Baryczkowe Storczyki
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, dziękuję. Kwiat rzeczywiście wpadł mi w oko, wśród zatrzęsienia Phal. w sklepie. Niestety jego wielkość ma też minusy, bo stoi na keramzycie w kuwecie z innymi storczykami i ciągle się na nie przewraca. Nie chciałabym, by się połamały!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Baryczka
Elizabett , Asiu Miło, że do mnie zajrzałyście. Dziękuje 
Dziś pokaże Wam biedronkowy nabytek mojej mamy.

Dziś pokaże Wam biedronkowy nabytek mojej mamy.

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Kamilo bardzo ładny ten Mamy nabytek, takie delikatne kwiatuszki. Niech Jej zdrowo rośnie. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Baryczka
Aniu i Aniu- dziękuję.
Kwiatki u tego storczyka mają piękne białe obwódki, niestety fotki robiłam wieczorem i nie udało się ich podkreślić. Postaram się następnym razem zrobić lepsze i wyraźniejsze.
Kwiatki u tego storczyka mają piękne białe obwódki, niestety fotki robiłam wieczorem i nie udało się ich podkreślić. Postaram się następnym razem zrobić lepsze i wyraźniejsze.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
Uwaga! Będę się chwalić! Żadnym tam nowym nabytkiem, ale własnymi maleńkimi sukcesami!
Niedawno żaliłam się, że mój najstarszy Phal. pokazał pędzik we wrześniu i od tego czasu nie urósł ani o 1mm, a dziś sami zobaczcie:
Nowy pędzik:

No, i moje zdechlaczki, sztuk 3, dla własnej wygody posadziłam je w jednej doniczce, przykryłam namiotem foliowym i po tygodniu, dwóch, pojawiły się u nich maleńkie listeczki, jeden z nich puścił nowy korzonek, u drugiego zauważyłam przedłużające się stare korzonki, rosną i cieszę się z tego jak dzieciak

Niedawno żaliłam się, że mój najstarszy Phal. pokazał pędzik we wrześniu i od tego czasu nie urósł ani o 1mm, a dziś sami zobaczcie:

Nowy pędzik:

No, i moje zdechlaczki, sztuk 3, dla własnej wygody posadziłam je w jednej doniczce, przykryłam namiotem foliowym i po tygodniu, dwóch, pojawiły się u nich maleńkie listeczki, jeden z nich puścił nowy korzonek, u drugiego zauważyłam przedłużające się stare korzonki, rosną i cieszę się z tego jak dzieciak

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Kamilko gratulacje.Takie małe sukcesy najbardziej cieszą 

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Baryczka
Izulo, Grażko - dziękuję!
Mam niestety problem z rudym. Już jakiś miesiąc wcześniej zauważyłam na nim dziwną rosę, byłą też na innym storczyku. Jest przejrzysta, kleista. Wtedy storczyka przetarłam drinkiem i podlałam Diazolem, był świeżo przesadzony, więc wykluczyłam szkodniki.
I dziś znowu widzę maleńkie kropelki tej rosy, tylko na rudym, drugi storczyk jest ok. Zauważyłam też drobne plamy na spodniej stronie liści. Co robić?

Mam niestety problem z rudym. Już jakiś miesiąc wcześniej zauważyłam na nim dziwną rosę, byłą też na innym storczyku. Jest przejrzysta, kleista. Wtedy storczyka przetarłam drinkiem i podlałam Diazolem, był świeżo przesadzony, więc wykluczyłam szkodniki.
I dziś znowu widzę maleńkie kropelki tej rosy, tylko na rudym, drugi storczyk jest ok. Zauważyłam też drobne plamy na spodniej stronie liści. Co robić?

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Kiedyś był wątek o podobnych kropelkach, ale były trochę większe. Może tym jeszcze się "przytyje" 
A te kropelki to nie jest nic groźnego. Jeśli są one pojedyncze, a nie jako śliskie smugi, to raczej nie ma robali - one nie zostawiają (chyba
) takich śladów. Może lepiej niech się wypowiedzą inni, bardziej doświadczeni 

A te kropelki to nie jest nic groźnego. Jeśli są one pojedyncze, a nie jako śliskie smugi, to raczej nie ma robali - one nie zostawiają (chyba

- Baryczka
Aniu, mimo wszystko martwi mnie ta rosa. Zmyłam ją wodą, ciekawe czy się odnowi.
Dziś podlałam moje Phal. wodą z piwem, przetarłam im też listki tym roztworem. Niestety, mimo wietrzenia, w pokoju trochę czuć ten zapach. Ale za to listki wyglądają lepiej, ładnie się błyszczą.
Dziś podlałam moje Phal. wodą z piwem, przetarłam im też listki tym roztworem. Niestety, mimo wietrzenia, w pokoju trochę czuć ten zapach. Ale za to listki wyglądają lepiej, ładnie się błyszczą.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
Dorotko, ja mam już chyba fioła z tymi żółtymi, jednak myślę, że bliżej lata, gdy będzie więcej słonka na dworku, zwrócę uwagę na inne kolorki 
A jak już jesteśmy w temacie, to pokażę Wam dzisiejsze fotki jednego z żółtych:
Jeden z pączków. Widać, że się powoli otwiera:
Ten właśnie dziś rozkwita:
Jedyny obecnie kwitnący:
Tak mój żółtek wygląda w całej okazałości

Cieszy mnie bardzo to, że ma tyle pączków, przedłużył oba pędy i odbicia z nich, więc będzie kwitł na wszystkich. Już się nie mogę doczekać...

A jak już jesteśmy w temacie, to pokażę Wam dzisiejsze fotki jednego z żółtych:
Jeden z pączków. Widać, że się powoli otwiera:

Ten właśnie dziś rozkwita:

Jedyny obecnie kwitnący:

Tak mój żółtek wygląda w całej okazałości

Cieszy mnie bardzo to, że ma tyle pączków, przedłużył oba pędy i odbicia z nich, więc będzie kwitł na wszystkich. Już się nie mogę doczekać...
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila