Zieloni przyjaciele Kati

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p
Od: 20 sie 2008, o 22:56

Post »

Cześć kati! :-)
Cieszę się, że spełniłaś swoje kaktusowe marzenie. Czy one wszystkie są zdolne do kwitnienia?
A szeflerka prześliczna, uwielbiam te rośliny! W drodze na uczelnię przechodzę obok jakiegoś banku, przez którego okna widać 2 wielkie donice, a w każdej z nich 5 pozaplatanych ciasno szeflerek formujących gęste drzewka... ;:226

Różyczka - już szcześciolistna:
Obrazek
Obrazek
Sabina
Pozdrawiam i zapraszam Zielone rastharsis
Rośliny to dla mnie zielona magia. ;)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko :D tak naprawdę każdy kaktus kwitnie, jeśli mu się stworzy odpowiednie warunki takie jak w środow, naturalnym. Niestety o to ciężko, więc przyjmijmy, że 5% z tego co mam nie zakwitnie :lol:
Te zaplatane szeflerki są rewelacyjne. Miałam taką piękność,. Dostałam na urodziny, ale niestety już w kwiaciarni była przelana i cieszyłam się nią jakieś 2 tygodnie :(

Różyczka ........................Nie będę nic mówić, aby nie zapeszyć :wink: [/list]
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2009, o 20:29

Post »

Ja myślałam , że już mnie nic nie zdziwi na tym forum , ale właśnie zmieniłam zdanie jak zobaczyłam Twoje przedszkole :D Moja Mama pracuje w przedszkolu ,ale nawet tam jest mniej maluszków :lol: GRATULACJE!!!!!!!Oj robią wrażenie, z resztą jak wszystkie Twoje roślinki!!
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko dziękuję z mily komentarz :D
Tak a propos's zadziwiania. Kiedy trafilam tu na forum, nie moglam uwierzyć, że na parapecie i w ogóle w domu można zmieścić takie ilości kwiatów :D Teraz wiem, że da się tylko trzeba to robić z głową. Ponieważ na zielone badylki już u mnie miejsca brak ale nadal czuje pewien niedosyt, więc przerzucilam się na kaktusy, które latem będą pod folią a zimą w piwnicy :twisted:
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
abramki
50p
50p
Od: 18 cze 2008, o 20:38

Post »

Bardzo podoba mi sie ta bromeria. Pozostałe też śliczne. Pozdrawiam. JUSTYNA
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Kati... a Tobie nic nie zginęło na forum?

Podziwiam za te kaktusy... u mnie są tylko u syna na oknie ... :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko i Izuniu, dziękuję za miłe komentarze :D
Izuniu zginęło mi co nieco, ale co tam te dwie stronki w porównaniu z utratą forum. Najważniejsze, że nadal jesteśmy tu :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

kati-1976 pisze:Justynko i Izuniu, dziękuję za miłe komentarze :D
Izuniu zginęło mi co nieco, ale co tam te dwie stronki w porównaniu z utratą forum. Najważniejsze, że nadal jesteśmy tu :D
No masz rację też się cieszę że to tylko utrata z trzech dni. Co prawda u mnie na wątku spor tego było
ale zawsze to można nadrobić :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już dawno nie zamieszczałam żadnych fotek. Powód jest prosty nie mam żadnych nowości a to co mam jakoś nie kwapi się do tego by mnie czymś zaskoczyć :?
Jednak co nieco Wam pokaże.
Na początek uparciuchy, które przyjmowały się przez całą zimę :D
Słynna Strzałeczka mutancik od Monisi(Treisi) Wypuściła pierwszy listek.
Obrazek
Peperomia
Obrazek
Monstera po odmłodzeniu. Niestety nie chcą jej się wcinać listki :D
Obrazek Obrazek
Moja duma Koleusik od Monisi. Myślałam, że zaczyna marnieć, bo na potęgę tracił dolne listki. Teraz wiem dlaczego. On się krzewi :D :D :D
Obrazek
I na koniec moje utrapienie. Hibek, którego na wiosnę mieliście pomóc go przyciąć.
Do dzieła w takim razie :lol: :wink: Jest nieduży i nie ma czubka. Pytanie: przycinać czy zostawić takiego pokracznego jak jest teraz?
Obrazek Obrazek[/list]
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasieńko dobrze, że te uparciuchyb zaczynają rosnąć :) Twoje roślinki u mnie tak ładnie rosną, a te ode mnie przynoszą wstyd :roll: Nakrzycz na nie za mnie :evil:

Moja monsterka (maluch) też ma takie listki. Ale ona to w ogóle uparciuch, bo mam ją prawie rok i cały czas ma dwa listki. Ta większa biedronkowa też niepuszcza listków. Nie wiem - może ja coś źle robię :roll:

Jeśli chodzi o koleuski to u mnie gubią listki, gdy mają zasucho. Ale nie ma się czym przejmować, bo w tych miejscach puszczają nowe gałązki :)

No i na koniec hibek :) na razie zostaw go tak jak jest. Ma jeszcze "zasłabe" gałązki do przycięcia. Żeby je uciąć powinny być półzdrewniałe :) Do jesieni na pewno podrośnie i będziesz mogła przyciąć, bo wtedy też można.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

A ja bym pipka przycięła. Swoje tnę bardzo mocno wiosną i pięknie się zagęszczają. Kwitną na tegorocznych pędach ,więc nie ma obawy o kwiaty. Każdy ma inne doswiadczenie z tymi kwiatami,więc lepiej poczekaj na inne porady. :D
Koleusik piękniutki.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kwiatuszki poczuły wiosnę :lol: Ładnie Ci się rozrasta pokrzywka :lol: :lol:
U mnie strzałeczka ta różowe po przejściach też puszcza listki od korzenia, tylko jeszcze są malutkie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu, roślinki od Ciebie nie przynoszą wstydu. Broń Boże. Wszystkie rosną pięknie, tylko ta strzałeczka coś się ociągała i nie mogła się zdecydować z ukorzenieniem. :D
Posłucham Twojej rady i zostawię hibka takim jaki jest do jesieni :D
Inuś dziękuję za pochwałę i za poradę. Nie wiiedziałam, że hibki pąki kwiatowe puszczają z młodych pędów.po prostu jestem za mało czasami spostrzegawcza :roll:
Aniu moja różowa to straszny uparciuch. Mam nadzieję, że latem obie będą piękne :D
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Kasiu hibki tak jak powiedziała Ina kwitną tylko na młodych przyrostach. A jeśli chodzi o przycięcie to ja automatycznie myślę w przycinaniu w celu ukorzenienia uciętych części. Jeśli jednak nie zamierzasz ich ukorzeniać to jak najbardziej możesz je przyciąć o 1/4 gałązki - wtedy się zagęszczą i pewnie będzie więcej kwiatuszków :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

To już wszystko wiadomo :lol:
Moje już są po podstrzyżynach. Cięłam tylko te duże ,bo już nie mieściły się w piwnicy a wiosną trzeba je z niej wynieść. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”