Ogród -mój azyl cz.1
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
GENIU ,MARIO ,w marketach niekiedy można upolować coś fajnego za małe pieniądze .To dopiero moje początki ogrodowe ,więc nie kupuję drogich roślin ,bo nie wiem jak sobie z nimi poradzę .Nie wiadomo ,czy te magnolie lub powojniki będą takie jak na fotkach ,jeśli nie to strata nie będzie aż taka kosztowna .Jak nie będę zadowolona ,to zawsze mogę kupić już pięknie kwitnące okazy .Dzisiaj były piękne i olbrzymie okazy ciemierników pojedyńczych za 22zł ,ale nie kupiłam .Zacznę od mniejszych i tańszych okazów .
W Biedronce mieli świeżą dostawę ,oto co kupiłam .

W Biedronce mieli świeżą dostawę ,oto co kupiłam .

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Jolu
Kolejne ciekawe zakupy zrobiłaś, gratuluję
Cena magnolii wyjątkowo atrakcyjna
Nawet nie widziałam, że tak tanio można kupić. Podobnie jak Genia, malutkie sadzonki widziałam po około 70 zł. Oby dobrze rosła i cieszyła Cię swymi kwiatami
Halinko, na żółtą magnolię polowałam parę lat
Trochę się obawiałam reakcji M na cenę, ale sam zapłacił 

Cena magnolii wyjątkowo atrakcyjna

Halinko, na żółtą magnolię polowałam parę lat

- JolantaG
ASIU , CYNTHIO,te roślinki ,po 2,3 sztuki w paczce były za 1,99.Jedynie Eucomis 3,99.Były tam jeszcze różne inne roślinki -tawułki ,gipsówki różowe i białe,dalie ,i wiele ,wiele innych .Roślinki duże i zdrowe -za 3 szt -1,99,to jak tu nie kupićAska pisze:Kurcze, inkarwilla... Pomimo wszystko cieszę się, że nie dałam się Hance namówić na wyjazd do B., bo wydałabym kolejne pieniądze. I tak się złamałam i kupiłam cyklamena i lilię w ogrodniczym. Ale fotki wkleję, jak wrócę do domu...

Napiszcie czy Inkarwille i dziwaczka wykopujecie na zimę ,bo w necie różnie pisało .Jedne i drugie ,to takie marcheweczki .
- JolantaG
MONIKO,dziękuje .Ja też mam nadzieję ,że moje magnolie będą chciały u mnie rosnąć ,no i oczywiście kwitnąć :PMonia68 pisze:Witaj, JoluKolejne ciekawe zakupy zrobiłaś, gratuluję
![]()
Cena magnolii wyjątkowo atrakcyjnaNawet nie widziałam, że tak tanio można kupić. Podobnie jak Genia, malutkie sadzonki widziałam po około 70 zł. Oby dobrze rosła i cieszyła Cię swymi kwiatami
![]()
Halinko, na żółtą magnolię polowałam parę lat![]()
Trochę się obawiałam reakcji M na cenę, ale sam zapłacił
Widać ,że z twoim M można robić zakupy .
Mój chociaż nie jest sknerą ,to jak kupuje kwiaty to zawsze pyta ,gdzie ja to chcę jeszcze zmieścić .
A przecież u mnie miejsca mnóstwo .

RENATKO ,nie ma u ciebie Biedronki ,ani Brico .Myślałam,że te markety są we wszystkich miastach,nawet w tych malutkich .
Jolu tak sie składa ze nie ma u mnie ani Biedronki ani innego marketu
z jednej strony żałuje ale z drugiej sie ciesze
za dużo by szło pieniazków
ale mam allegro i tam najwiecej kupuję , bo chyba najprzyzwoitsze sa tam ceny
jeśli chodzi o eukomis to też w tym roku sobie kupiłam, posadziłam go chyba z miesiac temu do ziemi ale na razie cisza nic sie nie dzieje
wiec czekam dalej

- JolantaG
RENATKO ,z tymi marketami to dobrze i nie dobrze .Ja ich nie mam w swojej miejscowości ,bo mieszkam na wsi ,do miasta mam 4km .Jeżdżę tam ze 2 razy w tygodniu ,więc zdarza się ,że uda się coś fajnego upolować .
Do kupna Eukomisa przymierzałam się już wiele razy ,miałam go już nawet w koszyku ,ale zawsze jakoś wyjmowałam .Nie chciałam sobie robić kłopotu z wykopywaniem i przechowywaniem .A teraz kupiłam ,bo ...................tak sam mi wszedł do koszyka i nikt go nie wyłożył .

Do kupna Eukomisa przymierzałam się już wiele razy ,miałam go już nawet w koszyku ,ale zawsze jakoś wyjmowałam .Nie chciałam sobie robić kłopotu z wykopywaniem i przechowywaniem .A teraz kupiłam ,bo ...................tak sam mi wszedł do koszyka i nikt go nie wyłożył .

- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joluś, właśnie skończyłam spacer po Twoim ogrodzie
i trochę mnie bolą plecy
od schylania się przy każdej roślince
bo wszystko musiałam dokładnie obejrzeć
...dobrze, że nie pogryzły mnie "przyjaciółki" Twojego męża ... hi hi hi
Masz tak dużo i taką różnorodność jak w najlepszym Centrum ogrodniczym
Piękne powojniki kupiłaś i Magnolie ... ja to nawet nie myślę o Magnoliach na swojej działce
w naszym klimacie nie przetrwały by nawet jednej zimy
Jeszcze do Ciebie zajrzę
Na pewno będą jeszcze jakieś nowości zakupowe ...

...dobrze, że nie pogryzły mnie "przyjaciółki" Twojego męża ... hi hi hi
Masz tak dużo i taką różnorodność jak w najlepszym Centrum ogrodniczym

Piękne powojniki kupiłaś i Magnolie ... ja to nawet nie myślę o Magnoliach na swojej działce

Jeszcze do Ciebie zajrzę

Na pewno będą jeszcze jakieś nowości zakupowe ...

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21