Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu
. Zaglądam , żeby nacieszyć oczy zaczynającą się wiosną w Twoim ogrodzie
. Ja dzisiaj zaglądałem do moich krokusików i z dnia na dziej zaczynają sie przygotowywać do kwitnienia , ale jeszcze muszę poczekać
.
Sadziłaś tulipany do koszyczków ? Może nornice trochę zjadły....
Pozdrawiam

Sadziłaś tulipany do koszyczków ? Może nornice trochę zjadły....

Pozdrawiam

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Geniu zrobiłaś już ogrom roboty w ogródku i świetnie wyglądasz na jego tle
Tulipanków szkoda, te nowe odmiany są takie delikatne, aż szkoda, stare odmiany sadzone jeszcze przez moją mamę do tej pory wychodzą i są piękne- już wiele wiele lat. A te nowo posadzone , coraz słabsze- niestety wykopywanie konieczne aby utrzymać piękny kwiat :x

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Agnieszko masz rację te nowe odmiany są piękne ale trzeba je wykopywać ale co zrobić jak się ma tak dużo i to zbyt duży kłopot .
Cieszę się że już tyle w ogrodzie zrobiłam ,ale jeszcze z tyłu domu trzeba skopać i od nowa zasiać trawnik bo jest bardzo brzydki po ocieplaniu domu został bardzo zniszczony ,zresztą wszystkie trawniki są w marnym stanie.
Genia
Cieszę się że już tyle w ogrodzie zrobiłam ,ale jeszcze z tyłu domu trzeba skopać i od nowa zasiać trawnik bo jest bardzo brzydki po ocieplaniu domu został bardzo zniszczony ,zresztą wszystkie trawniki są w marnym stanie.
Genia
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Nie mam niestety Geniu zdjęć mekonopsu walijskiego. Miał być w Rogowie, ale jak tam pojechałem, nie było go w sprzedaży. On dokładnie nie jest makiem, bo nie ma maków niebieskich, ale jest bardzo do niego podobny. Są też żółte mekonopsy.
Geniu, trawniki jeszcze odżyją, trzeba im dać trochę czasu. Moje też są w opłakanym stanie ale to dopiero marzec więc się nie dziwię.
Geniu, trawniki jeszcze odżyją, trzeba im dać trochę czasu. Moje też są w opłakanym stanie ale to dopiero marzec więc się nie dziwię.
Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.
Geniu;ładnie Masz już przygotowany ogród,tylko sadzić.Chociaż,chyba wiosna od Twojej strony wchodzi do Torunia.Już kwiatki widać.A z trawą tak mam co roku,więcej mchu niż trawy,dopiero po wygrabieniu,trawa zaczyna rosnąć.Myślę,że po tygodniu pogoda się poprawi i ruszymy do boju.Serdecznie Pozdrawiam.Ryszard

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Jacku szkoda bo nawet nie mogę sobie wyobrazić jak pięknie musi wyglądać mekonops walijski z moimi makami .Jacek P.... pisze:Nie mam niestety Geniu zdjęć mekonopsu walijskiego. Miał być w Rogowie, ale jak tam pojechałem, nie było go w sprzedaży. On dokładnie nie jest makiem, bo nie ma maków niebieskich, ale jest bardzo do niego podobny. Są też żółte mekonopsy.
Jeden mak okazał się podgniły muszę jeszcze jechać i dokupić /pomarańczowy /no i będę szukała tego niebieskiego .
A trawnik ten za domem muszę odnowić nie chce mi się za to zabrać ale muszę pozbyć się ziemi z pod tarasu bo tam miałam piękny klomb jak trwała budowa żeby było pięknie a teraz nie mam gdzie tej ziemi wysypać to przy okazji zrobię ładniejszy trawnik.

A to klomb pod tarasem ,który lokwiduję
Genia