Mój mały ogródek - Isia cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Isiu- ptaki, które Cię odwiedziły to sikorka bogatka- przy słonince i kosy- przy koralach ognika :) Jeśli chcesz zwabić sikorki modre to zawieś orzechy w woreczku z dziurkami (taki jak jest na koszyczkach po kiwi).

Cieszę się że dokarmiasz ptaki :) Na pewno odwdzięcza Ci się latem :)
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no proszę Przemek zna sie nie tylko na roślinkach i muzyce teraz ptaszki cóz tam jeszcze w nim siedzi ?? :wink: 8)

Przemku zrobie tak jak napisałeś jestem ciekawa czy sa u mnie sikorki modre :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Isiu u mnie jest bardzo dużo sikorek modrych,mogę ci jedną podrzucić,proszę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Obrazek

No widzisz już masz :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Halinko piękne zdjęcie :D :D
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Isiu ja też podglądam moich stołowników przez kuchenne okno i u mnie najwięcej jest czyży, takich kanarków ogrodowych. Kłótliwe to to, o każde ziarenko sobie do oczu skaczą, nie jedzą tylko przeganiają konkurentów od karmnika. Sikorki bogatki, modre i ubogie cierpliwie czekają na swoja kolej. Przychodzi też dzięcioł na słoninę, były gile, grubodzioby i nawet, co nie częste wróble - jedzą tylko słonecznik, a potem przez cały rok wracają i sprzątają w ogrodzie. Oczywiście, że nie czyże, a tylko sikorki się odwdzięczają.
Znalazłam ciekawy artykuł o modraszkach
Edyta
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Isiu - sikorki modre są piękne więc warto pokusić sie o ich zwabienie do ogrodu :)

żaża -
masz duże szczęście ze tak wiele ptaków Cię odwiedza, tym bardziej że wszystkie wymienione przez Ciebie są chronione ;) a co do artykułu to naprawdę ciekawy ;)
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Edytko,ale Ci zazdroszczę tak dużej ilości gatunków ptaków za oknem, u mnie same sikorki ,artykuł o modraszkach interesujący :D ,zaraz włożę do karmnika jabłko i zobaczę co się będzie działo :?: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko śniegu nie ma znowu wszystko sie rozpuściło ale spiew ptaków słychac coraz silniejszy i jak wyjrzy słońce to juz tak wiosna w sercu bliższa. Artykuł o ptaszkach świetny :wink: juz nie długo bedzie mozna oglądać wiosnę u różnych zwierzaczków (w domu mam kota i psa) a ciekawe jak to wpłynie na rybki :D

Przemku orzeszki wystawione ale nie bardzo mam teraz czas podpatrywć ptaszki, w tygodniu praca w może uda się w weekend :D :D

Halinko to samo pomyslałam też wyłożę jabłuszko :D może uda sie zrobić zdjęcia 8) :D
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Próbując im robić zdjęcia ustawiam się jako stały 8) element krajobrazu i czekam. Jakiś odważny sikor albo sikorka, bo kto wie jak to tam z nimi jest, ostatecznie podlatuje i czasem udaje się je złapać. Ale z innymi ptaszkami niestety nie. Zostaje tylko robienie zdjęć przez okno. Dwa lata temu parka założyła u nas gniazdko i ostatecznie wyleciały z niego dwa młode. W domu oczywiście kot i pies – robiliśmy ogrodzenia – prawdziwe wariactwo. Sąsiedzi nawet nie robili oprysków.
A co do wiosny to idzie, idzie jamnior zrzuca sierść, tylko czekać jak królik też zacznie, ale jak wyglądam przez okno to hu hu ha zima zła :)
Edyta
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko przez okno zdjęcia tez po cichu bo mój 5 latek zaraz leci o ptaszki ptaszki są i tak delikatnie w okno że ptaszki dawno odlecą jak nic nie powiedziałam to udało mi sie zdjęcia dudkom zrobić z tyłu domu sie przyczaiłam (zwierzyniec i dzieci w domu zostały) :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
to aukuba japońska (aucuba japonica) niestety zmarzła w tym roku i ma brzydkie brązowo sine liście, czy można ją jeszcze uratować ?? czy ktoś ma taka roslinkę ??
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

..nie martw sie :D " Variegata" ? /-18°C -najlepiej oslonieta od wiatru/ przytniesz na wiosne bedzie bardzo "gesta"

Widzialem wiele razy .....zawsze sie zazielenila.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzięki Markusie to miła wiadomość od rana :D :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dzięki koleżance z pracy dowiedziałam sie o wspaniałym miejscu dla wielbicieli różaneczników i azalii Arboretum w Wojsławicach filia ogrodu botanicznego we Wrocławiu oto fragment :D kto blisko mieszka a nie był, polecam zwłaszcza gdy będą kwitły te śliczności o może juz ktoś był i napisze parę słów na ten temat :D http://www.biol.uni.wroc.pl/obuwr/wojs/ ... to.html#19
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Isiu już ktoś u mnie wspominał o Wojsławicach, nie myślałam, że może być tak pięknie i takie olbrzymie krzewy. Rzeczywiście jest na co popatrzyć, dzięki tobie mogłam je obejrzeć, dziękuję.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”