Park krajobrazowy - minismok
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Smoczyco. Coś mi kiedys w moim watku napisałaś o tym, ze kopanie się z koniem nie niesie twórczych perspektyw w aspekcie hodowania RH i róz na piasku. Całkowicie się z tym zgadzam, mój ogród stanowi widomy przykład prawdziwości tej tezy. Wspomniałaś o przestawieniu się na mniej wymagajace azalie. Czy możesz uściślić jaki azalie miałać na mysli japonskie zimozielone czy wielkokwiatowe? U mnie sniegu nie ma, ale zimno. Jak dotąd zakwitły tylko przebisniegi w liczbie 6 kwiateczków na wsadzone 20 cebulek jesienią. Nic to, na pewno będzie ich więcej w przyszłym roku.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie Skarby Natury
kopiąc jak górnicy nawiazalismy kontakt z uzdrowiskiem w dolinie
.....zółw na łancuchach w koncu sie wykulkał!
........czuje sie jak błoto poślizgowe :x
to moja 5 zima w smoczej i wiecie co?.......takiego MARCA jeszcze nie było!
Hanuś ....przykre sa te straty :x ......wsadzasz giganty a mozesz liczyc na bujne karły
rózyce w polu mam pancerne ale rarytasy sadze pod okapem przy domu.......dalej to już" tylko dla orłow"
Bogusiu ........japonskie u Ciebie tez pieknie beda bujały chyba ze przyjdzie mrozna zima :x ...do -20 z kompostem na nogach wytrzymają
Babi[nko] 1 bociek przeleciał nad smocza doliną ale machał tylko jednym skrzydłem bo drugim OCZY ZASŁANIAŁ
Agness b. sie ciesze bedziemy uprawiały Agnes równolegle
......[czeka w donicy az przestanie sypać].......lubi słoneczne stanowiska i dobrze znosi suszę......porzadne rózydło
Lisko ........dla pokonania BIAŁEGO SZALENSTWA kupiłam paletę kolorowych bratków
.........teraz mam nowy kłopot
........czy trzymac w chłodni czy wsadzic w donice i na zew. podest?...hmm
Wisienko jest ZJAWISKOWO ;...........płatki sniegu duze jak płatki róz.....opadaja wolno tanczac we mgle.....pustać!
cmokasy z gór i biegne cieszyc oczy wiosna w Waszych ogrodach

kopiąc jak górnicy nawiazalismy kontakt z uzdrowiskiem w dolinie

to moja 5 zima w smoczej i wiecie co?.......takiego MARCA jeszcze nie było!
Hanuś ....przykre sa te straty :x ......wsadzasz giganty a mozesz liczyc na bujne karły

rózyce w polu mam pancerne ale rarytasy sadze pod okapem przy domu.......dalej to już" tylko dla orłow"

Bogusiu ........japonskie u Ciebie tez pieknie beda bujały chyba ze przyjdzie mrozna zima :x ...do -20 z kompostem na nogach wytrzymają

Babi[nko] 1 bociek przeleciał nad smocza doliną ale machał tylko jednym skrzydłem bo drugim OCZY ZASŁANIAŁ

Agness b. sie ciesze bedziemy uprawiały Agnes równolegle

Lisko ........dla pokonania BIAŁEGO SZALENSTWA kupiłam paletę kolorowych bratków

Wisienko jest ZJAWISKOWO ;...........płatki sniegu duze jak płatki róz.....opadaja wolno tanczac we mgle.....pustać!
cmokasy z gór i biegne cieszyc oczy wiosna w Waszych ogrodach

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ooo, widzę, że jakaś moda na Agnes tu zapanowała.
No to jestem przypadkiem na czasie, bo też sobie jesienią zakupiłam i posadziłam
Donoszę, że FJ mi pięknie rośnie w donicy (nadal), jeszcze nie dałam do ogrodu, bo mnie ziąb trochę przeraża, ale już by trzeba chyba, prawda?
W sobotę robiłam inspekcję i wychodzi na to, że wszystkie przezimowały, choć niektórym przemarzły pędy do poziomu okrywy, ale to pikuś.
No to jestem przypadkiem na czasie, bo też sobie jesienią zakupiłam i posadziłam

