Nie ma róży bez kolców... w ogrodzie u Ewy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewo masz ładne krzewy i dużo pięknych kwiatów. Masz też oczywiście
moje ulubione storczyki.Ja też mam kilka.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
dtlissa
200p
200p
Od: 29 mar 2007, o 22:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

gloriadei
Bardzo lubię też zaglądać do Ogrodnika na pętli na Nowym Dworze - MIŁY szef, sympatycznie i ceny niskie! Duży wybór bylin i cebul! Nawet panowie zapakują towar do samochodu! :wink
A ja nie kojarze zadnego Ogrodnika na Nowym Dworze, chyba, ze to ten na Zemskiej tuz przy Zernickiej... ale nigdy nie zwrocilam uwagi na nazwe... chociaz ten sklep to wlasciwie tak na dworze sie znajduje...
Ewus podaj dokladniejsze namiary na Ogrodnika :lol:
Dzięki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu
miło mi, że ci się podoba :wink: , storczyki teraz kuszą niemal w każdym sklepie, że trudno się oprzeć :D Te na zdjęciu rosną już 3 rok u mnie i wciąż kwitną na nowo :D

Lisko
Ogrodnik to właśnie ten, o którym piszesz :wink: . Na zewnątrz są krzewy i sadzonki a w budynku cała reszta. Jest dużo mniejszy niż kwiaton ale za to bliziutko. Za kilka dni powinni mieć dostawę nowych roślin. :wink:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniu myślę że u ciebie pięknie by rosła glicynia lecz trzeba
jej zrobić masywną podporę.Ja też mam 3 lata 3 storczyki i też już
dwa razy kwitły.Parę mam 2 letnie.W tym roku kupiłam 2. Mam je
w /Rozmaitościach Danusi/
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu
mąż mi zrobił taką pergolę rok temu i tam chciałabym posadzić glicynię. Dwie strony są osłonięte przez mur, dobre zacisze, ciepło :D . Posadziłam tam winorośl i różę i do towarzystwa dam im glicynię. Co o tym sądzisz? Wytrzyma taka konstrukcja?

Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Na pewno wytrzyma sporo lat. A później jak konstrukcja spróchnieje postawisz Ewuniu nową.
A Ogrodnik to faktycznie ten. naprzeciw pętli autobusowej, pomiędzy Rogowską a Żernicką.
No i grad sypie. A szła taka czarna chmura, że na to się zanosiło.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mimo zimna, wyszłam dzisiaj do ogrodu i nadgoniołam prace: przycięłam wrzosy, rozsypałam nawóz pod róże. Okrylam ponownie róże jedliną bo zapowiadają przymrozek :(, a tam już pączki rosną ! I parę zdjęć cyknęłam :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ado - a może widziałaś gdzieś sadzonki glicynii do kupienia? :wink:
x-d-a

Post »

Ewuniu,
rozkopczykowałaś już róże, bo ja się cały czas waham...

Też dzisiaj zdążyłam uporządkować dwie rabaty, przyciąć kilka wrzosów i barbulę. Porozsadzałam też kilka kwiatków.

Mam kilkunastoletnią glicynie, która wspina się po takiej mniej więcej konstrukcji jak Twoja, ale ma już pędy grubości kilku cm i po prostu miażdży te drewniane szczebelki, a do tego wlazła i właściwie zniszczyła śliwę, która służy jej teraz za podporę. Już ja pokazywałam, ale dla przypomnienia
Obrazek
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

U ciebie Ewo pełna wiosna !Łany krokusów!A u mnie ciągle nic :cry: ,muszę cierpliwie czekać.W postach czytalam ,że chcesz kupić glicynię...ja równięż się zastanawiam nad kupnem ale drugiej,bo na pierwszą już 6 lat czekam aby zakwitła i nie wygląda na to aby i w tym roku to chciała zrobić :evil: .Tym razem kupię szczepioną,bądż kwitnącą aby zobaczyć jej kwiaty wczesniej.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

gloriadei pisze:Danusiu
mąż mi zrobił taką pergolę rok temu i tam chciałabym posadzić glicynię. Dwie strony są osłonięte przez mur, dobre zacisze, ciepło :D . Posadziłam tam winorośl i różę i do towarzystwa dam im glicynię. Co o tym sądzisz? Wytrzyma taka konstrukcja?

Obrazek
Piękne miejsce tu stworzysz, już to widze oczami wyobraźni. Ale chyba te trzy rośliny to trochę dużo.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś ależ przepięknie wygląda taka masa krokusów :shock: , a iryski- marzenie :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu. Nie widziałam jeszcze. Na razie chyba są resztki w donicach z ubiegłego roku. Jak gdzieś zobaczę to Ci dam znać. Poproś Dalę, żeby Ci ukorzeniła odkład. Taka najszybciej zakwitnie.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny, witam o poranku :D
Dala- róże rozkopczykowałam już ok. 2 tyg temu, mrozów raczej nie będzie, tylko spada czasem do 0 st. to okryłam róże leciutko. Miniaturki wypuściły już liście.
Piękna ta twoja glicynia :shock: Jakby mocno ciąć to można ją opanować? Widziałam w gazecie ciętą na 1,5m krzak. Słyszałam, że dusi wszystko na swojej drodze :evil: A może masz jakiś odkład na wymianę?

sterlizja36- dziękuję! I do ciebie zawita, i rozkwitnie wszystko na raz :D. Za glicynią warto szukać, jest urzekająca !
cattleya
myślę, że w trzech rogach można by posadzić. Tak co 2m, miejsca im starczy :) Ja zawsze tak "upycham" :)

AGNES
dziękuję, :)
ada
dobrze, daj znać jak zobaczysz, ja ewntualnie też powiadomię :)

miłego dnia wszystkim! :)
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Ewa, co do glicynii, wyczytałam tu na forum, że jeśli chcesz w miarę szybko doczekać się kwiatów, to tylko szczepioną :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam na działce glicynię posadzoną z ukorzenionego odkładu. Ale siedzi w złym miejscu. Muszę ją teraz wiosną przesadzić, a u glicynii jak się ruszy korzenie, to najczęściej odbija nową sadzonką. Ja mam w taki sposób uzyskaną z byłego ogrodu mamy, która miała przepiękną glicynię jeszcze poniemiecką. Cały taras był nią obrośnięty. Jak zakwitła to ludzie z ulicy zatrzymywali się i podziwiali kwiaty.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”