Uprawy w Anglii
niby macie wszyscy racje ze lepiej zaufac starej renomowanej firmie czy sklepom ale wiezcie mi na slowo ze kupilem te truskawki i naprawde sa swietne ...
powiem taaak ... wogole owoce w angli to jedno wielkie g... , bez soku bez smaku sam nawoz itd... bez porownania do polskich ... ale na te z lidla mi sie trafilo elegancko , poczulem sie jakbym jadl owoce z polski )) naprawde trafilem , wiec jezeli chodzi o truskawki to polecam ...
powiem taaak ... wogole owoce w angli to jedno wielkie g... , bez soku bez smaku sam nawoz itd... bez porownania do polskich ... ale na te z lidla mi sie trafilo elegancko , poczulem sie jakbym jadl owoce z polski )) naprawde trafilem , wiec jezeli chodzi o truskawki to polecam ...
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Osu ależ wierzymy, że kupiłeś tam świetne truskawki
Mogło się trafić przecież. Problem z Lidlem i podobnymi sklepami właśnie na tym polega - trafisz świetnie, albo trafisz na g... . W sprawdzonym sklepie ogrodniczym czy dobrej szkółce nie ma takiego totolotka - trzeba mieć pecha, żeby trafić trefną sadzonkę, a nie szczęście, żeby trafić dobrą
Ja któregoś roku kupiłam w Polsce w Lidlu czy Biedronce sporo cebul narcyzów i krokusów, chyba wszystkie pięknie kwitły choć kupowałam z przeceny, dosłownie za grosze. Ot szczęście miałam 

Lidl
Dokladnie. Kupowanie roslin w Lidlu to jak kupowanie telewizora w warzywniaku.
Jednak jest wyjatek siec sklepow wielobranzowych Wilkinson. Tam kupuje dobrej jakosci towar pochodzacy ze szkolek.
Jednak jest wyjatek siec sklepow wielobranzowych Wilkinson. Tam kupuje dobrej jakosci towar pochodzacy ze szkolek.
Ludzie wstydzą się dziś, że ciągle jeszcze wstydzą się tego, czego wstydzili się dawniej.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A może tak doczekamy się jakichś zdjęć? Dla nas to wielka frajda oglądać inne ogrody, mogą być nowe i ledwie założone, a jeszcze lepiej gdyby były dojrzałe, zarośnięte, zielone i kolorowe, i takie bardzo angielskie 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- babeczka03
- 100p
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
- babeczka03
- 100p
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
Ok
Wiem o tym. Juz nawet mialem wstepnie nagrany allotment jest tylko jeden problem - czas!
Musze doprowadzic moj ogrod do stanu uzywalnosci.
Musze doprowadzic moj ogrod do stanu uzywalnosci.
Ludzie wstydzą się dziś, że ciągle jeszcze wstydzą się tego, czego wstydzili się dawniej.