Oczko wodne - (barakudy)
- 
				Pawel Woynowski
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A możesz się jeszcze ciut wstrzymać, np. do poniedziałku. Pośpiech jest jak sama wiesz "jest wskazany jedynie przy łapaniu pcheł" i "jak sama nazwa wskazuje przy ... biegunce"KaRo pisze:To ja w następnym tygodniu biorę się sama za swoje oczko!!!
Dość tych ryb!!!
Kupię M. wędkę i spinning i wyślę go .... jeszcze nie wiem gdzie....ale nad wodę na ryby.
A u siebie zrobię porządek liny,okonie chyba amur do sąsiada.
Mam dużo roślin ,mam filtr ,mam lampę i .... zupę.
Muszę to zmienić!
 Przyroda tego nie lubi, ona działa powoli lecz skutecznie.
 Przyroda tego nie lubi, ona działa powoli lecz skutecznie. Masz testy do sprawdzania jakości wody? Jak nie to przywiozę swoje. Ale mogę przywieść też ...wędki

Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne

"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Wtrącę i ja swoje trzy grosze co do czystości oczka. Swoje posiadam już od czterech lat i woda jest tylko częściowo podmieniana. Pływa w nim około 15 ryb o łącznej długości ok. 150 cm. Nie mam prądu na działce więc żadne pompy, filtry i temu podobne nie wchodzą w rachubę. Podmiana wody polega na tym, że kilka konewek nagrzanej wody zabieram do podlewania kwiatów i uzupełniam to wodą świerzą. Do uzdatniania wody używam kwasnego torfu.
I najważniejsze: nie karmie ryb! One w wodzie mają dosyc pokarmu!

Proszę nie krzyczcie za tą folie, ale w momencie zakładania tego oczka posiadałem jej taką ilość, że starczyło na trzy warstwy. Więc aby sie nie zmarnowała użyłem jej. Jak doleję wody do pełna to nie rzuca sie tak w oczy. A te cegły to ... to ja nie wiem

I najważniejsze: nie karmie ryb! One w wodzie mają dosyc pokarmu!

Proszę nie krzyczcie za tą folie, ale w momencie zakładania tego oczka posiadałem jej taką ilość, że starczyło na trzy warstwy. Więc aby sie nie zmarnowała użyłem jej. Jak doleję wody do pełna to nie rzuca sie tak w oczy. A te cegły to ... to ja nie wiem

Pozdrawiam - major

Faktycznie ta folia to ups ,ale nic straconego ,\.Koniecznie łopata i trochę podkopać ,bez strefy wody plytkiej to trochę dziwnie wygląda.To praktycznie parę godzin roboty a efekt na całe lata.Foli jest na tyle ze można jeszcze wszystko zrobić ,Kawalek po kawałku i dosadzać rośliny,to dopiero będzie efekt .

- 
				maryla73ab
- 1000p 
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam... wasze oczka sa piekne...moje troche skromniejsze ale jestem dumna ze mam chodz takie ....ogladam wasze zdjecia i jestem pełna podziwu .....,u mnie nie bardzo chcą roślinki być tak piękne, zółkną i podsychają, zepewne robie coś zle ale ciągle się ucze ,dlatego między innymi jestem na tym forum.... 

Proszę o wstawianie miniatur fotek z odnośnikiem do pełnego rozmiaru (jest taka opcja w Fotosiku), proszę również o pisanie Polską czcionką (ą, ę, ć, ś, ź)
Paweł Woynowski
Moderator

Proszę o wstawianie miniatur fotek z odnośnikiem do pełnego rozmiaru (jest taka opcja w Fotosiku), proszę również o pisanie Polską czcionką (ą, ę, ć, ś, ź)
Paweł Woynowski
Moderator