Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Qrcze - szkoda tych przesyłek! Kombinuję uparcie jak Ci dostarczyć niektóre z tych nasion ( niestety nie wszystkie już mam ) bez korzystania z poczty.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Gdybyś znalazła jakieś rozwiązanie, to byłoby bardzo fajnie. Kiedyś w rozmowie z naczelniczką poczty dowiedziałam się, że tylko listy polecone można reklamować i one muszą dotrzeć do adresata. Pozostałe listy wysyłamy na swoją odpowiedzialność. Nikt za ich dostarczenie nie odpowiada. Dla mnie to paranoja, to po co poczta ma w swojej ofercie różne rodzaje listów? Przecież człowiek kupuje kopertę ,znaczek, idzie na pocztę, traci czas, a poczta ten list dostarczy albo nie. Mam nadzieję, że monopol poczty niedługo się skończy.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa, już wysiałaś Tunbergię? Ja do tej pory wysiewałam w kwietniu do gruntu i efekty były mizerne, spróbuję teraz tak jak Ty, bo bardzo lubię tę roślinkę
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
gebo13
200p
200p
Od: 1 mar 2007, o 21:36

Post »

ewab123 pisze:Izo, nie ma i już na pewno nie będzie. Za dużo czasu minęło. Trudno.
Ewuniu,bądź dobrej mysli :D Komuś wysłałam badylki datury listem
poleconym i "szły"9 dni!!

pozdrawiam przedwiosennie Małgosia
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Małgosiu, już nie mam nadziei. Chodzi o list wysłany 5 lutego. Ktoś posieje nasionka, ale nie ja...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś wymyślę Ewo! Możesz być pewna! Mój list idzie "dopiero" od 12 lutego, a od Ani od 5-tego. :twisted:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dzisiaj poszalałam na allegro. Zamówiłam sobie: trytomę żółtą, eukomisa Bicolor, liliowca Bonanza, pustynnika Pinokio, liliowca Double Dream, frezję pełną, serduszkę okazałą, jaskry peoniowe i liliowca Blue See. Już nie mogę doczekać się przesyłki, a tym bardziej sadzenia ich do gruntu.
Awatar użytkownika
gebo13
200p
200p
Od: 1 mar 2007, o 21:36

Post »

No..to rozumiem Ewuniu ;:333 Jak sie pocieszać zanim wiosenka przyjdzie
to na całość :wink:
też sobie troche kupiłam :roll:
Wiśnia piłkowana"Amanogawa"
sztoby bzu czarnego"Variegata"
nasionka:
olbrzymia lilia himalajska
Pandorea jaśminowa
Niepokalanek korzenny
Świeznica Brunette
Oprócz tego TROCHĘ :wink: nasion w biedronce i w castoramie :wink:

pozdrawiam przedwiosennie Małgosia
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Małgosiu, widzę że wybierasz same roślinne rarytasy. Nie znam żadnej z tych roślin, które kupiłaś oprócz wiśni. Czy lilia himalajska, to ta na zdjęciu u Ciebie? Wygląda ślicznie.
Zauważyłam dzisiaj wschody tunbergii. Bardzo się cieszę. Wysiałam ją 21 lutego i już jest.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witam Ewo...... :)
Piękny masz ogród i wspaniałe roślinki w nim.....ja też "zaszalałam" na allegro i na PNOSiE
(mają bardzo dobrą ofertę) :)
Jak małe dziecko czeka na prezent tak i ja nie mogę doczekać się paczki :lol:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dziękuję Ewo za odwiedziny. Wszyscy na tym forum tak mamy, że najbardziej cieszą nas nowe roślinki. Szkoda tylko, że zima w naszym kraju trwa tak długo.
Czy to Twój kotek ten na zdjęciu? Miałam bardzo podobnego. Niestety już go nie mam. Na pocieszenie dostałam innego. Tym razem perskiego.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Tak mój kocurek-zdjęcie było robione w sierpniu, a w kwietniu br kończy 1 rok, nie kastrowany, jakoś nie mogłam mu tego zrobić:roll:
z drugiej strony mogłam sobie na to pozwolić, bo nie mieszkamy w bloku, więc przestrzeń dla niego jest większa, a poza tym nie znaczy( jak na razie) w domu tylko na zewnątrz domu..... :D
Czy ten kocurek(w Twoim emblemacie) o którym pisałaś to ten? Śliczny.....Persa też kiedyś miałam, ale syjamy są łagodniejsze i lubią dzieci (przynajmniej mój) :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Tak ,ten na zdjęciu u mnie , to mój pierwszy w życiu kot Kacper. Był bardzo porządnym kocurem. Nie znaczył terenu, był bardzo łagodny dla wszystkich, nawet dla suki Soni( wyżła niemieckiego). Rozumiał wszystko, co do niego mówiłam. Cieszyliśmy się nim prawie rok lub tylko rok. Człowiek bez sumienia zabrał go nam na zawsze. Bardzo to przeżyłam i na zapomnienie dostałam Kizię- perską kotkę. Jest niesamowita, kochana i bardzo niegrzeczna. Mam nadzieję, że jeszcze się zmieni.Rządzi nami wszystkimi.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Od poniedziałku jestem uziemiona. Leżę w łóżku, bo zwariował mój kręgosłup. Mam nadzieję ,że leki pomogą, a jak nie ,to czeka mnie seria bardzo nieprzyjemnych zastrzyków. Mam teraz czas na czytanie starych numerów ogrodu.
Za oknem brzydka pogoda. Plucha w dzień, a w nocy lekki przymrozek. Śnieg powoli niknie. Wiosno przychodź!!!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu - co ja czytam? Chorujesz? To chyba jakaś plaga z tym kręgosłupem. Kilka osób na Forum niedomaga. Mój M również "połamany". Dostaje zastrzyki i po raz pierwszy od wielu lat jest na zwolnieniu lekarskim.
Wiosna na pewno przyjdzie! Już całkiem niedługo. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”