Nie ma róży bez kolców... w ogrodzie u Ewy.
- dtlissa
- 200p
- Od: 29 mar 2007, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja nie kojarze zadnego Ogrodnika na Nowym Dworze, chyba, ze to ten na Zemskiej tuz przy Zernickiej... ale nigdy nie zwrocilam uwagi na nazwe... chociaz ten sklep to wlasciwie tak na dworze sie znajduje...gloriadei
Bardzo lubię też zaglądać do Ogrodnika na pętli na Nowym Dworze - MIŁY szef, sympatycznie i ceny niskie! Duży wybór bylin i cebul! Nawet panowie zapakują towar do samochodu! :wink
Ewus podaj dokladniejsze namiary na Ogrodnika

Dzięki
Witam w ogrodzie... (NL1)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu
miło mi, że ci się podoba
, storczyki teraz kuszą niemal w każdym sklepie, że trudno się oprzeć
Te na zdjęciu rosną już 3 rok u mnie i wciąż kwitną na nowo
Lisko
Ogrodnik to właśnie ten, o którym piszesz
. Na zewnątrz są krzewy i sadzonki a w budynku cała reszta. Jest dużo mniejszy niż kwiaton ale za to bliziutko. Za kilka dni powinni mieć dostawę nowych roślin. 
miło mi, że ci się podoba

Lisko
Ogrodnik to właśnie ten, o którym piszesz

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Na pewno wytrzyma sporo lat. A później jak konstrukcja spróchnieje postawisz Ewuniu nową.
A Ogrodnik to faktycznie ten. naprzeciw pętli autobusowej, pomiędzy Rogowską a Żernicką.
No i grad sypie. A szła taka czarna chmura, że na to się zanosiło.
A Ogrodnik to faktycznie ten. naprzeciw pętli autobusowej, pomiędzy Rogowską a Żernicką.
No i grad sypie. A szła taka czarna chmura, że na to się zanosiło.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Ewuniu,
rozkopczykowałaś już róże, bo ja się cały czas waham...
Też dzisiaj zdążyłam uporządkować dwie rabaty, przyciąć kilka wrzosów i barbulę. Porozsadzałam też kilka kwiatków.
Mam kilkunastoletnią glicynie, która wspina się po takiej mniej więcej konstrukcji jak Twoja, ale ma już pędy grubości kilku cm i po prostu miażdży te drewniane szczebelki, a do tego wlazła i właściwie zniszczyła śliwę, która służy jej teraz za podporę. Już ja pokazywałam, ale dla przypomnienia

rozkopczykowałaś już róże, bo ja się cały czas waham...
Też dzisiaj zdążyłam uporządkować dwie rabaty, przyciąć kilka wrzosów i barbulę. Porozsadzałam też kilka kwiatków.
Mam kilkunastoletnią glicynie, która wspina się po takiej mniej więcej konstrukcji jak Twoja, ale ma już pędy grubości kilku cm i po prostu miażdży te drewniane szczebelki, a do tego wlazła i właściwie zniszczyła śliwę, która służy jej teraz za podporę. Już ja pokazywałam, ale dla przypomnienia

-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
U ciebie Ewo pełna wiosna !Łany krokusów!A u mnie ciągle nic
,muszę cierpliwie czekać.W postach czytalam ,że chcesz kupić glicynię...ja równięż się zastanawiam nad kupnem ale drugiej,bo na pierwszą już 6 lat czekam aby zakwitła i nie wygląda na to aby i w tym roku to chciała zrobić
.Tym razem kupię szczepioną,bądż kwitnącą aby zobaczyć jej kwiaty wczesniej.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
Piękne miejsce tu stworzysz, już to widze oczami wyobraźni. Ale chyba te trzy rośliny to trochę dużo.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- ada.kj
Ewuniu. Nie widziałam jeszcze. Na razie chyba są resztki w donicach z ubiegłego roku. Jak gdzieś zobaczę to Ci dam znać. Poproś Dalę, żeby Ci ukorzeniła odkład. Taka najszybciej zakwitnie.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Dziewczyny, witam o poranku
Dala- róże rozkopczykowałam już ok. 2 tyg temu, mrozów raczej nie będzie, tylko spada czasem do 0 st. to okryłam róże leciutko. Miniaturki wypuściły już liście.
Piękna ta twoja glicynia
Jakby mocno ciąć to można ją opanować? Widziałam w gazecie ciętą na 1,5m krzak. Słyszałam, że dusi wszystko na swojej drodze
A może masz jakiś odkład na wymianę?
sterlizja36- dziękuję! I do ciebie zawita, i rozkwitnie wszystko na raz
. Za glicynią warto szukać, jest urzekająca !
cattleya
myślę, że w trzech rogach można by posadzić. Tak co 2m, miejsca im starczy
Ja zawsze tak "upycham" 
AGNES
dziękuję,
ada
dobrze, daj znać jak zobaczysz, ja ewntualnie też powiadomię
miłego dnia wszystkim!

Dala- róże rozkopczykowałam już ok. 2 tyg temu, mrozów raczej nie będzie, tylko spada czasem do 0 st. to okryłam róże leciutko. Miniaturki wypuściły już liście.
Piękna ta twoja glicynia

sterlizja36- dziękuję! I do ciebie zawita, i rozkwitnie wszystko na raz

cattleya
myślę, że w trzech rogach można by posadzić. Tak co 2m, miejsca im starczy

AGNES
dziękuję,

ada
dobrze, daj znać jak zobaczysz, ja ewntualnie też powiadomię

miłego dnia wszystkim!

- ada.kj
Ja mam na działce glicynię posadzoną z ukorzenionego odkładu. Ale siedzi w złym miejscu. Muszę ją teraz wiosną przesadzić, a u glicynii jak się ruszy korzenie, to najczęściej odbija nową sadzonką. Ja mam w taki sposób uzyskaną z byłego ogrodu mamy, która miała przepiękną glicynię jeszcze poniemiecką. Cały taras był nią obrośnięty. Jak zakwitła to ludzie z ulicy zatrzymywali się i podziwiali kwiaty.