Ogród Idy74 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ida co do heliotropa to ja siałam, ale po paru dniach już mi skiełkował, nie wszystkie ale trochę tak... i owszem siewki mała ale jak i inne więc po mału sobie urośnie, bo jeszcze ma czas :wink:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wieczorkiem .Atak zimy mnie nie dotkną .Ogródkowo u mnie się zrobiło na korytarzu ,bo przesyłki kwiatów przyszły ,ziemia stoi ,dalie popikowane,donice -jest ok :wink: Geniu jadę do Olsztyna ,a potem może spotkam się Elą.Alu ja już sobie dam na spokój z heliotropem ,albo urośnie ,albo nie. :D Pozdrawiam cieplutko .Zaraz film HAUS -UWIELBIAM TEGO AKTORA :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ty witasz wieczorkiem a ja z rana, bardzo serdecznie, roslinki chcą juz na swoje miejsce dlatego ustawiaja sie do wyjscia, miłego dnia`
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ida już chyba z nimi wyszła :!: :!: :!: :!:
ida74
---

Post »

Witam piątkowo.Taro ,Olu rośliny trzymają się za rączki i czekają na posadzenie.Przymrozek duży dzisiaj ma być,więc 1 dzień postoją w domku.Teraz jestem w pracy ,a wieczorkiem się jeszcze odezwę.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Iduś :) Chociaż za oknem bardzo ponuro i zanosi się na deszcz, to jednak cieplej i zaczynam wierzyć w weekendową poprawę pogody :) Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Moniko już do Ciebie na weekend dojdzie ciepełko :lol: Będziesz i ty mogła popracować w ogrodzie.Pozdrawiam .Kupiłam dzisiaj Hostę ma ciemniutkie satynowe liście ,ze złotymi brzegami. :D Piękna ,ale droga 12 zyla.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Iduś, już dzisiaj trochę popracowałam :) 12 zł to tanio, wszystko co prawda zależy od odmiany :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Monia wiem ,że zależy od odmiany.Porównałam cenę host w biedronce 4 zł -ogrodniczy 12 .Ta odmiana to niby nowość,a w B były pospolite.Wrzośce nie za duże po 6,5 zł.Bratki po 2 zł. :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ido tez cały czas kupujesz ?Ja czekam na moje zamówienie.
Dziś na obiadek zrobiłam pierogi z truskawkami ostatnia porcja truskawek poszła.
Wrzośce mieli ciemny kolor też ?
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ido Ty już wróciłaś z tych targów z Olsztyna :?: :?: :?:
x-d-a

Post »

Idusiu, Twoja przesyłka-niespodzianka dzisiaj przyszła. :lol: Roślinki w doskonałym stanie, już zostały posadzone.
Biała liatra na białą rabatę (pokażę ją latem, bo to nowe nasadzenie), różowa do różowych, a liliowce w fajne miejsce pod jaśminowcem.
Dziękuję Ci bardzo, bardzo ;:25 ;:25 ;:25 i życzę dużo słoneczka na weekend.
Ja dzisiaj latałam po ogrodzie i rozsadzałam, przesadzałam, kombinowałam...Całą zimę zastanawiałam się, co tu zmienić, a teraz te koncepcje realizuję. Mam nadzieję, że roślinki się na mnie nie obrażą za to latanie po ogrodzie :roll:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ida
właśnie wróciłam do domu z tzw targów , kupiłam tylko chryzantemę arktyczną białą i różową oraz kilka cebul lili . Lilie rasowe wysokie pachnące sprzedawane ze skrzynek, nie podam nazw bo w tym momencie jak kupowałam lało jak ch...... a człowiek sprzedawał na dworze . W ogrodniczym kupiłam jeszcze kokoryczkę wielokwiatową ale nie taką zwykłą tylko polygonatum multiflorum"variegatum" , ot i całe moje dzisiejsze zakupy :roll: . Może jutro będziesz miała więcej szczęścia niż ja dzisiaj . Jeden wystawca ze skalniakami i cebulami , drugi z iglakami ach jeszcze mogłam sobie kupić wózek widłowy :lol: .
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ida przyszły mi roślinki z All a mnie jak na złość nie było w domu :evil: :evil:
Właśnie takiego scenariusza obawiałam się najbardziej,weekend roślinek w pudle na poczcie :evil: :evil: :evil:
Pogoda zaczyna się poprawiać,wieczorem świeciło piękne słonko ,jest ciut cieplej :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---

Post »

Szybciutko ,bo czasu brak .Poszłam tylko do ogrodniczego zapytać ,a wyszłam z 8) http://img12.imageshack.us/img12/9091/s6301762.jpg Róże posadzę razem poplączę gałązki i będzie ładny kontrast.Kupiłam jeszcze donice w biedronce-fakt plastiki i zbyt piękne nie są ,ale nie mam już gdzie sadzić i pikować.Dostałam też ofertę ze szkółki ,rośliny taniocha ,wybór niezły ,od razu zadzwoniłam i złożyłam zamówienie telefonicznie ,żeby szybciej było.Trzy stówki już nie moje ,ale co tam ...Wieczorkiem póżnym jeszcze będę...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”