Ogródek AGNESS cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko dla Ciebie i Gabi na jutro słoneczko w towarzystwie.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aduś mam nadzieję, że uda mi się wyskoczyć na chwilę do ogródka i chociaż cyknąć fotki :D i na pewno pokażę, może i u mnie w wątku się troszkę zakolorowi moimi kwiatkami, bo na razie kolorki pojawiają się dzięki dobrym serduszkom życzliwych forumek :D

Magduś, problem niestety z tymi parapetami :? ale cóż zrobić jak chce się pięknych kwiatuszków i pysznych -swoich warzywek :D

Maryś
, cieszę się bardzo, że zajrzysz do mnie zerknąć na krokusiki :D ja też z deszczyku bardzo się cieszę, ponieważ najgorsza dla roślinek jest ta pozimowa susza , połączona z mroźnymi wiatrami i ostrym słońcem. Tak, że troszkę deszczyku tylko dowodni nasze roślinki :D

Witaj Grażynko, dzięki Kochanie za troskę, ze mną już dużo lepiej, ale niestety Gabi się nie bardzo poprawia :?

Aguś, mam nadzieję, że i u mnie już szybciutko będzie tak pięknie i cieplutko:D , krokusiki mam nadzieję i u mnie dziś się otworzą, bo też już są piękne pąki :D, a niestety przebiśniegów nie mam, ale na przyszły rok na pewno posadzę :D

Grażynko ja już lepiej się czuję, ale u Gabrysi niewiele się zmieniło, nadal mocno chora, ale to już drugi tydzień, i mam nadzieję, że w końcu zacznie się poprawiać :?

Cyntuś, masz rację, mi patrząc ma mój ogródek, gdzie jeszcze krokusy w pąkach ,trudno uwierzyć, że gdzieś już przekwitły, a kwitną żonkile i tulipany :shock: , aż nie do wiary :roll:

Carlu ale pomidorków jeszcze nie wynoś do szklarni, one mają mieć chłodno, żeby nie bujały ale nie zimno, na dworze jeszcze za niska temperatura i przymrozki w nocy. Dopiero jak skończą się przymrozki i temperatura się ustabilizuje, a pomidorki będą większe, to do szklarni, a w razie późnowiosennych przymrozków jakie pojawiają się i w maju- świece :D

Witaj Tadeuszu u mnie już też pojawiły się krokusy, nie mam ich zbyt dużo, kilka kępek, ale na przyszły rok posadzę więcej, bo są naprawdę bardzo wdzięcznymi i ślicznymi kwiatuszkami, i kwitną wtedy, kiedy wszyscy jesteśmy spragnieni kolorków :D

Oleńko bardzo Ci dziękuję za cudowne bukiety krokusów, one są niesamowite, tak pięknie wyglądają takie gęste skupiska, że aż wzrok od nich trudno oderwać :shock: :D
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

w takim razie musze wynajac jakies mieszkanie specjalnie pod moje pomidory i kwiatki hehehe
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety Carlo , tak właśnie mamy, my kwiatoholicy :wink: chcemy mieć jak najwięcej pięknych roślinek, i jakimś cudem znajdujemy miejsce, żeby je upchnąć :roll: :lol: najpierw w domku, a potem na działce :wink: :lol:
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Agnieszko zmartwiłaś mnie, nie wiem co poradzic. Musisz pewnie sknsultowac jeszcze raz z lekarzem? Przecież długo już długo trwa choroba Gabi. Może leki nie są odpowiednie? Wytrwałości Ci życzę i uśmiechów mimo wszystko.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję Kochana, jutro idę znowu do lekarza, a teraz korzystając z okazji, że Gabi zasnęła po zastrzyku biegnę na troszkę do ogródka, muszę w końcu wysadzić ciemierniki, i ranniki, bo im w domu zbyt gorąca, i tak je noszę w dzień taras, noc dom :roll: a nie chciałabym, żeby im coś zaszkodziło, bo naprawdę marzyłam o nich :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jak posadzisz to zrób zdjęcie.Jeżeli to te ode mnie to mogły być cały czas na dworze.
One z dworu były pakowane .
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko :wink:
Przyszłam życzyć szybkiego powrotu do zdrowia i miłego słonecznego dnia :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_, Andziu witajcie Kochane :D

Jestem dziś strasznie zadowolona, ponieważ po raz pierwszy wyszłam popracować w ogródku :D Zrobiłam sporo roboty, posadziłam 7 iglaczków :D usunęłam korę z rabaty, poprzycinałam lawendę, pousuwałam zeszłoroczne liście z rozchodników, sasanek, wyrwałam troszkę trawy i posadziłam ciemierniczka i ranniki od Oli ;:196 I mimo, że jeszcze troszkę bym chętnie porobiła musiałam biec do domu, ale jutro znowu postaram się troszkę wyskoczyć :D

Zakwitły mi pierwsze krokuski, kwitnie na razie tylko kilka kęp, same drobne, te większe dopiero mają pąki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Posadzony ciemierniczek od Oli ;:196

Obrazek Obrazek

Bardzo już ładnie powychodziły kępy tulipanków, omiegi i sasanki mają już pąki kwiatowe. Już niedługo zrobi się kolorowo w ogródku :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak sobie przyszłam poczytać pooglądać- ;:7
Ogródek EdytyB

zapraszam
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Agnieszko trochę popracowałaś w ogrodzie. Ja tez na chwilę pojechałam do swojego. Trochę powycinałam suchych gałązek i poprzycinałam róże. Pozdrawiam.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Aguś, no i się w końcu doczekałaś wiosny i krokusików, teraz to już będzie coraz lepiej :D
x-d-a

Post »

No widzisz Agnieszko, teraz Ty cieszysz się krokusikami, a u mnie już przekwitają. Dzisiaj już zaczęły padać, jak im słoneczko tak mocno przygrzało :cry:

Za to zakwitły już pierwsze narcyzy, a za moment forsycja obsypie się kwiatami :lol:

pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Edytko bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś :D

Grażynko bardzo się ciesze, że w końcu udało mi się popracować w ogródku. Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma, bo dziś na prawdę było pięknie. Fajnie, że i Ty mogłaś pojechać dziś na działeczkę :D

Grzesiu, nawet sobie nie wyobrażasz jak cieszę się z tych swoich pierwszych kwiateczków :D Już naprawdę nie mogłam się ich doczekać :lol: Dopiero kilka kęp krokusów mi zakwitło, mam nadzieję, że pozostałe też się otworzą na dniach :D

Dalu, Ty teraz będziesz się cieszyła następnymi pięknościami, a ja dopiero po Tobie :wink: :lol: A forsycja faktycznie ma już ładne pąki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Co prawda u Ciebie dłużej leżał śnieg niż u mnie, ale teraz masz cieplej i roślinki mamy na jednym poziomie :lol: Natura jest sprytna - nie ma co!
Mam nadzieję, że z córcią coraz lepiej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”