Moje zielone królestwo - ewab123
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu! Jak tam zakupy w B.? Trafiłaś coś dla siebie?
Moja calla posadzona w ogrodzie nie zakwitła - wypuściła tylko 2-3 liście. Mam nadzieję, że teraz jak podpędzę ją w domu to zakwitnie. Wydaje mi się, że poł. kwietnia to trochę za wcześnie nasadzenie ciepłolubnych cebul. Wszystko jednak zależy od pogody. Nie pamiętam w jakim terminie w zeszłym roku sadziłam. Muszę chyba się dokształcić trochę w tej kwestii.
Moja calla posadzona w ogrodzie nie zakwitła - wypuściła tylko 2-3 liście. Mam nadzieję, że teraz jak podpędzę ją w domu to zakwitnie. Wydaje mi się, że poł. kwietnia to trochę za wcześnie nasadzenie ciepłolubnych cebul. Wszystko jednak zależy od pogody. Nie pamiętam w jakim terminie w zeszłym roku sadziłam. Muszę chyba się dokształcić trochę w tej kwestii.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa nie chcę cie martwić,ale ja w zeszłym roku kupiłam w Biedronce łubiny,
które okazały się malwami.Na dodatek miały okropną rdzę i musiałam je latem wywalić.
Musisz chyba przygotować się i na taką ewentualność.
które okazały się malwami.Na dodatek miały okropną rdzę i musiałam je latem wywalić.
Musisz chyba przygotować się i na taką ewentualność.

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Ewuniu ja miałam posadzone Eukomisy w donicy i w gruncie , jednak te w gruncie były dużo ładniejsze , w tym roku też posadzę do gruntu , one lubią ciepłe i osłonięte od wiatru stanowiska oraz słoneczne .Ja zasilam jak zaczynają rosnąc nawozem długo działającym i to wszystko . Co do Kali to miałam kilka kolorów i gdzieś mi przepadły
pewnie zgniły wsadzone były prosto do gruntu .
Popracowałam dziś w ogrodzie 6 godzin

Popracowałam dziś w ogrodzie 6 godzin

Dzisiaj od rana u mnie pada deszcz. Jest ciemno i ponuro. Mam nadzieję, że jak się dzisiaj wypada, to jutro będzie ładniejsza pogoda i będę mogła działać w ogrodzie. Muszę jeszcze wysadzić pustynnika, trytomę i jedną lilię (upominek od koleżanki z forum).
Dzisiaj po przebudzeniu wymyśliłam sobie, że posadzę róże koło domu. Muszę się poradzić ekspertów ,czy im w tym miejscu będzie dobrze. Rabata znajduje się w podwórku, między domem a garażem. Do południa jest tutaj słońce. Jest to kierunek właściwie wschodni. Kto poradzi? To jest ta rabata:
Dzisiaj po przebudzeniu wymyśliłam sobie, że posadzę róże koło domu. Muszę się poradzić ekspertów ,czy im w tym miejscu będzie dobrze. Rabata znajduje się w podwórku, między domem a garażem. Do południa jest tutaj słońce. Jest to kierunek właściwie wschodni. Kto poradzi? To jest ta rabata:

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Poleciłabym np.takie róże- do wyboru kolor mono !
:
Wszytkie małe rabatówki lub patio ( max 60cm wzrostu; średnio 40cm)
różowe:
Bonica wypiętrzona, lub The Fairy -cięta na okrywową
amarantową - Heidetraum
białe;
White Fairy na płask lub miniaturę wzniosłą Snowball, White Pet, Avon, Snow Carpet
żołtaczki
Norfolk i Hakuun-wzniosłe, Sonnenschrim- rozłożysta okrywa, Piekne gwiazdki Rugul/ Giuletta
ewnetualnie melanż z pomarańczem i rózem - Rumba, Masquwerade, Baby Masqyerade, Mandarin
karminy
Red Ice, Mainfeuer, Festival, - do góry, Red Meillnad, Red Fairy- okrywa,

Wszytkie małe rabatówki lub patio ( max 60cm wzrostu; średnio 40cm)
różowe:
Bonica wypiętrzona, lub The Fairy -cięta na okrywową
amarantową - Heidetraum
białe;
White Fairy na płask lub miniaturę wzniosłą Snowball, White Pet, Avon, Snow Carpet
żołtaczki
Norfolk i Hakuun-wzniosłe, Sonnenschrim- rozłożysta okrywa, Piekne gwiazdki Rugul/ Giuletta
ewnetualnie melanż z pomarańczem i rózem - Rumba, Masquwerade, Baby Masqyerade, Mandarin
karminy
Red Ice, Mainfeuer, Festival, - do góry, Red Meillnad, Red Fairy- okrywa,
Dlaczego zmieniam rabatę, bo na niej z przodu rosną bukszpany, a z tyłu jest bardzo dużo miejsca i co roku sadzę co innego. Postanowiłam posadzić coś na stałe.
Haniu, bardzo Ci dziękuję za rady. Skorzystam z nich, ale... już w między czasie dokonałam zamówienia (jestem raptus). Aż się boję Twojej oceny.
1.Golden Celebration, 2.Friendship, 3.Cardinal de Richelieu, 4.Queen Elizabeth, 5.Othello i jeszcze na planowaną nową pergolę dwie pnące Red Climbing.
Wszystkie zamówiłam u p.Chodunia
Haniu, bardzo Ci dziękuję za rady. Skorzystam z nich, ale... już w między czasie dokonałam zamówienia (jestem raptus). Aż się boję Twojej oceny.
1.Golden Celebration, 2.Friendship, 3.Cardinal de Richelieu, 4.Queen Elizabeth, 5.Othello i jeszcze na planowaną nową pergolę dwie pnące Red Climbing.
Wszystkie zamówiłam u p.Chodunia