Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko obawiam się , że to nie koniec zimy . Taka przeplatanka chyba będzie trwać gdzieś do 20 kwietnia . Dobrze , że ja w tym roku nie wysiewałam żadnych nasionek , bo miałabym problem , jak je dotrzymać do przyjścia prawdziwej wiosny. Pelargonie już proszą o słońce , bo duże wyrosły i mają pąki .
Marysiu dziś u nas do 14 też świeciło słoneczko , ale w powietrzu czuć było lekki mrozek , a teraz jest diabelne zimno .Wczoraj skończyłam przycinać wiciokrzewy , bo robimy z koleżanką stroiki na wielkanoc . Trochę wiosennych zakwitło , a tak pięknie mi się porozrastały . Boję się , że zmarzną , bo znów pogodynki zapowiadają mrozy .
Dorotko deszczu na razie u nas nie ma , ale zrobiło się zimno . Miło było popatrzeć na te wytęsknione pierwsze oznaki wiosny . Na prawdziwą wiosenkę musimy sobie jeszcze poczekać .
Pozdrawiam Was cieplutko Zosia
Marysiu dziś u nas do 14 też świeciło słoneczko , ale w powietrzu czuć było lekki mrozek , a teraz jest diabelne zimno .Wczoraj skończyłam przycinać wiciokrzewy , bo robimy z koleżanką stroiki na wielkanoc . Trochę wiosennych zakwitło , a tak pięknie mi się porozrastały . Boję się , że zmarzną , bo znów pogodynki zapowiadają mrozy .
Dorotko deszczu na razie u nas nie ma , ale zrobiło się zimno . Miło było popatrzeć na te wytęsknione pierwsze oznaki wiosny . Na prawdziwą wiosenkę musimy sobie jeszcze poczekać .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Asiu sporo krokusików ma pączki , tylko czekają na upragnione słoneczko . Te posadzone w trawniku jeszcze nie wzeszły . Tak bardzo chciałam mieć kolorowy dywan na trawniku , ale chyba muszę żyć marzeniami .
Ewuniu u mnie na razie była Madzia z forum , ale mam nadzieję , że bliżej lata więcej dziewczyn przyjedzie . Te chwile spotkań są cudowne . Z Madziulą utrzymujemy stały kontakt i z niecierpliwością czekamy na wiosenny ich przyjazd do nas . Narcyzki mają przyschnięte listeczki , chyba od wysokich mrozów .Dużo krokusów nieśmiało zaczyna wychodzić z ziemi , ciekawa jestem , kiedy zakwitną i czy w ogóle przetrzymają powrót zimy .
Madziorku dziś testowałam sprzęt , chyba jest lepiej , bo fotki są ładniejsze . Przecież Ci mówiłam , że wiosenka nie przyjdzie tak szybko . Jak wrócą duże mrozy , to nasze rośliny będą biedne . Przycięłam perovskie tak jak kazałaś , a może ją trochę przykryć na te mrozy , żeby ją coś nie wzięło .
Ewuniu u mnie na razie była Madzia z forum , ale mam nadzieję , że bliżej lata więcej dziewczyn przyjedzie . Te chwile spotkań są cudowne . Z Madziulą utrzymujemy stały kontakt i z niecierpliwością czekamy na wiosenny ich przyjazd do nas . Narcyzki mają przyschnięte listeczki , chyba od wysokich mrozów .Dużo krokusów nieśmiało zaczyna wychodzić z ziemi , ciekawa jestem , kiedy zakwitną i czy w ogóle przetrzymają powrót zimy .
Madziorku dziś testowałam sprzęt , chyba jest lepiej , bo fotki są ładniejsze . Przecież Ci mówiłam , że wiosenka nie przyjdzie tak szybko . Jak wrócą duże mrozy , to nasze rośliny będą biedne . Przycięłam perovskie tak jak kazałaś , a może ją trochę przykryć na te mrozy , żeby ją coś nie wzięło .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Jolu w samym trawniku miałam posadzone 700 krokusów , a na rabatkach dużo więcej . Wyobraż sobie gdyby była normalna wiosna to byłoby na co popatrzeć . Ale ta znikoma ilość też mi cieszy oczy i serduszko .
Ewuniu nie ma sprawy , jak tylko zrobimy to wyślę zdjęcia . Musimy jechać jeszcze do lasu po różne mchy do środka koszyczków i gniazdek . Wyobraż sobie , że to jest naprawdę prosta praca , a Ty masz zdolności do takich rzeczy , łatwo sobie dasz radę . Ja też lubię robić takie różne ozdoby , bo to mi sprawia wielką przyjemność .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Ewuniu nie ma sprawy , jak tylko zrobimy to wyślę zdjęcia . Musimy jechać jeszcze do lasu po różne mchy do środka koszyczków i gniazdek . Wyobraż sobie , że to jest naprawdę prosta praca , a Ty masz zdolności do takich rzeczy , łatwo sobie dasz radę . Ja też lubię robić takie różne ozdoby , bo to mi sprawia wielką przyjemność .
Spis wątków
Spis wątków
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Zosieńko,teraz jeszcze nie trzeba jej okrywać,dopiero jak ruszy wegetacja.
Możesz sobie przygotować butelkę po wodzie.
Pogoda nas nie rozpieszcza,więc trzeba jeszcze troszkę poczekać
pewnie do połowy kwietnia.
PS.
Ależ ja jestem ciekawa tego nowego sprzętu,nie mogę się doczekać jak go zobaczę
Możesz sobie przygotować butelkę po wodzie.
Pogoda nas nie rozpieszcza,więc trzeba jeszcze troszkę poczekać

PS.
Ależ ja jestem ciekawa tego nowego sprzętu,nie mogę się doczekać jak go zobaczę

Pozdrawiam Magda 

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- andriu53
- 1000p
Agnieszko dziś już jest lepiej , śniegu zostało niewiele , a teraz zaczyna padać deszcz i jest zimno .
Karola myślę , że jak przyjedziesz to już na pewno będzie ciepło i posiedzimy sobie na dworze . Może już będzie kolorowo na rabatkach , bo zakwitną wiosenne kwiatuszki i kawusia nam będzie inaczej smakować . Tak bardzo czekam na to upragnione słoneczko .
Gabuniu nawet sobie nie wyobrażasz jakie jest wielkie crinum , boję się , że niedługo zacznie kwitnąć . Wykopałam go jesienią i z ziemią wsadziłam do donicy , bo miałam je podzielić , a ono rośnie jak zwariowane .
Karola myślę , że jak przyjedziesz to już na pewno będzie ciepło i posiedzimy sobie na dworze . Może już będzie kolorowo na rabatkach , bo zakwitną wiosenne kwiatuszki i kawusia nam będzie inaczej smakować . Tak bardzo czekam na to upragnione słoneczko .
Gabuniu nawet sobie nie wyobrażasz jakie jest wielkie crinum , boję się , że niedługo zacznie kwitnąć . Wykopałam go jesienią i z ziemią wsadziłam do donicy , bo miałam je podzielić , a ono rośnie jak zwariowane .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Madziorku dla Ciebie jak również dla naszych miłych gości troszkę zdjęć z pierwszego wiosennego dniaKarolcia pisze:Ktoś tu się leni![]()
Ja poproszę o sesję zdjęciową

Spis wątków
Spis wątków