwyca mnie intensywnością koloru. Drugi zachwyca witalnością. Jak widać na zdjęciu ma 1 kiepskiego listeczka, od listopada siedzi w keramzycie i wypuszcza keiki na pędzie. :lol:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Pierwszy ciekawy, bo jego kolor rzadko spotykany, szczególnie u miniaturek :)
Gratulacje z powodu drugiego, Dewuko :wink: Keiki to nie jest zasługa tylko storczyka,
ale i Twoja ;:333 Możliwe, że bez troskliwej opieki nie poradziłby sobie. Ale na szczęście
ma dobrą panią :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”