Leśny ogród Moni68 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tess, sporo zniknęło, ale trzeba się cieszyć z odzyskanej reszty :D :D

Napiszę jeszcze raz, jakie zamówiłam bodziszki - Geranium Summer Skies i Tanya Rendall, G. cinereum Balerina i Splendens , G. himalayense Plenum i Johnson's Blue, G. macrorhizum Variegatum, G. maculatum Espresso, G. pratense Midnight Reiter i Splish Splash, G. renardii Terre France, G. phaeum Springtime i Variegata, G. platypetalum, G. sanguineum Album.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, mnie też barkowało...czułam się dziwnie bez wieczornych pogawędek :)
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

wczoraj wieczorwm przeglądałam stare wydania "mojego pięknego ogrodu" i bardzo polecają bodziszki do donic....no i kupię, postawię donice z bodziszkiem przy różach.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess, ja wszystkie bodziszki posadzę w gruncie. W tym roku rezygnuję z jednorocznych i w donicach posadzę niskie dalie. Mam trzy wiszące skrzynki na balustrdzie tarasu, tam planuję jakieś pelargonie.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam!
Dziwne rzeczy się działy! Najważniejsze, że się udało. 3 dni to nie tak dużo w porównaniu do całej zawartości Forum. Moniko Twoje bodziszki muszą być piękne. Ja mam ze 3-4 odmiany.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Mi na słupie na tarasie mój M przykreci dziś dwa wieszaki na kwiaty( kupiliśmy wczoraj w lidlu) i nareszcie będe mogła kupić kwiaty

co polecasz zwisajace pelargonie czy cos innego? czy jakieś kompozycje zrobić?

surginni nie chcę bo ciągle coś z nimi miałam nie tak,
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny najmniej kłopotliwe są fuksje i pelargonie :wink: Ja mam posadzone w skrzynkach balkonowych i w donicach i wszystko stoi na tarasie :D Pięknie kwitną cały sezon w przeciwieństwie do surfinii ,którym ciągle coś nie odpowiadało i łamały się, nawet od lekkiego wietrzyku :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zgadzam się z Bożenką, ja też zrezygnowałam z surfinii bo już pod koniec lipca atakował mi je mączniak i paskudnie brązowiały i zamierały. Teraz ze zwisających pozostałam przy pelargoniach, fuksjach i begoniach. Są całkowicie niekłopotliwe i pięknie kwitną. Super sa też z niekwitnących ,, komarzyce,, zielone i biało-zielone listki, też je bardzo lubię :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

AGNESS -to chyba mamy podobne zamiłowania co do kwiatków tarasowych :shock: ja też oprócz fuksji i pelargonii mam też komarzyce i begonie :lol: Fajnie wyglądają posadzone razem ,no i są mało kłopotliwe :lol:
Z surfinii już dawno zrezygnowałam bo mizernie rosły u mnie :roll:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hej Moniko...... Miałam "przerwy" w forum ze względu na sprawy osobiste i przyziemne- padł mi internet, ale już dzisiaj będziemy coś działać.... :D Wyślę PW
Pozdrawiam
x-d-a

Post »

Witaj, Moniko :!:
Jak przeżyłaś przymusową przerwę w funkcjonowaniu Forum :?:
Musimy nadrobić zaległości, chociaż u mnie dzisiaj cieplutko i słonecznie i ogródek kusi...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witam Was serdecznie po przerwie :D :D

Odpiszę później na wszystkie posty, lecę po Pawełka do przedszkola :)
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zadzwonił M, że odbierze Pawełka, mogę więc trochę czasu spędzić z Wami :D :D

Izuniu, liczę na to, że bodziszki będą piękne :) Na zdjęciach wyglądają bardzo atrakcyjnie.

Tess, zgadzam się z Bożenką i Agnieszką :) Jednak sama będziesz musiała prawdopodobnie kilka odmian przetestować. Wszystko zależy od tego, jaki masz taras. Mój co prawda duży, ale zadaszony, więc latem przez większą część dnia panuje na nim świetlisty cień. Nam to służy bardzo, roślinom jakby trochę mniej. Mimo że begonie i fuksje polecane są jako idealne do cienia, u mnie jakoś nie chciały ładnie kwitnąć. Zauważyłam, że o wiele więcek kwiatów miały te, na które bezpośrednio padało słońce. To tyle moich doświadczeń :) Do skrzynek na balustradę posadzę pelargonie i komarzyce, to wystawa południowa, więc kwitną bujnie. Surfinii nie polecam, bo nie dość, że podatne na wszystkie choroby, to w połowie lata wyglądają z reguły żałośnie.

Ewuniu, zaraz odpiszę :)

Dalo, jakoś przeżyłam :lol: :lol: Nie ukrywam, że bardzo mi brakowało wieczornych pogawędek. Zazdroszczę Ci pogody :) U mnie co prawda w tej chwili +5 st., ale od rana pada deszcz. Liczę, że szybciej zniknie śnieg, chociaż ciągle go dużo...
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Moniu witaj .Nareszcie ,sie doczekałam remontu :lol: forum.Wczoraj poszalałam z sianiem ,skoro wieczór był wolny o gadania.Bylam w ogrodniczym i dostałam z pod lady :lol: naprawdę 3 Eukomisy.Jeszcze się odezwe ,lece dalej ,do wieczora.(remont forum zeżarł mi 3 strony z waszymi ,życzenaimi :twisted: )
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś, cieszę się bardzo, że udało Ci się dostać eucomisy, nie będziesz zawiedziona :D Może to i dobrze, że był wolny wieczór :lol: :lol: Masz tyle nasion :)
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”