Nowy ogród Jacka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mariola -Coma:!: Porzeczki szybko rosną więc i Twoja na pewno ładnie odbije i zaowocuje.

Przemku, nie ze względu na obrazek kupiłem tę porzeczkę, ale owoce, bo lubię czarne porzeczki. Gdyby była bez obrazka - też bym kupił, bo nie obrazki motywują mnie do zakupu.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku, mam pytanko, czy już posadziłeś rącznik :?:

Posadziłam rącznik 28 lutego i jeszcze nic nie wykiełkowało, nooo i zastanawiam się czy nie powtórzyć sadzenia :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku, gratuluję złotka !!!

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku Gratuluje również Obrazek

Śliczny jest już krzaczek czarnej porzeczki ja ją bardzo lubię lepiej nawet niż czerwoną :lol:
Ja dziś dokupiłam jeszcze 4 hosty :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GRATULUJĘ ZŁOTEJ KARTY :!: ;:77
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

I ja gratuluję Jacku!!! :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku serdecznie gratuluję :D

Obrazek
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ja też gratuluje :D
A mnie się marzy żółta porzeczka... przypomina mi smak z dzieciństwa bo uwielbiałam je... ale już parę dobrych lat nie mam ich na działce.... i w sumie nie widziałam nigdzie będąc na zakupach.... :cry:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Jacek P.... pisze:Przemku, nie ze względu na obrazek kupiłem tę porzeczkę, ale owoce, bo lubię czarne porzeczki. Gdyby była bez obrazka - też bym kupił, bo nie obrazki motywują mnie do zakupu.
To to bardzo dobre podejście ;)
obrazki są złudne, liczy się kondycja sadzonki ;)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Jacku! Przejrzałam cały Twój wątek od początku ! Jestem pełna uznania dla Twojej tytanicznej pracy od podstaw.Podoba mi się bardzo Twoja skłonność do naturalnych, polnych, bezpretensjonalnych roślinek. Miło się patrzy, jak ktoś wrażliwy kreuje swój świat, buduje i tworzy prawie z niczego.Też zaczynałam od zachwaszczonego, zaniedbanego kawałka (ale dużo mniejszego), zaznaczałam pierwsze rabaty patykami, kamieniami i kępami trawy.Bardzo sympatyczne Twoje gliniane garnki, but ze szczawikiem. Ale zdążyłeś nazbierać nowych okazów przez zimę! Mam u siebie ścieżki z kafli,zdarza się,że w mrożne zimy pękają,ale generalnie spełniają swoją rolę. Przeraziła mnie okropnie Twoja żmija!- moim zdaniem to nie zaskroniec! Uważaj! Pozdrawiam. 8) ;:53 ;:61
edit. Piękne zdjęcia z Afryki,totalnie zazdroszczę eskapady!!!.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Jacku :D dołączam się do gratulacji złotka :D

U mnie dziś pierwszy słoneczny dzień, z czego bardzo się cieszę :D w końcu rozkwitły moje wyczekane krokusiki :wink: :lol:
Czarna porzeczka super zakup- samo zdrówko zamknięte małych czarnych kuleczkach, a czy masz borówkę amerykańską i jagodę kamczacką, :?: też bardzo polecam, -pyszne, zdrowe i fajnie owocują. A jagoda kamczacka owocuje bardzo wcześnie już koniec maja, jeszcze przed truskawkami, więc fajnie mieć takie wczesne owocki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Popieram Agnieszkę - jagoda kamczacka jest super . Mam 5 krzaków i myśle ,że w tym roku zrobię pierogi z jagodami już w maju . :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję Wam za odwiedziny i gratulacje :) Złota karta w końcu przyszła, co nie było zbyt szybkie, bo jak pewnie zauważyliście, nie jestem zbytnim gadułą i lubię pisać tylko merytorycznie :)

Dziękuję Jollu, Izo-tu.ja, Grzesiu, Alu, Cynthio :lol:
Alu, nie słyszałem o żółtych porzeczkach :shock: Znam tylko czerwone, czarne i białe. I porzeczkoagrest, który jest smaczny i miałem go kiedyś w starym ogrodzie.

Przemku, to smutna prawda - ludzie zbyt często wierzą obrazkom i potem się rozczarowują. Ja też przez to przeszedłem. Teraz obrazek ma dla mnie znaczenie czysto poglądowe. Ale jak nie ma dokładnej nazwy (polskiej i łacińskiej) oraz podstawowych informacji, to nawet najpiękniejszy obrazek jest dla mnie podejrzany.

Tak Agness, porzeczki i smaczne i zdrowe, dlatego to właśnie od nich zacząłem sadzić krzaczki. Będzie też sporo truskawek, które na ten rok jeszcze zostały, i poziomki.

Danusiu, też słyszałem o jagodzie kamczackiej i pewnie z czasem się pojawi u mnie. :) Na razie nie szaleję z zakupami, bo teren pod krzewy i drzewka nieuporządkowany.

Witaj Pelagio :!: Cieszę się, że wpadłaś i za wszystkie miłe słowa :) Bardzo dobrze to ujęłaś - naturalistycznie i bezpretensjonalnie u mnie. Mój tysięczny post prawie zbiega się z rocznicą objęcia tego ogrodu w posiadanie (to dokładnie za miesiąc) i pamiętam, jak się zachwycałem roślinami, które tu rosły. A to były głównie chwasty, co widać w pierwszych zdjęciach :) . I do dzisiaj mam do nich sentyment, więc jak wykiełkuje jakiś popłoch, to na pewno go zostawię na pamiątkę :) Jestem jednak miłośnikiem porządku więc chwasty będą rosły nie na rabatach uprawnych tylko w naturalistycznych kątach. Mam nadzieję, że na powrót przyjdą dzięki temu bażanty, że będą się dobrze czuły u mnie jeże, nietoperze i inne zwierzątka, które tu były do tej pory (z wyjątkiem kretów i nornic, bo te będę tępił :twisted: )

Halinko, u mnie rycynowce też jeszcze nie wyszły, ale ja siałem jakieś 2 tygodnie temu. Ale martwi mnie fakt, że pojawiła się pleśń na ziemi, którą pryskam ale na razie bezskutecznie. Właśnie na rycynowcach :cry:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje pączki i zielone radości:
koluria kuklikowa, zakwitnie po raz pierwszy :!:
Obrazek
nareszcie wyszły pustynniki :)
Obrazek
szałwia muszkatałowa; wielka radość, zę przezimowała, bo to drugie podejście
Obrazek
bałem się o szarotkę alpejską, bo jej nie przykryłem ale odpuszcza :)
Obrazek
narcyzy coraz większe
Obrazek
...i hiacynty wyszły z ziemi :)
Obrazek
fibigia clypeata to też nowość wiec ciesze się, że ładnie przezimowała :)
Obrazek
i jeszcze jedna nowinka - kuklik bułgarski ma już pączki
Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

koluria... a cóż to takiego, pierwszy raz słyszę :)

A ta żółta porzeczka to może i biała... pamiętam że miała słodkie żółtawe owoce :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”