Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lidko ,Asiu dzięki za odwiedziny mnie też cieszy że już coś kwitnie ,ale martwi że ma być zimno .Bo już nie mogę doczekać się żeby zakwitły wszystkie krokusy i przebiśniegi i inne cebulowe
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Ja to się nie mogę doczekać na Twoje tulipany!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aska pisze:Ja to się nie mogę doczekać na Twoje tulipany!
Asiu tulipanów będzie mniej niż w zeszłym roku już to zauważyłam
Genia
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Geniu :D . Zaglądam , żeby nacieszyć oczy zaczynającą się wiosną w Twoim ogrodzie :) . Ja dzisiaj zaglądałem do moich krokusików i z dnia na dziej zaczynają sie przygotowywać do kwitnienia , ale jeszcze muszę poczekać :wink: .
Sadziłaś tulipany do koszyczków ? Może nornice trochę zjadły.... :roll:

Pozdrawiam :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może i nornice też ale nie wykopywałam ich już dwa lata a one w trzecim roku często wypadają.Genia
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

istne szaleństwo Geniu u Ciebie :) tyle nowości... i narobiłaś mi smaczek makami... bardzo mi się podobały... 2 razu w sklepie odmówiłam sobie ich kupna, ale 3 razu już chyba nie będzie :lol: :D i wspaniała kobitka z Ciebie, więcej dajesz niż sama kupujesz i dostajesz...ciesze się że jestes ;:91
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Alu jesteś kochana nie przesadzaj z tymi pochwałami.A z makami też walczyłam dwa lata niż się na nie zdecydowałam .
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Geniu zrobiłaś już ogrom roboty w ogródku i świetnie wyglądasz na jego tle :D Tulipanków szkoda, te nowe odmiany są takie delikatne, aż szkoda, stare odmiany sadzone jeszcze przez moją mamę do tej pory wychodzą i są piękne- już wiele wiele lat. A te nowo posadzone , coraz słabsze- niestety wykopywanie konieczne aby utrzymać piękny kwiat :x
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko masz rację te nowe odmiany są piękne ale trzeba je wykopywać ale co zrobić jak się ma tak dużo i to zbyt duży kłopot .
Cieszę się że już tyle w ogrodzie zrobiłam ,ale jeszcze z tyłu domu trzeba skopać i od nowa zasiać trawnik bo jest bardzo brzydki po ocieplaniu domu został bardzo zniszczony ,zresztą wszystkie trawniki są w marnym stanie.
Genia
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

mój trawnik to w sumie sama koniczyna :? ale ile pszczółek za to :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Nie mam niestety Geniu zdjęć mekonopsu walijskiego. Miał być w Rogowie, ale jak tam pojechałem, nie było go w sprzedaży. On dokładnie nie jest makiem, bo nie ma maków niebieskich, ale jest bardzo do niego podobny. Są też żółte mekonopsy.
Geniu, trawniki jeszcze odżyją, trzeba im dać trochę czasu. Moje też są w opłakanym stanie ale to dopiero marzec więc się nie dziwię.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu, bardzo dziękuję za słowa otuchy ;:97
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.

Post »

Geniu;ładnie Masz już przygotowany ogród,tylko sadzić.Chociaż,chyba wiosna od Twojej strony wchodzi do Torunia.Już kwiatki widać.A z trawą tak mam co roku,więcej mchu niż trawy,dopiero po wygrabieniu,trawa zaczyna rosnąć.Myślę,że po tygodniu pogoda się poprawi i ruszymy do boju.Serdecznie Pozdrawiam.RyszardObrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Geniu :D U mnie zapowiada się bardzo ponury dzień, Tobie zaś życzę dużo słońca :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Nie mam niestety Geniu zdjęć mekonopsu walijskiego. Miał być w Rogowie, ale jak tam pojechałem, nie było go w sprzedaży. On dokładnie nie jest makiem, bo nie ma maków niebieskich, ale jest bardzo do niego podobny. Są też żółte mekonopsy.
Geniu, trawniki jeszcze odżyją, trzeba im dać trochę czasu. Moje też są w opłakanym stanie ale to dopiero marzec więc się nie dziwię.
Witaj Jacku szkoda bo nawet nie mogę sobie wyobrazić jak pięknie musi wyglądać mekonops walijski z moimi makami .
Jeden mak okazał się podgniły muszę jeszcze jechać i dokupić /pomarańczowy /no i będę szukała tego niebieskiego .
A trawnik ten za domem muszę odnowić nie chce mi się za to zabrać ale muszę pozbyć się ziemi z pod tarasu bo tam miałam piękny klomb jak trwała budowa żeby było pięknie a teraz nie mam gdzie tej ziemi wysypać to przy okazji zrobię ładniejszy trawnik.
Obrazek
A to klomb pod tarasem ,który lokwiduję
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”