Dala- mój piękny ogród cz.1
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nic nie szkodzi
Szukałam na necie ,dużo jest napisane o odmianach ale zdjęcia są tylko zwykłej melisy.
Te kolorowe są traktowane jako rośliny ozdobne a nie zioła chociaż właściwości mają te same.
Muszę jeszcze poszukać w ogrodniczych ale nie na ziołach ,jak do tej pory tylko w kwiatach.

Szukałam na necie ,dużo jest napisane o odmianach ale zdjęcia są tylko zwykłej melisy.
Te kolorowe są traktowane jako rośliny ozdobne a nie zioła chociaż właściwości mają te same.
Muszę jeszcze poszukać w ogrodniczych ale nie na ziołach ,jak do tej pory tylko w kwiatach.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
dala pisze:
Izo, chyba zaszło nieporozumienie, bo ja nie pisałam, ze nie lubię mięty pieprzowej. Wręcz przeciwnie, uwielbiam ją za wspaniały ,intensywny zapach i smak.
Aaaaa, to Cię bardzo przepraszam! Źle zrozumiałam

Nie jestem wielbicielką herbaty miętowej, ale uwielbiam miętę pieprzową w ogródku, właśnie za jej wspaniały zapach

Do bazylii jednak mnie nie przekonasz. To jedyne ziółko, którego zapachu nie lubię

A jeszcze a propos mięty: mam nieduzy ogród i wciąż miejsca mi brakuje, ale radzę sobie z miętą. Po prostu jak wypuszcza rozłogi, trzeba nie dopuszczać do ich ukorzenienia

Idusiu, dzięki za piękne kwiatki
Cieszę się, że Ty dzisiaj jesteś szczęśliwa i naładowana energią, bo coś na forum niedobrego się dzieje - z wielkim smutkiem przeczytałam wątek Rivendel.
Dzięki za rekomendację "Mojego ciapania" Beatki. Przeczytałam z zapartym tchem, tym bardziej, że jej historia jest trochę podobna do mojej.
Życzę Ci miłego wieczoru (chyba nie przesadziłaś i nie będziesz miała zakwasów?)

Cieszę się, że Ty dzisiaj jesteś szczęśliwa i naładowana energią, bo coś na forum niedobrego się dzieje - z wielkim smutkiem przeczytałam wątek Rivendel.
Dzięki za rekomendację "Mojego ciapania" Beatki. Przeczytałam z zapartym tchem, tym bardziej, że jej historia jest trochę podobna do mojej.
Życzę Ci miłego wieczoru (chyba nie przesadziłaś i nie będziesz miała zakwasów?)

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzien dobry Dalo. masz przepekne imie Dalila. Jest ono czesto uzywane w Maroku i Algierii i znam kilka twoich imienniczek. Ale twoj ogrod jest przesliczny. Znow sie po nim przeszlam i jestem zachwycone. Co za roze u ciebie i jak pieknie rosna. Na salatke z baklazanow mozarelli z bazylja tez bym sie chetnie zalapala, az slinka cieknie. Ale na razie poprzestane tylko na rannej kawce na ktora cie tez goraco zapraszam. ;:2
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- zielono mi
- 500p
- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.