Ogród Kryski - cz. 3, r.2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień Dobry :)

Krysiu, wpadłam się przywitać i życzyć Ci dużo zdrówka :)
Ślicznie u Ciebie wyglądają początki wiosny.
Liliowce zakupione w tamtym roku o tej właśnie porze, wsadziłam do doniczek a do gruntu dopiero w maju, po ostatnich przymrozkach. Dokładnie tak, jak radzi Grażynka. Nawet kwiatki miały ;) :)
Ciemiernik cuchnący od Ciebie jest już duży i śliczny. I pękają mu pąki. Tylko ja, cielątko, na razie nie umiem rozpoznać, czy one liściowe czy kwiatkowe. :(

Generalnie potrzebuję porady: pokupiłam trochę piwonii (wpływ tego zgubnego dla kieszeni forum), czy mogę je już wsadzić do gruntu? A może do doniczek?

Pozdrawiam serdecznie Ciebie Krysiu i Twoich miłych gości
Mirka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Krysiu :D gdzie się podziewasz :?: :D życzę Ci miłej ,pogodnej niedzieli :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

I ja wpadam z wiosennym przywitaniem ,
widzę że kwitną u Ciebie Krysieńko wczesne kwiatuszki ,
u mnie jeszcze pączki siedzą w ziemi ,choć już trochę listeczki wychylają swoje noski :P
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Krysiu bardzo długo Cię nie ma napisz choć słówko :? Jak tam Twoje roślinki i wysiane piękności , ciekawi mnie czy Bożodrzew już pokazał się na świecie i piwonia drzewiasta :)
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Witam miłych gości w moim wczesnowiosennym ogrodzie. Ostatnio cierpię bardzo na brak czasu i mało zaglądam na forum. Do swojego wątku nie zaglądałam bo nie dostawałam powiadomień i nie wiedziałam, że ktoś mnie odwiedził. W ogrodzie coraz bardziej kolorowo, coraz więcej kwitnie krokusów. Przebiśniegi cieszą swoimi kwiatkami. Pozostałe cebulowe jeszcze nie kwitną ale z dnia na dzień coraz bardziej podnoszą swe pączki ku słońcu jak tylko się pokaże. Jak na razie dni słonecznych było bardzo mało, przeważnie deszcz i zimno. Wczoraj słoneczko pięknie świeciło i krokusy uśmiechały się do słońca. Tak się zajęłam "brudną" robota, że nie zdążyłam im zrobić zdjęć, a dzisiaj siąpił deszcz i już tak pięknie kwiatki nie pozowały do sesji zdjęciowej.
Izo, Dorotko, Lisko, Jadziu /pocieszyłaś mnie tym, że św. Franciszek mi żmijkę wybaczy/, Karolku, Moniko, Geniu, Grażynko, Mirko/cieszę się, że się odezwałaś/, Agnieszko, Bogusiu bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin. Jadziu ani bożodrzew, ani też piwonia, ani strelicja nie wychodzą z ziemi, nawet kobea i rącznik nie pokazują się.
Wzeszły dwie jodły, akacja lepka i coś się zaczyna dziać z eukaliptusem.
Dzisiaj szpaki zleciały do mnie na wypas i przez okno zrobiłam im takie zdjęcie.

Obrazek
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Krystyno, zajrzałem wstecz i widzę, że u Ciebie już kolorowo było tydzień temu.
Dziś pewnie jeszcze więcej kwiatków, u mnie tylko kilka przebiśniegów a krokusy bardzo małe. ;:222

Piszesz, że nic nie wschodzi z wysianych może jest za zimno, ja wczoraj też sporo posiałem i też nic jeszcze
nie wschodzi ;:214

Szpaków nie przeganiaj, jak wyjedzą robaki to będzie mniej dla kretów. :lol:

Wszędzie gadają, że jeszcze tydzień poczekamy do prawdziwej wiosny, zobaczymy :shock:

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu co do szpaków to fakt, zostaw niech wyjedzą robactwo, nie trzeba będzie tyle pryskać.
Krzyś to chciałby żeby w jeden dzień już mu wszystko wyrosło - strasznie niecierpliwy jakiś..... :P
U mnie zimno, bardzo wietrzno a przed domem jeszcze resztki śniegu leżą. :twisted:
Trochę jeszcze poczekamy..... :cry: na to ocieplenie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

szpaki ... brrr - wystrzelał bym wszystkie - za te owoce które wyżerają w ogrodach :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krzysztofie, ale ja wszystkie zasiewy ma w domu na parapecie, a niektóre nawet na kaloryferze i tu są bardzo słabe efekty wysiewu.
A szpaków oczywiście nie przeganiam, wypasają się do woli, chyba że psy je przegonią. Grażynko Ja mam nadzieję, ze one też wybierają ślimaki.
Karolu, przecież szpaki to też stworzenia Boże :lol: i nie bądź dla nich taki surowy. U mnie jeszcze za bardzo nie maja co na drzewach objadać tylko aronię kiedyś w ciągu 15 minut objadły całą. Jeden raz porządnie się na szpaki zezłościłam, jak przeleciały nad moim domem i natychmiast musiałam myć prawie wszystkie okna.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Krysia ja jestem ciekawa czy u Ciebie już pustynniki wychodzą z ziemi ,bo ja do swoich codziennie zaglądam i nic jeszcze nie widzę :? Twoja moja hortensja przeżyła zimę ,co mnie bardzo cieszy :P
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko u mnie pustynniki już dawno na wierzchu. Może za głęboko swoje posadziłaś a może dłużej u Ciebie było zimno. Nie martw się , na pewno wyrosną. Wiesz, ja w dwa lata temu sadziłam takie "ostatki", bardzo małe kłącza i w dwóch przypadkach posadziłam odwrotnie " do góry nogami" i też wyrosły i na dodatek zakwitły. Cieszę się, że hortensja przeżyła.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O kurczaczek..... ;:24
To może ja drugi pustynnik też do góry nogami posadziłam i teraz wyjść nie chce ? ;:14 ;:14 ;:14
Bo jeden rośnie w szklarni jak torpeda a drugiego nie ma. ;:185 ;:145
A jak długo wschodziły Krysiu te posadzone na odwrót ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

No ładnie to ja mojego Cyklamena też chyba źle posadziłam ;:223 , bo jeden już jest a drugiego nie widać :(
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - a jak głęboko sadzisz pustynniki ??? bo moich też nie widać ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

U mnie na 6 posadzonych pokazały się tylko 2 :cry:
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/