Pozdrawiam
DAHIRA 's corner - moje skarby:)
- eba
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Masz bardzo ładne kwiaty, Dahiro
. U mnie w domu też jest adenium obesum, któremu zasychają końcówki liści. Podejrzewam, że ma to związek z rozpoczęciem sezonu grzewczego i suchego powietrza w mieszkaniu. A może to po prostu jakiś okres spoczynku? Na razie się nie przejmuję, bo nadal wyrastają mu ładne listki:).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- DAHIRA
- 50p

- Od: 19 kwie 2008, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nareszcie znalazlam chwilke by uporzadkowac swoj zielony zakatek, a takze by porobic kilka zdjec. Tak wiec zaczne od nowosci. Oto moj nowy nabytek, Gasteria maculata:

Kolejne nowosci to Dioscorea elephantipes, czyli tzw. stopa slonia:

na razie malo sloniowo wyglada, ale pewnie z czasem zdrewnieje. Mam dwie roslinki wyhodowane z nasionek. Zostalo mi jeszcze sporo nasion, jeśli ktos jest zainteresowany (wymiana nasion / zakup) zapraszam na priva.
Mam tez wychodowane z nasionek 3 rodzaje Avonii, ale sa takie malutkie jeszcze i nie wiem czy ostatecznie sie przyjma, wiec nie robilam jeszcze zdjec. Wysialam tez w srode baobab i cissusa, zobaczymy czy cos z nich wyrosnie.
Przyjemna niespodzianke sprawil mi moj malutki grudnik (malutka szczepka pobrana i ukorzeniona wiosna tego roku):

A oto 'Dahira's corner' po przemeblowaniu:

Jak widac fiolki kontynuuja inwazje, stracilam rachube ile ich juz mam... Roze pustyni jakos sobie rosna, pomalutku. Pogoda zapewne im nie sprzyja, zimno i malo swiatla. Kilka stoi w kaciku, reszta na parapecie. Tamtym chyba ogrzewanie dokucza, bo maja stosunkowo wiecej zoltych listkow.
Zauwazylam cos dziwnego z moja crassula tricolor - juz nie jest trzykolorowa tylko cala jasnozielona. Ciekawe czy to z powodu braku slonca? Dziwne...

Kolejne nowosci to Dioscorea elephantipes, czyli tzw. stopa slonia:

na razie malo sloniowo wyglada, ale pewnie z czasem zdrewnieje. Mam dwie roslinki wyhodowane z nasionek. Zostalo mi jeszcze sporo nasion, jeśli ktos jest zainteresowany (wymiana nasion / zakup) zapraszam na priva.
Mam tez wychodowane z nasionek 3 rodzaje Avonii, ale sa takie malutkie jeszcze i nie wiem czy ostatecznie sie przyjma, wiec nie robilam jeszcze zdjec. Wysialam tez w srode baobab i cissusa, zobaczymy czy cos z nich wyrosnie.
Przyjemna niespodzianke sprawil mi moj malutki grudnik (malutka szczepka pobrana i ukorzeniona wiosna tego roku):

A oto 'Dahira's corner' po przemeblowaniu:

Jak widac fiolki kontynuuja inwazje, stracilam rachube ile ich juz mam... Roze pustyni jakos sobie rosna, pomalutku. Pogoda zapewne im nie sprzyja, zimno i malo swiatla. Kilka stoi w kaciku, reszta na parapecie. Tamtym chyba ogrzewanie dokucza, bo maja stosunkowo wiecej zoltych listkow.
Zauwazylam cos dziwnego z moja crassula tricolor - juz nie jest trzykolorowa tylko cala jasnozielona. Ciekawe czy to z powodu braku slonca? Dziwne...
moje roslinki do wgladu TUTAJ
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super ten żółwik
jakie warunki ma,że tak rośnie?Też mam zamiar kupić nasionka i wysiać, może tym razem się uda 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- DAHIRA
- 50p

- Kontakt:
Kazdemu sie moze zdarzyc ale popieram zwracanie uwagi - dziekuje Bozeno, post juz poprawiony!
Dziekuje tez za wszystkie komentarze, super ze wam sie moi podopieczni podobaja!
Dziekuje tez za wszystkie komentarze, super ze wam sie moi podopieczni podobaja!
Dorothy Galyean
Dorothy Galyean
- DAHIRA
- 50p

- Kontakt:
Uff! Dawno tu nie zagladalam - co nie oznacza ze w mojej kolekcji nic sie nie dzialo! Aczkolwiek zima to czas niewielkiej aktywnosci, ale powoli sie zabieram za porzadki. Tutaj ostatnio pogoda wiosenna, do 14st. C za oknem. Nabylam 4 nowe roslinki, 2 sie jeszcze asymiluja i nie mam na razie zdjec. A oto kolejne 2 sukulenty:
Pierwszy to Portulacaria afra

A drugi oczekuje na identyfikacje

Pierwszy to Portulacaria afra

A drugi oczekuje na identyfikacje

Dorothy Galyean
Dorothy Galyean
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- DAHIRA
- 50p

- Kontakt:
Dzięki Andzia! Niestety Celosii juz dawno nie ma, jest to roslina jednoroczna wysiewana z nasion...
Dorothy Galyean
Dorothy Galyean
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- DieSte
- 200p

- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
Śliczne roślinki, podziwiam podziwiam a i tak nie mogę oderwać oczu...
I pięknie robione zdjęcia, mój tata interesuje się fotografiką, więc ja poniekąd też 
Zapraszam do mojego spisu wątków
- Madzia0400
- 100p

- Od: 2 lis 2008, o 13:18
Roślinki super, ich domki wspaniałe, zaś zdjęcia- perfekcyjnie zrobione
Zazdroszczę Ci
(w pozytywnym sensie) takich okazów
Jestem pod dużym wrażeniem! Pozdrawiam Cię serdecznie 8)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"
?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."