Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Jadziu, podobno od 1 kwietnia ma być bardzo ciepło.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Jadziu, podobno od 1 kwietnia ma być bardzo ciepło.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Od rana biało i cały czas pada. nie chce mi się patrzeć za okno. Za chwilkę jadę do pracy, na drodze śniegowa breja. Mam już tego dość.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

No tak Ewuniu jeszcze śnieg masz ale pocieszę Cię w kwietniu już ma być cieplej :lol: ale szybka decyzja z tymi różami ja to myślę myślę i sama nie wiem co bym chciała posadzić :?
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo no to będziesz miała co robić ,jak róże przyjdą.Plan już jest ,więc do dzieła :!: W sobotę w Olsztynie są targi ogrodnicze 27-29,jadę oczywiście. :!: Wiadomości na stronie http://www.wymarzonyogrod.pl Miłego i ciepłego tygodnia życzę :D
x-d-a

Post »

Ewo,
współczuję Ci tej paskudnej pogody, ale -jeśli to ma być pocieszenie- u mnie też dzisiaj deszczowo i ponuro.
Na szczęście jest dosyć ciepło i roślinki zielenieją.

Miłego popołudnia :lol:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Od rana myślę , gdzie stawiać popikowane roślinki. Parapety już są pełne. Część siewek pada z nieznanego mi powodu. Myślę, że jest im za gorąco. Wietrzę codziennie ,ale ...mimo wszystko w domu jest dość ciepło.
Czy jak zamawialiście róże u p.Chodunia, to otrzymywaliście jakieś potwierdzenie wpłynięcia zamówienia? Zamówiłam róże w niedzielę i nie jestem pewna, czy dotarło moje zamówienie. Już nie mogę się ich doczekać.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Witam wszystkich z rana. Dzisiaj było -5 C. Roślinki w gruncie już wychylają główki, a tu taka niemiła niespodzianka. W domu wszystkie wysiane roślinki rosną, tylko brakuje miejsca.
Wiosno, przyjdź jak najprędzej!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ranny ptaszek z Ciebie :!:
U mnie też zima! Zastanawiam się kiedy pogoda pozwoli popracować w ogrodzie i chociaż część roślin posadzić - by zrobić miejsce na kolejne siewy...
Nie umiem Ci pomóc w sprawie tych siewek...Moje też zbyt rewelacyjnie nie wyglądają.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ewuniu ja też już nie mam gdzie ustawiać rozsad :? oby ta wiosna jak najszybciej przyszła bo te biedne roślinki aż się proszą aby je wsadzić do gruntu :)
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

U mnie zima, śnieg i nawet dziś dość spory mróz.... :roll:

Dziś żółty dzień na forum:
ślę słoneczne pozdrowienia

Obrazek
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dzisiaj pierwszy poranek od kilku dni -bez śniegu. Może już zapasy na ten rok się skończyły?
Mimo, że już po zimie, ale ptaki całymi stadkami przylatują do karmnika. Przed chwilką posilało się całe stadko trznadli (takie żółte, pstrokate , małe ptaszki).
Kwiatki siedzą w miejscu. Zauważyłam, że moja korona cesarska posadzona w tamto lato, wypuściła aż cztery pędy. Jeden jest gruby i mam nadzieję,że zakwitnie. Ma być żółta.
Życzę wszystkim miłego dnia i smacznej porannej kawki.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Właśnie zaświeciło słońce. Aż się ptaki rozćwierkały. Może już tak zostanie?
Pozdrawiam wszystkich w sobotni dzień.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewuniu! Jak tam wrażenia po wczorajszym wypadzie? Mam nadzieję, że jesteś zadowolona! Pogoda spłatała mi dziś figla - wcale nie jest tak ciepło jak zapowiadali i tylko 3 godziny wytrzymałam na pracach ogródkowych :(
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Izo, oczywiście wypad się udał. Pogoda była w miarę, najważniejsze, że nie padało do wieczora. Przedstawienie bardzo mi się podobało. Wróciłam do domu prawie o 3.00 w nocy (zmiana czasu). Miałyśmy z koleżanką polatać po jakimś centrum ogrodniczym, ale zabrakło nam czasu.
Popikowałam już paprykę i pomidory od Idy. W tym tygodniu mam zamiar coś podziałać na podwórku. W czwartek przyjdą moje zamówione róże. Muszę przygotować na nie miejsce. W zasadzie miejsce jest gotowe, ale jeszcze kilka roślin muszę przesadzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”