Park krajobrazowy - minismok

Zdjęcia naszych ogrodów.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Smoczyco. Coś mi kiedys w moim watku napisałaś o tym, ze kopanie się z koniem nie niesie twórczych perspektyw w aspekcie hodowania RH i róz na piasku. Całkowicie się z tym zgadzam, mój ogród stanowi widomy przykład prawdziwości tej tezy. Wspomniałaś o przestawieniu się na mniej wymagajace azalie. Czy możesz uściślić jaki azalie miałać na mysli japonskie zimozielone czy wielkokwiatowe? U mnie sniegu nie ma, ale zimno. Jak dotąd zakwitły tylko przebisniegi w liczbie 6 kwiateczków na wsadzone 20 cebulek jesienią. Nic to, na pewno będzie ich więcej w przyszłym roku.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie Skarby Natury :D

kopiąc jak górnicy nawiazalismy kontakt z uzdrowiskiem w dolinie :D .....zółw na łancuchach w koncu sie wykulkał! :D ........czuje sie jak błoto poślizgowe :x
to moja 5 zima w smoczej i wiecie co?.......takiego MARCA jeszcze nie było!

Hanuś ....przykre sa te straty :x ......wsadzasz giganty a mozesz liczyc na bujne karły :lol:
rózyce w polu mam pancerne ale rarytasy sadze pod okapem przy domu.......dalej to już" tylko dla orłow" :lol:

Bogusiu ........japonskie u Ciebie tez pieknie beda bujały chyba ze przyjdzie mrozna zima :x ...do -20 z kompostem na nogach wytrzymają :D

Babi[nko] 1 bociek przeleciał nad smocza doliną ale machał tylko jednym skrzydłem bo drugim OCZY ZASŁANIAŁ :lol:

Agness b. sie ciesze bedziemy uprawiały Agnes równolegle :D ......[czeka w donicy az przestanie sypać].......lubi słoneczne stanowiska i dobrze znosi suszę......porzadne rózydło :lol:
Lisko ........dla pokonania BIAŁEGO SZALENSTWA kupiłam paletę kolorowych bratków :lol: .........teraz mam nowy kłopot :? ........czy trzymac w chłodni czy wsadzic w donice i na zew. podest?...hmm
Wisienko jest ZJAWISKOWO ;...........płatki sniegu duze jak płatki róz.....opadaja wolno tanczac we mgle.....pustać!
cmokasy z gór i biegne cieszyc oczy wiosna w Waszych ogrodach :D
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ooo, widzę, że jakaś moda na Agnes tu zapanowała.
No to jestem przypadkiem na czasie, bo też sobie jesienią zakupiłam i posadziłam :wink:

Donoszę, że FJ mi pięknie rośnie w donicy (nadal), jeszcze nie dałam do ogrodu, bo mnie ziąb trochę przeraża, ale już by trzeba chyba, prawda?

W sobotę robiłam inspekcję i wychodzi na to, że wszystkie przezimowały, choć niektórym przemarzły pędy do poziomu okrywy, ale to pikuś.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oliwko :D .........Agnes tak! :) to kanadyjka gestokolczasta nic jej nie pokona :D .......ale FJ nie!....jak juz ma młode pedy w donicy to teraz trzeba poczekac do maja :? [bez przymrozków] chyba ze bedziesz latała z agrowłokniną :lol: ......co nawet skutecznym byc nie musi bo młode pąki stykajace sie z materiałem łatwo sie uszkadzaja :? .......chyba bym nie ryzykowała ale wiesz u mnie 23 MARCA WYGLADA TAK :lol: Obrazek Obrazek Obrazek

cmokasy z gór
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

No to raczej na ogródku nie popracujesz...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Smoczyco, toż u Ciebie środek zimy! Ja niby byłam dopiero co w górach i widziałam te masy śniegu, ale jednak robią wrażenie. Kiedy sie to wszystko zdąży stopić, zeby dac szansę roślinom na zakwitnięcie i wydanie nasion i owoców! Cudnie jest w górach ale śniegu jakby za dużo. A my tu gadamy o tulipanach, przebiśniegach, krokusach. Ale z drugiej strony łaki pokryte kobiercami krokusów, tego na płaskim nie uświadczysz! :D A u Ciebie może już na Wilekanoc będą. :D
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Tyż piknie :wink: - tzn. 23 marca
U mnie leje, wieje i ziiimno :evil:

Dzięki za radę, znaczy się FJ nadal trzymam w domu.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu stopi sie w kilka słonecznych dni na+...........ale to jeszcze nie teraz :( ......prognozy pogody sa zimowe .....nie wiem co lepsze? tony sniegu czy gołe mrozy na rozbudzone paki :? ale jedno jest pewne........WIOSENNE BŁOTO do kostek :x ........smocza zamieni sie w pole ryzowe :o a potem lampa ,susza i niemiłosierne upały...."taka gmina" :lol: .......zapewniam ze sa gatunki które w tych trudnych warunkach niezle sobie radzą :D np RÓZE

cmokasy
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

[/b]SmokAgo jestem pełna podziwu bo nawet mnie już lekko rzuca na widoki serwowane przez Ciebie.
Kwiecień za pasem a tu Alpy. Nie dziwota ze przeglądasz alpejskie.
Pofolgowała sobie " latoś " przyroda z Wami oj pofolgowała.
Wspierające całuski Kaśka
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Smoku, zaspy u Ciebie, aż wierzyć się nie chce. A Marzannę topiłaś?
Pozdrawiam z kielecczyzny gdzie wieje jak.... :lol:
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

W tej bieliźnie ... Śniegowa Baba się nie odrodziła ? czy ją na amen zasypało ;)
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

SmokAgo żebyś nie czuła się osamotniona w bieli .U mnie -2C i sypało 5 godzin :lol: zima ze takiej w tym roku nie widziałam :lol: rozkoszna wiosenka :lol: Jutro jadę na północ a tam jeszcze weselej :lol:
Podobno wszystkiemu winne wybuchy dużych wulkanów. Na kogoś lub coś trzeba zrzucić winę :lol:
Kaśka
Podobno dzisiaj trzeba pokazać coś różowego. Dessusy zostawię w spokoju i przesyłam Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Matko jedyna, jaka PIĘKNOŚĆ... a imię jej ?
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave to azjatycka -ELODIE
Kaśka
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elodie :lol: ....hmm Babi to brzmi jak melodie......własnie przegladam foto z końca marca ub.roku :D .........i się napawam :lol: .........akumulatory wyobrażni wyczerpane :x ,te w pługach też!

Ave ......w tvp zima pod Łodzią......... :lol: :lol:

powiem krótko z ZIMY przejdziemy prosto do LATA :lol:

nawet jest fajnie........obserwuje niesmiało jedynie wieloletnie drzewa poza tym czysta biel .......i wiecie co? BURZE SNIEZNE to jest TO! ;:154

czytam w miesieczniku na O.......o pieknych krzewach taaaaa..........nie wiecie jak jest dzisaj w KOPENHADZE?albo w BARCELONIE?........ostatecznie w OSLO? :lol: .....smoków nie namówią na takie delikatesy ........niech sobie wsadzą oczary i ciemierniki cuchnace w d......

cmokasy z ........

ps.TO juz nawet nie jest śmieszne :x ........wszystko gnije albo sie dusi pod tonami sniegu.......podtopienia pewne! :x :evil: :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”