Ogród Ewy F

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Tęsknię z wróblami, tam gdzie mieszkam już się nie pokazują. Elemelki sa takie radosne.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Obrazek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie jest ich bardzo dużo. Sporo par wybrało sobie u mnie miejsca lęgowe.
ewa f
1000p
1000p

Post »

Obrazek
ewa f
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja dziś Ewo rudbekię białą kupiłam kwiat ma taki jak ta jeżówka żółta Tomka ,myślałam że to jeżówka, dopiero jak w domu przeczytałam etykietkę okazało się że to rudbekia.
Genia
ewa f
1000p
1000p

Post »

Oj nie zgadłś cattleja.To są MAZURKI.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też myślałam,że to wróbelki :oops:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ewa f
1000p
1000p

Post »

To mąż dorwał się do mojej korespondencji i powklejał ptaki,bo kwiatów nie ma.Faktycznie to są mazurki,które różnią się od wróbla minimalnie wielkością oraz tą ciemną plamką pod okiem.Nie przejmuj się Cynthio ja też do niedawna nie wiedzialam
Fajnie Cattleya i Mutari,że zajrzeliście.Wyszłam spojrzeć do ogrodu,ale zmarzłam,bo wiatr przejmujący
Geniu! Muszę o tych jeżówkach poczytać,ale w nic się nie dam wkręcić.Żadne doniczki,parapety,przykrywanie przed mrozem .Ale stawiam poprzeczke roślinom.!Nie wiem, czy cokolwiek przejdzie tę surowa selekcję
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Witaj Ewuniu . Przyjączam się do chóru pochwał :shock: :shock: :shock: .Masz piękny i duży ogród . (To moje marzenie , które się nigdy nie spełni ).
To Ty jesteś kolekcjonerką jak się patrzy :D .Ja tylko zbieram różne rośliny .
Zazdroszczę Ci możliwości sadzenia krzewów i tej przestrzeni .( Oj poszalałabym :) Na moich skromniutkich 5 arach mogę mieć tylko niewielkie kępki roślin , bo chcę miec ich jak najwięcej różnych .
Właśnie stałam się stałą bywalczynią Twojego wątku . :D
ewa f
1000p
1000p

Post »

Danusiu!Ponieważ masz mniejszą powierzchnię,to możesz bardziej zadbać o swoje rośliny i poszukiwać osobliwości.Ja raczej skupiam się na stworzeniu ogrodu jako współgrającej całości,a jak widać w przyrodzie nic nie występuje pojedynczo.Nawet znane rośliny w masie zyskują na atrakcyjności.Oczywiście ambicją każdego ogrodnika jest rozszerzanie spisu roślin ,aby uatrakcyjnić kompozycję.Staram się to robić poprzez kolekcje wybranych gatunków.Zresztą ogród to ciągła przebudowa.Twoje roślinki są piękne, poza tym zazdroszczę Ci cieplejszego klimatu.Coś mi swita ,że pisałaś że masz zeleżniak Piękna roślina,ale u mnie wymarza,Często stosowana przez angielskich projektantow ogrodów
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ja nie chce Cię w nic wkręcać z tymi jeżówkami obejrzałam na zdjęciu Tomka a że właśnie kupiłam to napisałam sama nie wiem co z tego wyjdzie.
Genia
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po obejrzeniu ogrodu najbardziej przyciągnęły mój wzrok róże. Po prostu nie mogłam oderwać wzroku :D
Sabina

Moje linki
ewa f
1000p
1000p

Post »

Geniu! Ja tylko żartowałam.Sama sobie tlumaczę jak powinnam sie racjonalnie zachowywać.A czy ta Jeżówka co kupiłaś tez ma liście jak trawa?
Sabinko!Roże nie są akcentem przewodnim tego ogrodu,ale po tegorocznych zakupach zapewne będzie ich zdecydowanie więcej .Miałam ich okolo 20 i 16 dokupiłam.Kazda roślina ma niebywałe możliwości jak się o nią zadba.Nie mówiąc już o różach
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo nie wiem ale chyba nie ,na obrazku jest tylko kwiat
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”