Uprawy w Anglii

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sąsiad kupił 4 palety truskawek w OBI, i po roku wszystkie zlikwidował, bo wszystkie, a były to różne gatunki, były jakieś niewydarzone.
Ja mam zaufanie do starego sklepu ogrodniczego, prowadzonego przez kolejne pokolenie.
Waleria
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2009, o 18:34

Post »

niby macie wszyscy racje ze lepiej zaufac starej renomowanej firmie czy sklepom ale wiezcie mi na slowo ze kupilem te truskawki i naprawde sa swietne ...

powiem taaak ... wogole owoce w angli to jedno wielkie g... , bez soku bez smaku sam nawoz itd... bez porownania do polskich ... ale na te z lidla mi sie trafilo elegancko , poczulem sie jakbym jadl owoce z polski )) naprawde trafilem , wiec jezeli chodzi o truskawki to polecam ...
Awatar użytkownika
Paprykarz
50p
50p
Od: 10 sie 2008, o 22:37

Lidl

Post »

Ja tam w Lidlu kupowac nie będę od czasu jak pozeczka i winogron okazaly sie patykami wbitymi w doniczke.
Ludzie wstydzą się dziś, że ciągle jeszcze wstydzą się tego, czego wstydzili się dawniej.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Osu ależ wierzymy, że kupiłeś tam świetne truskawki :D Mogło się trafić przecież. Problem z Lidlem i podobnymi sklepami właśnie na tym polega - trafisz świetnie, albo trafisz na g... . W sprawdzonym sklepie ogrodniczym czy dobrej szkółce nie ma takiego totolotka - trzeba mieć pecha, żeby trafić trefną sadzonkę, a nie szczęście, żeby trafić dobrą :D Ja któregoś roku kupiłam w Polsce w Lidlu czy Biedronce sporo cebul narcyzów i krokusów, chyba wszystkie pięknie kwitły choć kupowałam z przeceny, dosłownie za grosze. Ot szczęście miałam :D
Awatar użytkownika
Paprykarz
50p
50p

Lidl

Post »

Dokladnie. Kupowanie roslin w Lidlu to jak kupowanie telewizora w warzywniaku.
Jednak jest wyjatek siec sklepow wielobranzowych Wilkinson. Tam kupuje dobrej jakosci towar pochodzacy ze szkolek.
Ludzie wstydzą się dziś, że ciągle jeszcze wstydzą się tego, czego wstydzili się dawniej.
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

chyba macie racje :D maliny zakupione w lidlu i agrest sa jakies kulawe :( choruja i takie tam ... jednak sie skusza na drozsze ale pewniejsze ...
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może tak doczekamy się jakichś zdjęć? Dla nas to wielka frajda oglądać inne ogrody, mogą być nowe i ledwie założone, a jeszcze lepiej gdyby były dojrzałe, zarośnięte, zielone i kolorowe, i takie bardzo angielskie :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

obiecuje wstawic jakies fotki jutro ale na wiele nie liczcie bo ja zaczynam przygode z natura dopiero w tym roku :D ale dzialke juz mam ... doprowadzam ja do ladu , mam tez tunele ( nie male ) ktore sam postawilem ... zreszta jutro zobaczycie sami ...

pozdrawiam
Awatar użytkownika
babeczka03
100p
100p
Od: 3 mar 2008, o 16:41

Post »

Ja też przyłączam się do prośby Nalewki i proszę o zdjęcia! Ja uwielbiam te angielskie ogródki i namiętnie oglądam wszystkie kryminały Agathy Christie, na filmach te ogródki są urocze, ale ciekawa jestem, jak to wygląda w rzeczywistości... I życzę powodzenia w uprawach :lol:
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

wiec jak obiecalem kilka fotek :D na razie pomidorki ... dzisiaj poszly juz pod folie i zobaczymy co bedzie dalej :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

a tak wygladaja buraczki , salatka itp :D

Obrazek Obrazek

co prawda dopiero w siewniku ale juz miejsce przygotowane do pikowania do gruntu :D jak tylko bedzie cieplej to bed emial troche zabawy zeby to przepikowac :roll: :D
Awatar użytkownika
babeczka03
100p
100p
Od: 3 mar 2008, o 16:41

Post »

Fiu, fiu wygląda bardzo profesjonalnie! U mnie spadł śnieg i nici z uprawy :cry: A miała powstać szklarenka...Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Paprykarz
50p
50p

Anglia

Post »

Fajnie, że masz tunel - ja nie mam miejsca :cry:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
osu77
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

to dlaczego nie pojdziesz do consilu i nie zlozysz podania o dzialke ??? placisz podatki to masz prawo ... a jak maja wolne ( a pewnie tak jest ) to dostaniesz od reki w 1 dzien ... ( za darmo ) ...
bedziesz mial tyyyle miejsca ze bedziesz mogl postawic 10 szklarni :D

sprobuj ...
Awatar użytkownika
Paprykarz
50p
50p

Ok

Post »

Wiem o tym. Juz nawet mialem wstepnie nagrany allotment jest tylko jeden problem - czas!
Musze doprowadzic moj ogrod do stanu uzywalnosci.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”