Donoszę, że FJ mi pięknie rośnie w donicy (nadal), jeszcze nie dałam do ogrodu, bo mnie ziąb trochę przeraża, ale już by trzeba chyba, prawda?
W sobotę robiłam inspekcję i wychodzi na to, że wszystkie przezimowały, choć niektórym przemarzły pędy do poziomu okrywy, ale to pikuś.
-
- Kontakt:
Oliwko
.........Agnes tak!
to kanadyjka gestokolczasta nic jej nie pokona
.......ale FJ nie!....jak juz ma młode pedy w donicy to teraz trzeba poczekac do maja
[bez przymrozków] chyba ze bedziesz latała z agrowłokniną
......co nawet skutecznym byc nie musi bo młode pąki stykajace sie z materiałem łatwo sie uszkadzaja
.......chyba bym nie ryzykowała ale wiesz u mnie 23 MARCA WYGLADA TAK

cmokasy z gór

cmokasy z gór
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Smoczyco, toż u Ciebie środek zimy! Ja niby byłam dopiero co w górach i widziałam te masy śniegu, ale jednak robią wrażenie. Kiedy sie to wszystko zdąży stopić, zeby dac szansę roślinom na zakwitnięcie i wydanie nasion i owoców! Cudnie jest w górach ale śniegu jakby za dużo. A my tu gadamy o tulipanach, przebiśniegach, krokusach. Ale z drugiej strony łaki pokryte kobiercami krokusów, tego na płaskim nie uświadczysz!
A u Ciebie może już na Wilekanoc będą. 

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Kontakt:
Bogusiu stopi sie w kilka słonecznych dni na+...........ale to jeszcze nie teraz
......prognozy pogody sa zimowe .....nie wiem co lepsze? tony sniegu czy gołe mrozy na rozbudzone paki
ale jedno jest pewne........WIOSENNE BŁOTO do kostek :x ........smocza zamieni sie w pole ryzowe :o a potem lampa ,susza i niemiłosierne upały...."taka gmina"
.......zapewniam ze sa gatunki które w tych trudnych warunkach niezle sobie radzą
np RÓZE
cmokasy

cmokasy
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Smoku, zaspy u Ciebie, aż wierzyć się nie chce. A Marzannę topiłaś?
Pozdrawiam z kielecczyzny gdzie wieje jak....
Dorota
Pozdrawiam z kielecczyzny gdzie wieje jak....

Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
SmokAgo żebyś nie czuła się osamotniona w bieli .U mnie -2C i sypało 5 godzin
zima ze takiej w tym roku nie widziałam
rozkoszna wiosenka
Jutro jadę na północ a tam jeszcze weselej
Podobno wszystkiemu winne wybuchy dużych wulkanów. Na kogoś lub coś trzeba zrzucić winę
Kaśka
Podobno dzisiaj trzeba pokazać coś różowego. Dessusy zostawię w spokoju i przesyłam

Podobno wszystkiemu winne wybuchy dużych wulkanów. Na kogoś lub coś trzeba zrzucić winę

Kaśka
Podobno dzisiaj trzeba pokazać coś różowego. Dessusy zostawię w spokoju i przesyłam

-
- Kontakt:
Elodie
....hmm Babi to brzmi jak melodie......własnie przegladam foto z końca marca ub.roku
.........i się napawam
.........akumulatory wyobrażni wyczerpane :x ,te w pługach też!
Ave ......w tvp zima pod Łodzią.........
powiem krótko z ZIMY przejdziemy prosto do LATA
nawet jest fajnie........obserwuje niesmiało jedynie wieloletnie drzewa poza tym czysta biel .......i wiecie co? BURZE SNIEZNE to jest TO!
czytam w miesieczniku na O.......o pieknych krzewach taaaaa..........nie wiecie jak jest dzisaj w KOPENHADZE?albo w BARCELONIE?........ostatecznie w OSLO?
.....smoków nie namówią na takie delikatesy ........niech sobie wsadzą oczary i ciemierniki cuchnace w d......
cmokasy z ........
ps.TO juz nawet nie jest śmieszne :x ........wszystko gnije albo sie dusi pod tonami sniegu.......podtopienia pewne! :x

Ave ......w tvp zima pod Łodzią.........

powiem krótko z ZIMY przejdziemy prosto do LATA

nawet jest fajnie........obserwuje niesmiało jedynie wieloletnie drzewa poza tym czysta biel .......i wiecie co? BURZE SNIEZNE to jest TO!

czytam w miesieczniku na O.......o pieknych krzewach taaaaa..........nie wiecie jak jest dzisaj w KOPENHADZE?albo w BARCELONIE?........ostatecznie w OSLO?

cmokasy z ........
ps.TO juz nawet nie jest śmieszne :x ........wszystko gnije albo sie dusi pod tonami sniegu.......podtopienia pewne! :x