Nowicjuszka w ogrodzie
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko - krokusów kupiłam sporo jesienią.....
A jakie było moje zaskoczenie gdy zobaczyłam krokusy rosnące wzdłuż ogrodzenia, nie w ogródku ale za nim
U nas każdy działkowicz ma za zadanie zadbać również o teren wzdłuż ogrodzenia, od strony alejki.
Nie widziałam swojej działki o tej porze roku i nie wiedziałam że mam jakiekolwiek krokusy
Ale te "moje" czyli sadzone moimi łapkami kwitną najwcześniej
Magdo - mnie też czasem się zdarza że nie otwierają się zdjęcia. Nie wiem od czego to zależy ?
Agnieszko - irysek wylazł niespodziewanie. Sama jestem zaskoczona
Jadziu - pracowałam w rękawiczkach i dopiero w domu zobaczyłam jakie mam łapki
Ten kolor lakieru nazywa się "ogrodowy"
Halinko - tak, to śnieżnice.
Alu - ja cieszę się biedronkami, pszczółkami i roślinkami.
Chwastami już jakoś mniej....
Cynthio - biedronki już wcześniej zlokalizowałam zbierając liście. Siedziały pod nimi w ilosciach hurtowych
Bernaderko - nazwę musiałabym poszukać ale to chyba jakaś pomyłka.
Na rabacie sadziłam cebule według wielkości kwiatów, najpierw niskie, potem wysokie.
Sądząc po miejscu gdzie pokazały się irysy - powinny mieć jakieś.... 60 cm
A jakie było moje zaskoczenie gdy zobaczyłam krokusy rosnące wzdłuż ogrodzenia, nie w ogródku ale za nim

U nas każdy działkowicz ma za zadanie zadbać również o teren wzdłuż ogrodzenia, od strony alejki.
Nie widziałam swojej działki o tej porze roku i nie wiedziałam że mam jakiekolwiek krokusy

Ale te "moje" czyli sadzone moimi łapkami kwitną najwcześniej

Magdo - mnie też czasem się zdarza że nie otwierają się zdjęcia. Nie wiem od czego to zależy ?
Agnieszko - irysek wylazł niespodziewanie. Sama jestem zaskoczona

Jadziu - pracowałam w rękawiczkach i dopiero w domu zobaczyłam jakie mam łapki

Ten kolor lakieru nazywa się "ogrodowy"

Halinko - tak, to śnieżnice.
Alu - ja cieszę się biedronkami, pszczółkami i roślinkami.
Chwastami już jakoś mniej....

Cynthio - biedronki już wcześniej zlokalizowałam zbierając liście. Siedziały pod nimi w ilosciach hurtowych

Bernaderko - nazwę musiałabym poszukać ale to chyba jakaś pomyłka.
Na rabacie sadziłam cebule według wielkości kwiatów, najpierw niskie, potem wysokie.
Sądząc po miejscu gdzie pokazały się irysy - powinny mieć jakieś.... 60 cm

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam się przywitać z rannym ptaszkiem. Zazdroszczę Ci, że mogłaś już popracować na działce. Ja jutro mam nadzieję, że wreszcie dojadę do siebie i coś porobię. Miłej pracy w ogródku, ale z nadciągających chmur nie podejrzewam, żeby to długo potrwało. Współczuję, gdy ma się do pracy w ogrodzie tylko weekendy, a w te nie ma odpowiedniej pogody. Szlak człowieka trafia. Ale może coś się uda zrobić. A zdjęcia bardzo ładne.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sama jestem ciekawabasow@ pisze:Mariolu,ale Ty masz fajnie - sporo , tak jak pisałaś , niespodzianek - to iryski , to krokusy przed ogrodzeniem!A wiosna się dopiero zaczyna!Ciekawe , co jeszcze "odkryjesz"?

Na razie odkryłam że na zwałowisku gałęzi i odpadków do spalenia uparcie rosną pierwiosnki

A pod murem w miejscu niewidocznym ( gdybym nie robiła porządków i nie zbierała liści to bym nie wiedziała ) - wschodzą tulipany

Muszę je przesadzić ale poczekam aż zakwitną.
To na pewno będą pierwsze tulipany w moim ogrodzie !