Zapraszam do oglądania i komentowania ;-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Za to jaka satysfakcja potem :lol:
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wczoraj byłam na małych zakupach i weszłam do OGROMNEGO centrum ogrodniczego z nadzieją, że będa mieć jakieś zestawy do hydroponiki. Na moje pytanie, sprzedawca zrobił ogromne oczy i powiedział, ze pierwszy raz słyszy, żeby uprawiac rośliny w wodzie :!: Ależ mi sie śmiac chciało, to ja wiem o tym od jakiś co najmniej 6 lat a sprzedawca w wielkim centum ogrodniczym nigdy o tym nie słyszał. Dobre, nie???
Kupiłam tylko keramzyt 22,50 zł za 25 litrów, a po resztę muszę wyruszyć do Krakowa ;-)
Już nie mogę się doczekać!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu....trzeba było sprzedawcy podać stronę naszego forum w celu dokształcenia sie :lol:. Swoja drogą kto tam pracuje w tych centrach ogrodniczych :) .Ja nic mamy tam zatrudnienie z wysokim uposażeniem ;:106
Teresa
------------
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz jak jest wszędzie... z moich obserwacji w pobliżu miejsca w którym mieszkam wynika, że w bankach siedzą poloniści, w szkołach licealiści douczający się pedagogicznie, w gminach sama 'elita' czyli córki i wszelkie "pociotki" z ósmego pokolenia wstecz, w centrach ogrodniczych jacyś w ogóle z łapanki co nie mają pojęcia jak nazywają się kwiatki, jakie mają potrzeby itd... Wszędzie próbowałam się załapać mając oczywiście podkładkę z odpowiednim wykształceniem i predyspozycjami na dane stanowisko, i wszędzie słyszałam, że "nie ma miejsca, jeszcze szykuja się zwolnienia" a za tydzień kolejny "pociotek ze strony stryja Władka kuzynki Janinki po prababci Czesi" :D
To tak na poprawę humoru :lol:
Ale co mi tam, grunt, że mam ładne roślinki :wink:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Byłam , obejrzałam , jestem pod wrażeniem ilości zgromadzonych roślin . Piękne , zadbane ,aż zdrowa zazdrość bierze :shock: .Najbardziej podobają mi się wszystkie rośliny :D a szczególnie epipremnum Marble Queen . :roll:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek własnorecznie robiony

Wesolych Swiąt
Teresa
------------
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow, Tereniu dziękuję ;-)
Ja jakoś tak nie mam świątecznego nastroju... ale nie będę go psuć tym, którzy cieszą się na myśl o świętach...
pozdrawiam i wszystkiego dobrego ;-)
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu....gdzie sie podziewasz trzymam dla Ciebie sundaville......czy dalej jestes zainteresowana?
Teresa
------------
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Teresko, tyle tylko, że w ostatnim czasie mój świat przewalił się do góry nogami i zupełnie nie mam czasu na forum... Juz nieraz chciałam Wam pokazać jak zakwitły mi grudniki, a ostatnio nawet aspidistra wydała na świat dwa śliczne, przyziemne kwiatuszki... ale mam milion naprawdę ważniejszych spraw związanych z dziećmi, stąd moje zaniedbania.
Jak tylko trochę ochłonę wówczas nadrobię wszystkie zaległości, obiecuję. Tymczasem dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość. Zwłaszcza Tobie, Tereso :D
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu......ważniejsze sa dzieci.Forum i sundaville poczeka.Ja tez ostatnio rzadko bywam..........takie zycie. Pozdrawiam Cię cieplutko ;:333 ,głowa do góry wszystko będzie dobrze.
Teresa
------------
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kalarepko roślinki masz przepiękne. Mam pytanko jak się opiekujesz bluszczem tym z większymi listkami? Bo u mnie zaczyna marnieć a u Ciebie tak pięknie rośnie. Epi i begonie mnie urzekły piękne odmiany. Syngonium różowe jeszcze takiego nie widziałam. :shock:
Pozdrawiam :lol:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich Miłośników zieleni ;-)
Nie było mnie tutaj dłuższy czas, ale mam nadzieję, że już będę mogła zajmować się swoim hobby.
Zima to oczywiście ciężki okres dla moich roślinek, bo na parapetach ciasno, po za tym ani temperatura, ani światło nieadekwatne do potrzeb...
zniszczyłam przed Bożym Narodzeniem zamioculcasa- najpewniej przelałam go, a ponieważ temperatura w nocy spadała do mniej niż 10 stopni (w pomieszczeniu), toteż co wrażliwsze roślinki popadały :cry:
No ale nie ma tego złego... toteż zrobiłam większe prześwietlenie wśród roślinek, część oddałam, część wyrzuciłam (z konieczności skrócenia im męki), część przestawiłam na hydroponikę...
Tak właśnie wyglądają roślinki, które przestawiłam na hydroponikę, na razie 10 szt, bo finansowo bym nie wydoliła, gdybym chciała na raz przestawić moje prawie 60 roślinek na hydro ;-)
Oto te przesadzone do wodnego świata:
Obrazek
A tak wyglądał zestaw zanim powsadzałam roślinki:
Obrazek
Mój najnowszy zakup fiołkowy, nie najlepiej to widać na zdjęciu, ale kwiaty są pełne, ciemno fioletowe. Zaraz odcięłam sporo listków, które zresztą w podróży mi się ponadłamywały, a wiadomo, szkoda mi ich było wyrzucić, no to od razu część do wody, a część od razu do ziemi... Efekt... wszystkie listki poodcinane padły mi po niecałych dwóch tygodniach...Myślę, że fiołek był chyba przechłodzony w sklepie, albo zmarzł mi po drodze, albo był przelany, bo liście oklapły... Dobrze, że choć roślina macierzysta jakos się trzyma, choć aktualnie bardziej wyglada na młodą sadzonkę z 6 listkami, niż na dorosłą kwitnącą roslinkę ;-) Obrazek
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Ale zaszalałaś z tą hydroponiką :D Ja się na tym nie znam :roll:
Powiedz mi, dobrze rosną w tym...
Fiołek ma fajniutki kolorek kwiatuszków :lol: :lol:
Awatar użytkownika
DieSte
200p
200p
Od: 14 wrz 2008, o 13:56

Post »

Fiołek śliczny kolor, ja mam podobnego, ale z białą obwódką na płatkach. O hydroponice czytałam ostatnio, ale jakoś nie mam jeszcze zaufania... ani pieniędzy :lol:
Zapraszam do mojego spisu wątków
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie w tym roku wszystkim roślinki źle znosiły zimę. Nikogo nie oszczędziła.
Roślinki w hydroponice widać ,że mają się świetnie. Trzymam za nie kciuki :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”