Ogród Ewy F
Tęsknię z wróblami, tam gdzie mieszkam już się nie pokazują. Elemelki sa takie radosne.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
To mąż dorwał się do mojej korespondencji i powklejał ptaki,bo kwiatów nie ma.Faktycznie to są mazurki,które różnią się od wróbla minimalnie wielkością oraz tą ciemną plamką pod okiem.Nie przejmuj się Cynthio ja też do niedawna nie wiedzialam
Fajnie Cattleya i Mutari,że zajrzeliście.Wyszłam spojrzeć do ogrodu,ale zmarzłam,bo wiatr przejmujący
Geniu! Muszę o tych jeżówkach poczytać,ale w nic się nie dam wkręcić.Żadne doniczki,parapety,przykrywanie przed mrozem .Ale stawiam poprzeczke roślinom.!Nie wiem, czy cokolwiek przejdzie tę surowa selekcję
Fajnie Cattleya i Mutari,że zajrzeliście.Wyszłam spojrzeć do ogrodu,ale zmarzłam,bo wiatr przejmujący
Geniu! Muszę o tych jeżówkach poczytać,ale w nic się nie dam wkręcić.Żadne doniczki,parapety,przykrywanie przed mrozem .Ale stawiam poprzeczke roślinom.!Nie wiem, czy cokolwiek przejdzie tę surowa selekcję
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewuniu . Przyjączam się do chóru pochwał
.Masz piękny i duży ogród . (To moje marzenie , które się nigdy nie spełni ).
To Ty jesteś kolekcjonerką jak się patrzy
.Ja tylko zbieram różne rośliny .
Zazdroszczę Ci możliwości sadzenia krzewów i tej przestrzeni .( Oj poszalałabym
Na moich skromniutkich 5 arach mogę mieć tylko niewielkie kępki roślin , bo chcę miec ich jak najwięcej różnych .
Właśnie stałam się stałą bywalczynią Twojego wątku .

To Ty jesteś kolekcjonerką jak się patrzy

Zazdroszczę Ci możliwości sadzenia krzewów i tej przestrzeni .( Oj poszalałabym

Właśnie stałam się stałą bywalczynią Twojego wątku .

Danusiu!Ponieważ masz mniejszą powierzchnię,to możesz bardziej zadbać o swoje rośliny i poszukiwać osobliwości.Ja raczej skupiam się na stworzeniu ogrodu jako współgrającej całości,a jak widać w przyrodzie nic nie występuje pojedynczo.Nawet znane rośliny w masie zyskują na atrakcyjności.Oczywiście ambicją każdego ogrodnika jest rozszerzanie spisu roślin ,aby uatrakcyjnić kompozycję.Staram się to robić poprzez kolekcje wybranych gatunków.Zresztą ogród to ciągła przebudowa.Twoje roślinki są piękne, poza tym zazdroszczę Ci cieplejszego klimatu.Coś mi swita ,że pisałaś że masz zeleżniak Piękna roślina,ale u mnie wymarza,Często stosowana przez angielskich projektantow ogrodów
Geniu! Ja tylko żartowałam.Sama sobie tlumaczę jak powinnam sie racjonalnie zachowywać.A czy ta Jeżówka co kupiłaś tez ma liście jak trawa?
Sabinko!Roże nie są akcentem przewodnim tego ogrodu,ale po tegorocznych zakupach zapewne będzie ich zdecydowanie więcej .Miałam ich okolo 20 i 16 dokupiłam.Kazda roślina ma niebywałe możliwości jak się o nią zadba.Nie mówiąc już o różach
Sabinko!Roże nie są akcentem przewodnim tego ogrodu,ale po tegorocznych zakupach zapewne będzie ich zdecydowanie więcej .Miałam ich okolo 20 i 16 dokupiłam.Kazda roślina ma niebywałe możliwości jak się o nią zadba.Nie mówiąc już o różach