Pozdrawiam
Wszystko o... pomidorach. - 3cz.(20.01.09-29.05.09)
- Szymonambar222
- 500p

- Od: 28 gru 2008, o 08:23
-
Smolkus1993
- 200p

- Od: 14 lis 2007, o 14:21
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeśli nie ma grzyba a sadzonki więdną , następny podejrzany to azot ( nadmiar ) . Daj im coś twardszego do jedzenia . Może być biohumus , dolomit , jakiś nawóz wieloskładnikowy z małą ilością azotu , albo wcale , zależy co masz pod ręką .Tula pisze:Gieniu dziękuję![]()
Sisay ja sobie ustawiam budzik w komórce na dzwonienie co 30 minut i robię przymusowe przerwy w pracyBo też się zapominam, a boję się przegiąć
Arisza, ale masz sadzonyJa właśnie wysiałam drugi raz Maskotkę i Pokusę, bo ubiłam część siewek, a i reszta wygląda jak w agonii. I pojęcia nie mam czym im tak "dogodziłam". Grzyba nie mają, światło mają, podlewam jak przeschnie, ziemia była dobra... a są malusie, mają po parze liści właściwych i więdną
buuuu
Coś się w tym roku producenci gotowych podłoży nie popisali , skarg na ,,spalone ''pomidory jest więcej niż w innych latach .
kozula
A moim podlanie biohumusem nic nie dało, dalej więdną dolne liście. Jak tak dalej pójdzie to nic z nich nie będzie
. Po świętach wysadzam je do szklarni, może wtedy im się polepszy, bo teraz to tragedia. Kilka się już tak nie zachowuje ale zdecydowana większość nadal "więdnie" i podsycha.
Nigdy więcej nowego podłoża. Ale zauważyłam pewną zbieżność, bo podobnie zachowuje się kalafior posadzony w tej ziemi.
Nigdy więcej nowego podłoża. Ale zauważyłam pewną zbieżność, bo podobnie zachowuje się kalafior posadzony w tej ziemi.
-
gienia1230

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Szymonambar222
- 500p

- Od: 28 gru 2008, o 08:23
Mommy_b Rok temu miałem ten sam problem !!.Nowa ziemia wszystko było marne słabe chorobliwe a to była ziemia z biedronki.Kupiłem tak tylko raz ale ostatni.Osobiście radze za rok najlepiej nie kupujcie ziemi tylko zróbcie własną kompost,torf,piasek.Ja w tym roku tak zrobiłem i pomidory i inne warzywka ładnie rosną.
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53 ;:53
Witam
Odnośnie ziemi do rozsady, to ja przywiozłam sobie wiaderko ziemi z działki i na godzinę wsadziłam do piekarnika elektrycznego temp. 150*C i w ten sposób odkaziłam ją.
Pomidorki rosły doskonałe i bez żadnych problemów.
Wczoraj i dziś wysadziłam do folii część (25szt) moich pomidorków "Malinowe olbrzymy", przysłoniłam dodatkowo agrowłókniną, oczywiście wcześniej je hartowałam na balkonie
Oto one: ;:8

Witam
Odnośnie ziemi do rozsady, to ja przywiozłam sobie wiaderko ziemi z działki i na godzinę wsadziłam do piekarnika elektrycznego temp. 150*C i w ten sposób odkaziłam ją.
Pomidorki rosły doskonałe i bez żadnych problemów.
Wczoraj i dziś wysadziłam do folii część (25szt) moich pomidorków "Malinowe olbrzymy", przysłoniłam dodatkowo agrowłókniną, oczywiście wcześniej je hartowałam na balkonie
Oto one: ;:8

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
-
gienia1230

- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- GERTRUDA
- 1000p

- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Kontakt:
Moje pomidorki mają iść do gruntu i wyglądają dopiero tak , nie są za małe zdążą ? - bo niestety te z pierwszego siewu kicio wywalił
Te odmiany to Malinowy Olbrzym ( te większe} i Marmade [ te mniejsze- ta odmianę mam po raz pierwszy czy ktoś wie jakie ma walory smakowe ?? ]

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........