W o... Tuszy, metodach odchudzania się
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dieta kefirkowa?
Poproszę o szczegóły, kto i dlaczego (albo po co) ją stosował, na jakich zasadach i z jakim skutkiem.
Poproszę o szczegóły, kto i dlaczego (albo po co) ją stosował, na jakich zasadach i z jakim skutkiem.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
To chyba ja Nalewko.
Ale to nie jest dieta odchudzająca...
10,5 miesiaca temu rzuciłam fajki i ... przytyłam 10 kg.
Z tego powodu pojawiły się różne dolegliwości, których wcześnej nie miałam, zgaga, refluks (to już za mną... jadałam z miesiąc prawie same ryby i przesżło) zostały dolegliwości jelitowe.. i te kilogramy nieszczęsne...
Doczytałam się, żeby się odchudzić to najpierw trzeba oczyścic organizm...
No to oczyszczałam zgodnie z tą stronką http://zdrowie.biznes.net/blogposts/vie ... twork.html (miękkie czyszczanie kefirem) Nareszcie czułam się świetnie!
Tyle, że jak zaczęłam wprowadzać inne produkty to znów zaczęło boleć... więc jadłam kasze gryczane i jaglne i popijałam kefirem... i czytałam i czytałam i czytałam... (lekarzy i leków nie lubię)
a teraz na podstawie wiedzy, którą zdobyłam z różnych źródeł ułożyłam sobie dietę, która ma usczelnić moje ścianki jelita... jak będzie zobaczymy... na razie jest ok.
Wspomagam się Colon C, który piję rano (to bezpieczny środek)
a wieczorem koktailem z warzyw z dodatkiem świeżo zmielonego siemienia i innych różności
Ale to dopiero pierwszy dzień... więc o ewentualnej utracie kilogramów napisze za tydzień 
Ale to nie jest dieta odchudzająca...
10,5 miesiaca temu rzuciłam fajki i ... przytyłam 10 kg.
Z tego powodu pojawiły się różne dolegliwości, których wcześnej nie miałam, zgaga, refluks (to już za mną... jadałam z miesiąc prawie same ryby i przesżło) zostały dolegliwości jelitowe.. i te kilogramy nieszczęsne...
Doczytałam się, żeby się odchudzić to najpierw trzeba oczyścic organizm...
No to oczyszczałam zgodnie z tą stronką http://zdrowie.biznes.net/blogposts/vie ... twork.html (miękkie czyszczanie kefirem) Nareszcie czułam się świetnie!
Tyle, że jak zaczęłam wprowadzać inne produkty to znów zaczęło boleć... więc jadłam kasze gryczane i jaglne i popijałam kefirem... i czytałam i czytałam i czytałam... (lekarzy i leków nie lubię)
a teraz na podstawie wiedzy, którą zdobyłam z różnych źródeł ułożyłam sobie dietę, która ma usczelnić moje ścianki jelita... jak będzie zobaczymy... na razie jest ok.
Wspomagam się Colon C, który piję rano (to bezpieczny środek)
a wieczorem koktailem z warzyw z dodatkiem świeżo zmielonego siemienia i innych różności

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Nie wiedziałam, że i na tematu odchudzanie są na forum wiadomości. 
Liska - bardzo ciekawy ten link, który tutaj zamieściłaś.
Tylko kiedy i jak to wszystko robić?
No ale w sumie można jakieś główne zasady z tego wyciągnąć i stosować.
Gdyby ktoś chciał oczyścić sobie wątrobę pod opieką specjalistów medycyny
naturalnej (i miał kasę, bo trochę drogo oraz czas bo to wczasy tygodniowe w Szczyrku)
http://www.miesiecznik-szaman.pl/wczasy.html
Sama nie korzystałam, ale firma sprawdzona.

Liska - bardzo ciekawy ten link, który tutaj zamieściłaś.
Tylko kiedy i jak to wszystko robić?

No ale w sumie można jakieś główne zasady z tego wyciągnąć i stosować.
Gdyby ktoś chciał oczyścić sobie wątrobę pod opieką specjalistów medycyny
naturalnej (i miał kasę, bo trochę drogo oraz czas bo to wczasy tygodniowe w Szczyrku)
http://www.miesiecznik-szaman.pl/wczasy.html
Sama nie korzystałam, ale firma sprawdzona.
Pozdrawiam serdecznie
- PUMKA
- 500p
- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
DORKA - podziwiam...
Ja własnie z TYM nie jedzeniem słodyczy mam najwiekszy problem
Lubie, nawet bardzo , na dodatek czesto pieke coś w domu dla dzieci i grzech nie spróbować....
Co do diet - kiedys stosowałam kopenhaską....ha ha ha... schudłam moze 3 kilogramy i byłam ciągle wygłodniała.
Liczę, ze praca w ogrodzie przyniesie lepsze rezultaty
Ja własnie z TYM nie jedzeniem słodyczy mam najwiekszy problem

Lubie, nawet bardzo , na dodatek czesto pieke coś w domu dla dzieci i grzech nie spróbować....
Co do diet - kiedys stosowałam kopenhaską....ha ha ha... schudłam moze 3 kilogramy i byłam ciągle wygłodniała.

Ale ja lubię te moje stare szmatyNalewka pisze:
Ale nie wciskaj się na siłę w te ciuchy, spraw sobie nowe![]()
![]()

Dane z dzisiejszego dnia: - 9kg

I jestem wykończona moim psem... nie mam pojęcia skąd ten Burek ma tyle energii

O ile "wsiowy Burek" (Panda 8) ) mnie nie wykończy to mam szanse na jesieni osiągnąć CEL ;-)
Kiedyś tam, dawno, dawno temu byłam na diecie kapuścianejPUMKA pisze: Co do diet - kiedys stosowałam kopenhaską....ha ha ha... schudłam moze 3 kilogramy i byłam ciągle wygłodniała.

produkty zakazane to:
1. słodycze
2. białe pieczywo, uwaga tez na ciemne bo nie każde jest dobre- kupujemy tylko pieczone z mąki ŻYTNIEJ
3. ziemniaki
4. soki też odradzam.
produkty polecane
1. nabiał
2. chude mięso, możne być czerwone ale tylko raz w tygodniu.
3. warzywa zamiast owoców
4. gotowanie na parze zamiast smażenia.
5. ryby
6. chleb razowy
7. woda mineralna niegazowana i niesmakowa
8. olej lniany co najmniej 4 łyżki dziennie do sałatek lub nawet polać każda potrawę
zakaz jedzenia na co najmniej 4 godziny przed snem
na kolacje nie jemy węglowodanów tylko białka
prócz diety polecam bieganie.
jeśli nie lubisz biegać i nie masz czasu to spróbuj biegać interwałowo, tzn 1 jednostka czasu sprintem na 3 jednostki czasu marszu (szybkiego) , przykład 1 minuta sprintu i 3 minuty marszu, lub 15 sekund na 45 sekund
czas treningu 25 minut
1. słodycze
2. białe pieczywo, uwaga tez na ciemne bo nie każde jest dobre- kupujemy tylko pieczone z mąki ŻYTNIEJ
3. ziemniaki
4. soki też odradzam.
produkty polecane
1. nabiał
2. chude mięso, możne być czerwone ale tylko raz w tygodniu.
3. warzywa zamiast owoców
4. gotowanie na parze zamiast smażenia.
5. ryby
6. chleb razowy
7. woda mineralna niegazowana i niesmakowa
8. olej lniany co najmniej 4 łyżki dziennie do sałatek lub nawet polać każda potrawę
zakaz jedzenia na co najmniej 4 godziny przed snem
na kolacje nie jemy węglowodanów tylko białka
prócz diety polecam bieganie.
jeśli nie lubisz biegać i nie masz czasu to spróbuj biegać interwałowo, tzn 1 jednostka czasu sprintem na 3 jednostki czasu marszu (szybkiego) , przykład 1 minuta sprintu i 3 minuty marszu, lub 15 sekund na 45 sekund
czas treningu 25 minut
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Re: W o... Tuszy, metodach odchudzania się
wszystko racja
to smoki dodadzą tylko zasadę zachowania energii podstawowa w naturze
jedzmy to co sprawia ze nasze organizmy więcej energii wydatkują na trawienie i przemianę pożywienia niż z niego pozyskują[ np ziemniaki zastąpmy kaszą,kapustę jedzmy kiszoną,makaron bezjajeczny i gotowany na pół twardo itd,itp]
niestety NIC nie zastąpi ruchu i wysiłku a Panowie szczególnie!..... powinni przynajmniej 1 raz dziennie się zmęczyc[tętno wysokie] i spocić hmmm
......jeśli chcą uniknąć kłopotów

to smoki dodadzą tylko zasadę zachowania energii podstawowa w naturze

jedzmy to co sprawia ze nasze organizmy więcej energii wydatkują na trawienie i przemianę pożywienia niż z niego pozyskują[ np ziemniaki zastąpmy kaszą,kapustę jedzmy kiszoną,makaron bezjajeczny i gotowany na pół twardo itd,itp]
niestety NIC nie zastąpi ruchu i wysiłku a Panowie szczególnie!..... powinni przynajmniej 1 raz dziennie się zmęczyc[tętno wysokie] i spocić hmmm

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Hmmm... porannie czy wieczornie? 

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Ok, tylko jak namówić mojego Sz.M. do poskakania np. z miotłą po mieszkaniu? Spociłby się na pewno i dlatego za nią nie łapie 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Naleweczko moze miotle trzeba zrobic make-up
........bo pora Mirku nie ma znaczenia 

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
-
- 200p
- Od: 28 mar 2009, o 10:20
Moja znajoma zaczęła zachwalać pewnych aktorów i to jak świetnie się prezentują. Mąż tylko stwierdził ,że przecież to przeciętniaki i nic specjalnego a tak na marginesie to na siłownię się zapisał bo niby to korzystnie wpływa na sen
Ale sposób podziałał ,bardzo dużo schudł choć to nie zdrowie było dla niego motywacją ale klatka piersiowa i brzuch aktora X ,którymi tak bardzo zachwyca się jego żona
Ludzie są jednak próżni z natury 

No dobra przyznam się/baba,to wiadomo/ze mam 48 lat i od 20 roku zycia ciagle waże 55 kg prz wzroście 170 cm.W iem wiele osób powie,ze szcęsciara ze mnie.No nie koniecznie,bo np.nawet lekarze podejrzewaja mnie albo o antoreksje albo o problemy z tarczycą,nic z tych rzeczy/podobno geny tu mają znaczenie i to prawda/.Zawsze lubiłam dobrze zjeść i nie zawsze zdrowe rzeczy i w efekcie okazalo sie ostatnio,ze mam podwyzszony cholesterol.Jak nie kijem to pałką.Czyli nie ma ludzi idelanych.
- kulow
- 50p
- Od: 11 sie 2012, o 17:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kupiłem sobie rowerek ( kellys viper 4,0) dziennie tak od 20 do 35km po miesiącu samopoczucie o niebo lepsze zużycie piwa spadło o hektolitry a przebieg to 590km waga minus 5kg