Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny wpadnijcie na chwilę do mnie :lol:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Śliczny ten kukliczek :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Ewo jestem zauroczona twoją skarpą te kamienie są super .Ja bardzo lubię kamiebń w ogrodzie a i roślinki są piękne pozdrawiam i zapraszam do mnie
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu! Gdzie się podziewasz? Czy nasiona już dotarły? Mam nadzieję,że nie zasypało Cię. W Elblągu śniegu jak na lekarstwo.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Izo, jeszcze czekam i bardzo się martwię. Nie dotarły do mnie dwie przesyłki. Jedna od Ciebie, a druga od Raczka(też z Elbląga). Chyba zrobię awanturę na poczcie. Z Bieszczad dotarła w ciągu trzech dni, a tu tak blisko i jeszcze nie ma. Dzisiaj jeszcze nie było listonosza, więc jest jeszcze nadzieja. Wczoraj nie było mnie na forum, bo jeździłam do lekarza do Olsztyna na kontrolną wizytę. Wróciłam bardzo późno.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękny ten twój czerwony kuklik ,ja mam tylko pomarańczowy .Zakupy ,widzę ,że udane ,ale to pewnie jeszcze nie wszystkie .Do wiosny jeszcze troszkę ,więc pewnie się jeszcze na coś skusisz. :wink:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Jolu, ja jeszcze nie zaczęłam zakupów. To był tylko wstęp.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Trochę widoków zimowych .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gebo13
200p
200p
Od: 1 mar 2007, o 21:36

Post »

Ewunia widoczki pikne,tylko masz skromnie z tym sniegiem... :wink:
jeśli by porównać południe :lol:
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Ewuś ta cynia pstrokata strasznie fajnie się zapowiada, nie widziałam takiej.
Powiedzcie mi proszę jaka wysokość osiągają kukliki..spodobały mi się, zwłaszcza, że są w kilku kolorach!
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Judytko, kuklik nie jest wysoki. Liście u mnie mają około 20cm wysokości. Później wypuszczają długie gałązki kwiatowe. Będę swojego rozsadzała wiosną, przypomnij się, to ci wyślę. Żółtego jeszcze nie siałam. Mam zamiar to zrobić na początku marca i spróbować wysadzić wiosną do gruntu. Nie wiem jak to będzie, bo powinno się go wysiewać w maju- czerwcu.
Małgosiu, cieszę się ,że chociaż raz na północy jest mniej śniegu niż u Was na południu, ale i tak u Was szybciej będzie ciepło.
Spędziłam dzisiaj całe popołudnie w piwnicy na porządkowaniu skrzynek z kwiatami. Wyniosłam do domu fuksje i pelargonie bluszczolistne, które ładnie przezimowały.
Posiałam proso meksykańskie i tunbergię. Kolejne nasiona czekają w kolejce.
Zastanawiam się , jak postępować z sundawillą. Ładnie zaczęła puszczać listki. Czy ją przesadzić i przynieść do domu, czy jeszcze nic nie robić. W ubiegłym roku też ładnie puszczała listki, a jak przyniosłam ją do domu, to wszystko zaschło i już nic nie wypuściła.
Bardzo ładnie przezimowała pilea (listki takie pomarszczone zielone z wierzchu a bordowe od spodu). Będę ją sadzonkowała, ale jeszcze zwlekam z tym, bo z miejscem jest trudno.
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Witaj Ewo, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba od Ciebie dostałam sadzonki oleandra. Śpieszę z wiadomością, że ma jeden pączek. Jak zakwitnie to prześlę zdjęcie. Martwię się trochę o niego, bo doniczka stoi w pokoju gdzie jest 19 stopni. Nie wiem, czy to nie za ciepło. W pewnym momencie zaczął tracić liście. Spryskałam liście pod prysznicem i jakoś wszystko wróciło do normy.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Haniu bardzo się z tego powodu cieszę. Myślę, że rzeczywiście może mu być za ciepło i zrzuca liście.Moje olki stoją w piwnicy i też trochę zrzucają liście, ale nie mam ich gdzie przestawić. Mam nadzieję, że to już ostatnie zimowe dni i będzie można wychodzić z roślinami na dwór(wietrzyć). U mnie dzisiaj po nocy - niespodzianka. Wieczorem już prawie nie było śniegu, a rano bielusieńko wszędzie. Teraz ładnie świeci słoneczko, więc mam nadzieję, że zaraz wszystko się rozpuści.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

U mnie Ewuniu jest podobnie, a tak się cieszyłam, że wiosna tuż,tuż...
Nasion nadal nie ma?
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Izo, nie ma i już na pewno nie będzie. Za dużo czasu minęło. Trudno.
Dzisiejszy ranek mnie tak zaskoczył, że nie mogłam się nadziwić. Jeszcze późnym wieczorem patrzyłam przez okno i nic nie padało, a tu rano biała pierzynka okryła wszystko. Mam jednak nadzieję, że to świecące ślicznie słoneczko wszystko rozpuści. Tak już się chce wiosny...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”