Zielone rastharsis
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Wiem, wiem, a najgorsze, że, przy okazji, mnie też zaraziłaś tą begomanią.Andziax007 pisze:Sabinko piękne ubarwione listki koleusków![]()
![]()
Ja też mam od Agniesi koleuski i już puściły korzonki
będę musiała je jutro do ziemi wsadzić :P
A nowości cudne![]()
![]()
Ta begonia boska
ja na nie zachorowałam
Wiesz :P

A koleuski od Agi, mimo trudów podróży, odżyły i szybko zapuszczają u mnie korzenie.

I o to przecież chodzi - by nacieszyć oczy bajkowymi barwami begonki.Paprotka pisze:Nowościu śliczne, koleusiki w ślicznych kolorkach ale begonia cuuuudna, nie moge się na nią napatrzyc.

Pan H. dziękuje za komplementy, ale pozostaje skromny.Ewelina pisze:Zapach hiacynta czuję aż tutaj ( czego to imaginacja nie robi z człowiekiem ...)A poważnie pan H. jest piękny.

Według mnie, jest równie efektowne co miniaturowa różyczka, a o ile łatwiejsza w utrzymaniu... I jak długo kwitnie - same plusy.Ewelina pisze:Kalanchoe w bardzo ładnym kolorze i o pełnych , podobnych do różyczek kwiatkach

Pewnie masz rację, Ewelinko, bo dłużej siedzisz w tym zielonym "biznesie".Ewelina pisze:Co do listków fiołków

Klaudiu, Madziu - moje zieleninki Wam dziękują!

Karolciu, listki białego fiołeczka polecą do Ciebie w nadchodzącym tygodniu, a zebrinka i koleuski, jak trochę podrosną.Carla-pwd pisze:jak ju ż wszyskto podrosnie to czy ja moge u ciebie zamowić:
- listeczki białego fiołka
- zebrinka
- i koleuski...???

Zaprawiłam im wodę węglem drzewnym i nie zauważyłam, by źle to znosiły.LeNka pisze:Sabinko nie zadużo nalałaś wody listkom fiołka???

A propos, kto jest chętny na 5 listków fioletowego fiołka?

Dziękuję Ci, kochana! Zaraz pochwalę się roślinkami od Ciebie!zuzia55 pisze:Piękne Twoje nowości,szczególnie difcia,gloxynia no i oczywiście kalanchoe,on ma rzeczywiście różowy kolor.Ja włożyłam Ci małą szczepkę żółtego .Roślinki już wystartowały do Ciebie.

Edytko, mnie kiedyś begonie kompletnie się nie podobały.Edyta 74 pisze:Nowości śliczne szczególnie begonia szkoda, że u mnie begonie się nie trzymają bo to piękne roślinki.

Małgosiu, mamy chyba podobny gust kwiatowy! ;:225Fidelis pisze:Sabinko mam takie samo kalanchoe i hiacynta identycznegoale już przekwitł i chyba powędruje na działkę. Ale ta begonia pięęękna! Chyba się ostatnio moda robi na te begonie
Co do begonii, to powiedziałabym raczej, że to nie moda na nie panuje, ale już epidemia.

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- rastharsis
- 200p
Oto roślinki, które niedawno dostałam od zuzi55. Jeszcze raz Ci dziękuję!
Mała szczepka kalanchoe żółtej, a obok większa - niestety, nie wiadomo jaki kolor.
Możliwe warianty to: pomarańcz, bordo i biały - okaże się, jak zakwitnie.
Grudnik kwitnie na biało lub łososiowo - to też się okaże.

Siedzące w wodzie wraz z trzykrotkami koleuski - jeden zwykły, drugi rokoko, mają głęboki buraczkowy kolor.
Pozostałe roslinki, które niezbyt wyraźnie wyszły na zdjęciach, są niewiadomego pochodzenia.
Niemniej jednak, z przyjemnością przyjęłam je pod swój dach. 

Mała szczepka kalanchoe żółtej, a obok większa - niestety, nie wiadomo jaki kolor.

Grudnik kwitnie na biało lub łososiowo - to też się okaże.

Siedzące w wodzie wraz z trzykrotkami koleuski - jeden zwykły, drugi rokoko, mają głęboki buraczkowy kolor.

Pozostałe roslinki, które niezbyt wyraźnie wyszły na zdjęciach, są niewiadomego pochodzenia.

- rastharsis
- 200p
- rastharsis
- 200p
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
ale upolowałaś cudeńka! Do tego dostałaś też całą masę szczepek!:D to już mania 

Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- rastharsis
- 200p
- Leśny Duch
- 1000p
Gruboszka kupiłaś w Obi?? Na takie poluję, ale tam już nie ma żadnego:( sliczny jest taki czerwieniejący:D Czy wiesz, do jakiego rozmiaru dorasta?
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- rastharsis
- 200p
- Leśny Duch
- 1000p
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
No właśnie .Co to jest to ostatnie.Widziałam to dzisiaj w OBI ,ale nazwy nie było tylko pisało że roślina z ulotki promocyjnej. 

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków