Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Witam moich miłych gości - zapowiada się ciepły dzionek :lol:

joannno witaj oj zrobiła się gromadka tych szpaczków - czereśni nie mam to i problemu nie powinno być :P
Ewo nie nie muszę chyba coś sprostować mieszkam przy lesie ale na tej działeczce nie mam drzew te olbrzymy co je widać to sąsiada :lol: pergola jest bardzo masywna to fakt miała być jeszcze jedna ale same wiecie jak to bywa w praktyce :P
Izo jak zobaczyłam to dzieło M teką ogromniastą masywną pergole to miałam obawy , no ale zaraz chciałam jeszcze jedną tylko z ławeczką - jak na razie tylko marzę :wink: W tej chwili jak znikł płot a działeczka się wydłużyła to w widoku ogólnym pergola ginie no i myślę że fajnie sie wkomponuje w otoczenie ..... Izo twoja jest taka oryginalna i delikatna świetna na jakieś pnącze :lol:
EdytoB muszą się poprzyjmować ja w zeszłym roku też je kupiłam na razie oznak życia nie widzę ....cierpliwie czekam :lol:
KDanuta to co pokazałam to nic muszę im zrobić teraz zdjęcie to dopiero są olbrzymy :lol:
kogra Grażynko ale wspaniałości - i u nas niedługo takie będą a teraz lepiej podziwiać krokusy i tulipany .....czyżbyś sie już nimi znudziła :roll:
danutab no to faktycznie jak nic nie masz w pobliżu to jesteś skazana na internet ale z drugiej strony jak się trafi na solidnego sprzedawce to nabywasz za taką samą cenę ładniejsze okazy niż my w tych supermarketach :lol:

to idę na poszukiwanie wiosny bo juz zaczyna kwitnąć z okna widzę wspaniałą gromadkę krokusów a przy nich uwijające się pszczółki :P
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko na pewno i u ciebie jest piękna wiosna :D .
Teraz nawet nie trzeba szukać :D .
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agnieszko już i u mnie wiosennie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Beatko piękna wiosna u Ciebie..

ale nie tęsknisz za takimi widokami?

Obrazek
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Beatko piękna wiosna zawitała do Ciebie.
Cudne takie krokusowe poletka.
Zdjęcie ślimaczków boskie.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo hi hi a gdzie mi tu z takim wyjechałaś ....przecież ja im wojnę wytoczyłam jak mi gazenie napadły .....czytałam że Hania czymś je karmi hmmm i murowana wygrana :wink:
Dorotko wcześniej krokusy siedziały pod juką i ledwo złapałam ich kwitnienie więc przesadziłam a raczej upchałam w trawnik nie wiem czy to dobry był pomysł " krokusy w trawie" ale mam je przed oknem i na widoku .....moje sa takie drobne trzeba będzie nabyć te dorodniejsze :lol:

hip hip hura narcyzy wychodzą z ziemi jest sporo wierzchołków - a myślałam że feralne cebulki nabyłam to może coś zakwitnie :lol: mam jeszcze troszeczkę przesadzania zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie :P
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale tulipanki chyba Ci szybko zakwitną... bo już takie duże..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo tulipany mam posadzone w trzech miejscach najładniejsze na rondku i tylko 3 ale za to mają po parę kwiatków :lol: ten olbrzym na ostatnim zdjęciu to psi ząb już ma ładne pączki .....jak ten osobnik z twojego zdjęcia go nie zwęszy to będę niedługo cieszyć oczęta :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beata T pisze: ten olbrzym na ostatnim zdjęciu to psi ząb już ma ładne pączki

ups... byłam przekonana, że to tulipan :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Z okazji Świąt Wielkanocnych:
miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,
zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.
Pracy, która pomaga żyć.
Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać
i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Obrazek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

wiosna wkoło nas i ostatnie krokusy , puszkina przekwita - czy ona się wysiewa bo wokół niej mam jakieś dziwne patyczki ii nie wiem co to .....już po cebulicy tz. przekwitła

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
szafirki i prymulki cieszą oko, 1 tulipanek botaniczny wkrótce będzie gromadka i tulipan tylko te coś mnie nie lubią bo same liście widzę
psi ząbek - w tym roku nic go nie pod gryzło , moje ulubione listki już są takie- hosta i coś takiego mi będzie kwitło są to duże zielone liście i ma takie różowe grona
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Beatko, tak się martwiłaś, że wiosna do Ciebie nie zagląda, a tu proszę wiosna w pełni, tak jak w innych częściach kraju.
Mój psi ząb jeszcze nie zakwitł, ale pewnie ma zbyt zacienione stanowisko, byleby zdążył zakwitnąć nim coś go pożre. :roll:
Pozdrawiam wiosennie. :D
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, pięknie u Ciebie :D , te duże liście to bergenia sercolistna, ślicznie będzie Ci kwitła, a Ty narzekasz :lol:
A psi ząb, to moje marzenie, koniecznie muszę go sobie kupić :P
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko wiosna zachwyca w każdym ogródku, bo nigdzi enei jest taka sama ... BRAWO!

Powiedz mi co jest na 10 i 12 zdjęciu? Bo o ile roślinka z 12 gdzieś przemknęła mi się przed oczami to ta z 10 zdjęcia ...hmmm .. nie wiedziałam:(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko wiosna wolno przychodzi ale za to szybko odchodzi - kwiatki tak szybko przekwitają
gucia Bożenko psi ząb to jest moje odczucie dorodne liście sprawiające wrażenie mocnej roślinki a kwiatek delikatny w tym roku ładnie wygląda bo go nic nie zjadło jak w zeszłym - idealnie nadaje się do wyeksponowania u mnie rośnie samotnie więc ten kawałek rabatki mi się podoba posadzony wśród innych roślin po prostu zniknie czar jego uroku :wink:
Izo już u Izy - Chatte widziałaś psiząbek na 9 , 10 fotce jest on a na 12 jak piszę Gucia- bergenia sercolistna już kwitnie u niej w P-O i jest wielkich rozmiarów :D
Moja bergenia obdarzy mnie wieloma kwiatkami a listki ma małe jak na razie .... a ja się bardzo cieszę że hosty które posadziłam w zeszłym roku odbijają .....może ktoś ma ich zadurz i się ze mną podzieli bo planuję rabatkę pod domem a tam cień i nie mam pomysłu na nasadzenia

no to jeszcze raz psiząb i pierwsze bratki które same się wysiewają a ja tylko przerywam
Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”