Znalazłam dzisiaj na podwórku PHALAENOPSISa :P , jest w opłakanym stanie , kto wyrzuca tak piękne i drogie kwiaty trzymajcie kciuki żeby mi się udało go uratować.
Póki kwitną to ślicznie wyglądają w oknie, kiedy przestają, ludzie niestety nie wiedzą jak się nimi zaopiekować i bezmyślnie wyrzucają je na śmietnik Szkoda maluszka, wierzę, że będzie mu u Ciebie dobrze i szybko wróci do formy. Trzymam kciuki
Ma 6 listków i jeden niestety nadgryziony , żyć chyba jeszcze żyje bo ma zielone korzenie, jedynie na górze są uschnięte, w domu mu poobcinam trochę poczytam i może się uda
Zawsze warto spróbować
Paula ma niestety rację. Często jest tak, że ktoś sobie kupi storczyka albo dostanie i póki kwitnie jest dobrze. A jak przekwitnie ludziom się wydaje, że już po kwiatku. Ostatnio rozmawiałam ze znajomą i ona robiła tak samo. Nie wiedziała co zrobić z kwiatem jak przekwitnie. Czekała na kwiaty a jak same z siebie nie chciały się pokazać wywalała roślinkę
Moja babcia też wywaliła storczyka, przekwitł, obcięła suchą łodygę i myślała,że nic z tego nie będzie.Nawet dziadek jej tłukł do głowy,że tam ma być i teraz trzeba czekać na nowe kwiaty
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola Spis treści; Zielona galeria