Grazka_j mój ogród. cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Moja mama mieszka koło Lublina i dzisiaj tam z rana nasypało ok 10 cm śniegu. Świeci jednak słońce i wszystko się topi.
Tak wiec wszyscy musimy byc pełni optymizmu, że to juz niedługo!!! A spójrzmy inaczej, rośliny będą miały wodę, której ostatnimi laty coraz mniej ze względu na małą pokrywę śnieżną. To znowu słowa pana Zalewskiego i ja się z tym zgadzam. Na moich piachach bardzo potrzebna jest woda.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u mnie świeci piękne słoneczko i zaraz zabieram
się za sadzenie do doniczek begonii i dalii którą
kupiłam , myślę że wcześniej zakwitnie :o

1000p

Post »

Witaj Halinko! Gdzie się podziewasz? Nie zaglądasz do mnie? :(
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Witaj Grażynko też obejrzałam twój ogród jest pięknie położony , olbrzymi i śliczny. Zazdroszczę ci jeziora śpiewu ptaków . Nie zazdroszczę ci pracy jaką musisz włożyć żeby twoje kwiaty pięknie rosły , ale to nasz wybór, za to jaka radość. ;:80 ;:91
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko-pięknie jest u Ciebie a klimaty na zdjęciach iście wakacyjne :D Na widoki z tarasu po prostu nie mogę się napatrzeć. Bardzo mi się podobają u Ciebie te miejsca gdzie masz wysypane kamyczki między roślinami. Czy nie sprawia Ci kłopotu pielęgnacja tych miejsc?
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich w niedzielny u mnie SŁONECZNY ranek.
Słońce od rana świeci, wiec od razu raźniej na duszy, wybieram się na działkę zobaczyc co słychac? :D :D :D
Miłego dnia życzę.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Cynthia cieszę się, że mnie odwiedziłaś. :D

Lubię nocowac na działce i budzic się słysząc śpiewu ptaków. Jest to miejsce, gdzie bardzo wypoczywam.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Te kamyczki to przejście, zarastają, trochę chyba za mała warstwa, ale od czasu do czasu po prostu wyrywam chwasty.

Miłego dnia Ci życzę i zapraszam jeszcze, zaglądaj do mnie.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Maria5. Nie wiem o którym ogrodzie piszesz? Na drugim już w zasadzie będę tylko coś dodatkowo urządzac. Najważniejsze, że założyłam trawnik i już nie ma chwastów! Trawa rośnie ładnie, trzeba tylko pilnowac koszenia. Teraz to już mały pryszcz jak mówią. Szkoda że nie mam zdjęc, jak rosły chwasty?
Przeglądam ogrody forumowiczów i snuję plany co posadzic.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam z rewizytą. Podziwiam Twój zapał i chęć uprawy dwóch działek. Czy na tej drugiej też zamierzasz stawiać jakiś domek, czy to tylko też działka rekreacyjna. Zazdroszczę tego domku nad wodą. Zawsze mi się coś takiego marzyło, żeby było bliziutko. Od Wrocławia w promieniu kilkunastu kilometrów nie ma takich terenów. Do jezior jest jednak odległość 120 - 150 km. Chociaż parę osób znajomych ma działki w takiej odległości i też sobie chwalą. Ale to jest już wyprawa. Będę zaglądać do Ciebie i również zapraszam do siebie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Aduś zapraszam serdecznie, zaglądaj do mnie. Na działce z domkiem nie mam już miejsca na sadzenie roślin. Bardzo lubię to miejsce, bo lubię pływac i chętnie przebywam na tej działce. Woda to mój żywioł.
Druga działka to moje drugie hobby, ale skrajne warunki uprawy!!! Tam jest piasek, wieją wiatry, ale tereny też cudne. Wokół jest las i niedaleko jezioro. Nie mogę więc sadzic do woli, co dusza zapragnie. Nie zamierzam budowac, mój M się złości na tą działkę, ale już się przyzwyczaił. Kupiłam na razie przyczepę kempingową i to mi wystarczy.
Jestem dumna, bo mam tam wodę, założyłam trawnik i posadziłam rośliny, które mi ładnie rosną, wszystko sama bez pomocy M. Niestety zginęły mi już tego roku tuje za którymi bardzo ubolewam. Zastanawiam się co teraz posadzic żeby znowu nie zginęło?
Chyba posadzę pnącze, żeby szybko zasłoniło siatkę i nie było pokusą dla innych.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

grazka_j pisze:Witam wszystkich w niedzielny u mnie SŁONECZNY ranek.
Słońce od rana świeci, wiec od razu raźniej na duszy, wybieram się na działkę zobaczyc co słychac? :D :D :D
Miłego dnia życzę.
Oj tak tak dzisiaj wiosennie:) już niedługo i wpadniemy w wir pracy :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Grażynko :D :D U mnie też nareszcie zaświeciło słońce :D Za moment będę buszować w ogrodzie :lol: :lol: Miłej niedzieli :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Witaj Kochana Grażynko, pospacerowałam, pooglądałam i poczytałam nowości w Twoim wątku :lol:
Małe kotki urocze !!!
Życzę miłej niedzieli :P
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Witam Cię i pozdrawiam! Cieszę się niezmiernie Halinko, ze Jesteś. Mam nadzieję, że już odpoczęłaś od ostatnich dni pełnych emocji związanych z wyjazdem syna.
Wiesz, że była awaria i trochę mi postów zginęło i zdjęc również(zresztą nie tylko mnie). Po 5 marca wstawię je jeszcze raz.
Ważne, ze wszystko jest już w porządku.
Ostatni mój zakup to lilia czerwona, dzisiaj wsadziłam ją do doniczki i zawiozłam na działkę. Tam jest chłodniej (oczywiście stoi w piwnicy).
grazka_j - moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”