Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Gieniu, Grażynko, Olu, Agnieszko,
ciepło czy zimno, ja już ogłosiłam wiosnę i tego się trzymam.

Za dużo mam pracy w ogrodzie, żeby teraz marudzić i narzekać na pogodę.
Czeka na mnie przygotowanie wrzosowiska, a wrzośce już czekają... Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalo ale ten hipcio ma kolor :shock:
Aż w oczy razi :!: Piękny jest :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

To prawda, pierwszy raz mam hipka i zakochałam się w nim.

Kształt i kolor doskonały! Będę próbowała od teraz zgromadzić jakąś kolekcję i mieć tych cudności coraz więcej, zwłaszcza,że kwitną w takim czasie, kiedy w ogrodzie jest jeszcze szaro i dają tyle radości :!: ;:215
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalo witaj .Hipek piękny i taki bezproblemowy w hodowli.Na urodziny dostałam 3 cebule ,posadziłam je i maja pąki kwiatowe,bardzo duże .Kolory -niespodzianka.Jak coś to wymiana na jesień.Dziękuje za pomysł na rabatę.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu, ja też nie mam jeszcze oczka. Zastanawiam się gdzie je umieścić i marzą mi się lilie wodne.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

oj ciekawa jestem tego Twojego wrzosowiska :) ja tez hipki lubię, choć moja największa cebula w tym roku nie zakwitła... ale może odpoczywa :wink:
Kurcze ja tez lubię lilie wodne, zastanawiam się czy nie da się icho posadzić w jakimś ozdobnym pojemniku ... ciekawe tylko na jakiej głębokości się je sadzi...
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Alu, moja znajoma ma oczko, które ma chyba metr głębokości i chyba nie cały metr średnicy i lilie pięknie w tym kwitną.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Polecam oczko !!! Do niego rybki ( mam młodych w nadmiarze ).Moja lilia wodna
od zeszłego roku jeszcze nie kwitła ale myślę , że przezimowała.

Wodo tak uspokajająco działa . Jeszcze tylko jakaś fontanna lub kaskada :?: :?: :?:

S U P E R :roll: :lol: :D :shock:
x-d-a

Post »

Witam dzisiaj,

Olu, Majko :!:
oczko mam w planach, ale na razie musi poczekać, bo wymyśliłam sobie dosyć kosztowny projekt - wybudowane nad powierzchnią gruntu z tutejszego granitu. Z takiego samego granitu mam podmurówkę domu i część ścieżek (kostka), więc fajnie by się to komponowało. Tymczasem musi mi i ptaszkom wystarczyć woda z mojej fontanienki.

Olu,
dzisiaj zostały rozpoczęte prace na wrzosowisku, oczywiście przy pomocy mojego M., bo robota jest naprawdę ciężka - trzeba zlikwidować łąkę, przekopać teren, wysypać kwaśny torf, a po kilku dniach posadzić rośliny i wysypać korę.
Jutro zrobię zdjęcia, żeby Wam pokazać, jak postępują prace.

Dzisiaj pogoda jest całkiem, całkiem, nawet krokuski próbują rozwinąć płatki, a ten kwiatuszek naprawdę mnie zachwycił Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dalo :) Czeka Cię sporo pracy, ale za to jakie będą wspaniałe efekty :D Przebiśnieg niezwykle uroczy :)
Miłego popołudnia Ci życzę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Daluś, u Ciebie pogoda całkiem, całkiem, a u mnie wprawdzie barometr pokazuje słonko, ale w rzeczywistości, szaro, buro i zimno. Zazdroszczę Ci działań ogrodowych według planu. U mnie wszystko jest na żywioł, co daje wiadome efekty :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Przebiśniegi pełne są takie urocze :D .
Tylko tak smętnie łepki zwieszają i do zdjęcia nie chcą pozować :wink: .
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Wrzosowisko, to jest to co lubię. Pisałem pracę na temat wrzosów i wrzośców, czyli wszystkie podstawy jak się zapkłada wrzosowisko. Było to na zakończenie szkoły średniej. Ciekawi mnie co już zrobiłaś ??? Jak przygotowałaś podłoże i na ile cm.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo, widzę, że masz wielkie plany ci do oczka , oczywiście bardzo fajne. Mi też marzy się woda w ogródku, ale ja zrobię sobie malutki kamienne oczko z fontanienką pomiędzy 3 dużymi kamieniami i wkomponowane w roślinki, nie bardzo mogę sobie pozwolić na większe w moim niewielkim ogródku, bo inaczej prawie wcale nie zostałoby mi trawnika a uwielbiam trochę trawy w ogrodzie pomiędzy rabatami :roll:
Pełny przebiśnieg przepiękny, ach ile mnie czeka jeszcze zakupów, tyle piękności ciągle odkrywam :?
x-d-a

Post »

Moniko, Magdo, Agnieszko i Agnieszko,

fajnie, że wpadłyście do mojego ogrodu, w którym prace wiosenne wrą!
Oczko jest szczegółowo zaplanowane i wyrysowane, potrzebuję tylko -bagatelka- kasy i dobrego fachowca.

Marcinie, to cudownie, że jesteś specjalistą od wrzosów i wrzośców, jeśli pozwolisz, będę się Ciebie radziła w razie potrzeby.

- :lol:
Na razie trzeba było zlikwidować coś, co kiedyś było łąką kwietną, ale zostało trawowisko. A więc usunąć to trawsko (z niego usypię sobie pagórek, żeby teren nie był taki płaski) i przekopać teren. I to dzisiaj częściowo zostało wykonane.

Jeśli chodzi o rośliny, to kompozycja wrzosów, wrzośców, do tego myślę o niektórych trawach, może jakiś karłowy iglaczek, może żarnowiec? Co o tym myślisz?

Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”