Ja pierwszy raz porwałam się na rozmnażanie fiołków, na razie czekam na rezultaty
Zielone rastharsis
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- rastharsis
- 200p

- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Dziękuję.kari pisze:No serducho rośnieWspaniały ten zamiowy busz!

A tu kolejne dwa się ukrywają:

Tych malutkich fiołeczków już nie ma.zabcia_paula pisze:No proszę jak tu pięknie, wiosna powoli wita w naszych domach, prymulki cudne, ale te fiołeczki młodeJa pierwszy raz porwałam się na rozmnażanie fiołków, na razie czekam na rezultaty

- rastharsis
- 200p

Wiosny w moim domu ciąg dalszy:
Grudniczek wypuścił mikroskopijny listeczek

Tutaj widać, że puścił korzonki z listka, ale chyba nie muszę tej części ukorzeniać??
Z draceny sanderiana też wychodzi zielona niespodzianka

Hippeastrum przybył jeden liściorek - to ten po prawej na dole:

Begonka oszalała i wypuściła 3 nowe liściorki, a czwarty już w drodze:

Trzykrotka też nie pozostaje w tyle - gdy ją sadziłam, szczepki miały 5-6 listków, teraz każdej przybyło po 4 nowe:

Grudniczek wypuścił mikroskopijny listeczek

Tutaj widać, że puścił korzonki z listka, ale chyba nie muszę tej części ukorzeniać??
Z draceny sanderiana też wychodzi zielona niespodzianka

Hippeastrum przybył jeden liściorek - to ten po prawej na dole:

Begonka oszalała i wypuściła 3 nowe liściorki, a czwarty już w drodze:

Trzykrotka też nie pozostaje w tyle - gdy ją sadziłam, szczepki miały 5-6 listków, teraz każdej przybyło po 4 nowe:

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- rastharsis
- 200p

- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sabinko,
Twoje roślinki oszalały.
Pieknie rosną. Pamiętam jak część z nich walczyła o korzonki i przetrwanie, a teraz tylko można podziwiać. Super oby tak dalej.
Różyczki też niesamowicie rosną
Pieknie rosną. Pamiętam jak część z nich walczyła o korzonki i przetrwanie, a teraz tylko można podziwiać. Super oby tak dalej.
Różyczki też niesamowicie rosną
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Znowu jestem u Ciebie Sabinko, wybaczyłaś mamie, że oddała maluszki fiołka
??
Ja ciągle czekam, może u mnie w końcu się jakieś pokażą. Cierpliwość popłaca, więc jeszcze poczekam
Ciekawa trzykrotka, taka pasiasta. Ja ma zieloną, fajne kwiaty bo szybko rośną, są łatwe w uprawie i w rozmnażaniu
Ja ciągle czekam, może u mnie w końcu się jakieś pokażą. Cierpliwość popłaca, więc jeszcze poczekam
Ciekawa trzykrotka, taka pasiasta. Ja ma zieloną, fajne kwiaty bo szybko rośną, są łatwe w uprawie i w rozmnażaniu
Pozdrawiam, Paula
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- rastharsis
- 200p

Mnie też.Andziax007 pisze:Strasznie mi się podoba ta begonia![]()
treissi, kati - ja dziękuję za odwiedziny, a roślinki dziękują za pochwały, dzięki którym poczuły motywację do ciągłego sprawiania swej właścicielce miłych niespodzianek. 8)
A nie tak dawno żaliłam się na forum, że wolno rośnie. Chyba usłyszał moje narzekania i postanowił się poprawić. Oby wytrwał w tym postanowieniu jak najdłużejEdyta 74 pisze:Cudowny ten Twój zamio i taki gęściutki.Bardzo mi się podoba.
Ślicznie dziękuję Olu!aledra7 pisze:śliczna begonia i bardzo ładna szeflerka
No, i jak fajnie wygląda taki wisiok na szafie.zabcia_paula pisze:Ciekawa trzykrotka, taka pasiasta. Ja ma zieloną, fajne kwiaty bo szybko rośną, są łatwe w uprawie i w rozmnażaniu
Żabciu, pewnie, że wybaczyłam!zabcia_paula pisze:Znowu jestem u Ciebie Sabinko, wybaczyłaś mamie, że oddała maluszki fiołka??
Tylko głupio mi przed forumowiczami, którym obiecałam te listeczki. :/
- rastharsis
- 200p

Listeczek-pocieszanka robi postępy:

We wtorek dotarły do mnie w stanie idealnym dwa listki-giganty od Carli-pwd - jeszcze raz dziękuję.

I sama oberwałam kilka listków z sadzonki forumowej, bo za bardzo wystawały poza rozetę:

Trzymajcie kciuki, by listeczki dały z siebie wszystko! :P
A tutaj szeflerce przybyły 2 liściorki:

We wtorek dotarły do mnie w stanie idealnym dwa listki-giganty od Carli-pwd - jeszcze raz dziękuję.

I sama oberwałam kilka listków z sadzonki forumowej, bo za bardzo wystawały poza rozetę:

Trzymajcie kciuki, by listeczki dały z siebie wszystko! :P
A tutaj szeflerce przybyły 2 liściorki:

- rastharsis
- 200p