Ogród Idy74 2009r cz.1
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wieczorkiem .Atak zimy mnie nie dotkną .Ogródkowo u mnie się zrobiło na korytarzu ,bo przesyłki kwiatów przyszły ,ziemia stoi ,dalie popikowane,donice -jest ok
Geniu jadę do Olsztyna ,a potem może spotkam się Elą.Alu ja już sobie dam na spokój z heliotropem ,albo urośnie ,albo nie.
Pozdrawiam cieplutko .Zaraz film HAUS -UWIELBIAM TEGO AKTORA 

Idusiu, Twoja przesyłka-niespodzianka dzisiaj przyszła.
Roślinki w doskonałym stanie, już zostały posadzone.
Biała liatra na białą rabatę (pokażę ją latem, bo to nowe nasadzenie), różowa do różowych, a liliowce w fajne miejsce pod jaśminowcem.
Dziękuję Ci bardzo, bardzo ;:25 ;:25 ;:25 i życzę dużo słoneczka na weekend.
Ja dzisiaj latałam po ogrodzie i rozsadzałam, przesadzałam, kombinowałam...Całą zimę zastanawiałam się, co tu zmienić, a teraz te koncepcje realizuję. Mam nadzieję, że roślinki się na mnie nie obrażą za to latanie po ogrodzie

Biała liatra na białą rabatę (pokażę ją latem, bo to nowe nasadzenie), różowa do różowych, a liliowce w fajne miejsce pod jaśminowcem.
Dziękuję Ci bardzo, bardzo ;:25 ;:25 ;:25 i życzę dużo słoneczka na weekend.
Ja dzisiaj latałam po ogrodzie i rozsadzałam, przesadzałam, kombinowałam...Całą zimę zastanawiałam się, co tu zmienić, a teraz te koncepcje realizuję. Mam nadzieję, że roślinki się na mnie nie obrażą za to latanie po ogrodzie

Ida właśnie wróciłam do domu z tzw targów , kupiłam tylko chryzantemę arktyczną białą i różową oraz kilka cebul lili . Lilie rasowe wysokie pachnące sprzedawane ze skrzynek, nie podam nazw bo w tym momencie jak kupowałam lało jak ch...... a człowiek sprzedawał na dworze . W ogrodniczym kupiłam jeszcze kokoryczkę wielokwiatową ale nie taką zwykłą tylko polygonatum multiflorum"variegatum" , ot i całe moje dzisiejsze zakupy

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szybciutko ,bo czasu brak .Poszłam tylko do ogrodniczego zapytać ,a wyszłam z 8) http://img12.imageshack.us/img12/9091/s6301762.jpg Róże posadzę razem poplączę gałązki i będzie ładny kontrast.Kupiłam jeszcze donice w biedronce-fakt plastiki i zbyt piękne nie są ,ale nie mam już gdzie sadzić i pikować.Dostałam też ofertę ze szkółki ,rośliny taniocha ,wybór niezły ,od razu zadzwoniłam i złożyłam zamówienie telefonicznie ,żeby szybciej było.Trzy stówki już nie moje ,ale co tam ...Wieczorkiem póżnym jeszcze będę...