Działka korzo_m 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, prawdziwa szkółka u Ciebie...
Widziałam tez u Ani - Raczek taką szkółkę, jesteście pracowite.
Ja mam marnie, zaledwie trzy pudełeczka... :cry:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabrysiu Ty masz marnie w domu, ale póżniej jak nam pokażesz co u Ciebie rośnie pod folią to się zdziwimy. Ja też część roślinek wysieję dopiero jak będzie cieplej pod foliakiem. Ja już bym chciała wiosnę , przynajmniej wygrabić trawnik, a po zimie jest taki zbity, jesienią go dopiero zakładałam. Ten tydzien zapowiadają niezbyt ciekawy, kiedy uda się coś zrobić nie wiem , u mnie jest na razie bardzo mokro.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko jak zobaczyłam ilość Twoich wysiewów to padłam :shock: Dorotko jakie krzewy kupiłas, bo chyba przeoczyłam :oops:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m pisze:Gabrysiu Ty masz marnie w domu, ale póżniej jak nam pokażesz co u Ciebie rośnie pod folią to się zdziwimy. Ja też część roślinek wysieję dopiero jak będzie cieplej pod foliakiem. Ja już bym chciała wiosnę , przynajmniej wygrabić trawnik, a po zimie jest taki zbity, jesienią go dopiero zakładałam. Ten tydzien zapowiadają niezbyt ciekawy, kiedy uda się coś zrobić nie wiem , u mnie jest na razie bardzo mokro.
Mam zamiar wysiać trochę kwiatów w folii, bo tam mi najlepiej pasuje.
U mnie od rana leje i też jest mokro, nie wiem kiedy będę robiła coś na działce.
Na razie nie ma widoku na poprawę... :cry:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko kupiłam tawułę ,żylistka, pęcherznicę i dwie róże pienne. Nie padaj , bo tych siewów jeszcze przybędzie, a jeszcze nie pokazałam moich 7 tac z popikowanymi pomidorami i papryką.
Gabrysiu u mnie też padało, a do tego jeszcze paskudny wiatr i złe samopoczucie, dzisiaj nic nie szło po mojej myśli, pracy przede mną ogrom, chęci są duże, a pogoda nie chce pomóc.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Dorotko, nie jesteś osamotniona...
Mnie też nic nie idzie tak jakbym chciała.
Mam ten tydzień wolny od wnuka, ale za to są inne zajęcia...niespodziewane.
Pogoda rzeczywiście nas nie rozpieszcza.
A miałam tyle planów na ten tydzień. :cry:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Dorotko .. mam tak samo - świetnie cię rozumiem .. i dodatkowo taki krótki czas po powrocie z pracy - nie wiem do zego włożyć ręce .. a i Forum ciągnie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

pogodą nie ma co się przejmować :) dobrze że za ładna nie jest bo chyba byście wszystkie zacharowały się jak wół w waszych ogródkach...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu, Miriam dobrze ,że nie jestem samotna, a już myślałam, że ze mną coś nie tak i trzeba iść na terapię :lol: :lol:
Karolu Ty jak zawsze praktyczny, masz podejście takie jak mój mąż, on ma dość słuchania moich narzekań po pracy na działce, że mnie tu- tam boli. Ale samo się nie zrobi.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

korzo_m pisze: Karolu Ty jak zawsze praktyczny, masz podejście takie jak mój mąż, on ma dość słuchania moich narzekań po pracy na działce, że mnie tu- tam boli. Ale samo się nie zrobi.
samo się nie zrobi ALE (zawsze musi jaieś być :P ) w ogrodzie jest tyle pracy zawsze że nigdy się wszystkiego nie zrobi :) (chyba że zamówiło by się dużą firmę to na chwilę było by ok :) ) zawsze będzie jeszcze coś co można zrobić - a my jesteśmy tylko ludźmi i nie możemy się zacharować :) czasem trzeba zrobić mniej ale mieć satyswakcję z posiadania ogrodu a nie przepracować się i klnąć później na działkę :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Karolu,podtrzymałeś mnie na duchu.
Święte słowa ;:136
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie... Karolek zawsze mądre słowa pisze.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mądre słowa- Karolu, firma zrobi, ale jest to na chwilę , bo cały czas trzeba plewić ,przycinać. A jak chce się z usług firmy skorzystać trzeba mieć grubo wypchany portfel, to nie dla mnie ja wolę mieć ogromną satysfakcję ,że sama coś dokonałam, mój ogródek ma mieć duszę, na pewno nie będzie " wypasiony ".
U mnie dzisiaj cały czas padało, przed chwilą trochę przestało, poszłam sprawdzić , kiełkują krokusy, hiacynty, tulipany i narcyze, jak przyszłoby ciepełko to zaraz niektóre krokusiki zakwitną.
Chwastów dużo, a perzu i podegracznika nie wiem czy uda mi się pozbyć przez 10 najbliższych lat.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ja też wolę zrobić sam niż dawać firmie zarobić - choć chętnie dał bym im moją działkę do przekopania :P nawet nie musieli by chwastów wybierać - tylko przekopać - bo jak pierwszy raz się przekopie to później już to łatwo idzie :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja zatrudniłabym wybieraczy chwastów, mam ogrom perzu, wrotyczu i innych nie znanych mi chwaściorów, przekonywano mnie ,że jak się głęboko jesienią zaorze to dziadostwo zgnije, ja w to nie wierzyłam, ale trudno przekonać kogoś kto twierdzi ,że wie lepiej. Wczoraj zrobiłam przegląd i od razu mnie zagotowało chwaściory na dobre rosną pewno jeszcze fura gnoju im pomogła. Czeka mnie bardzo intensywna praca tego roku i jeszcze przez kilka następnych lat, zastanawiam się czy wytrzyma to mój kręgłosłup, a jeszcze wczoraj znajomy zapytał się czy ja wiem ile mam już lat. :cry: :cry: :cry: :cry: :!: :!: :!:
A dzisiaj mimo dobrych chęci i wolnego czasu nic nie da się nic zrobić, deszcz ze śniegiem pruszy, do tego jeszcze zimny wiaterek, kiedy to się skończy.
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”