Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Za każdym razem jak widzę Twojego pieguska, to się zachwycam :D Jest cudowny, a ta pomarańczowa warżka niesamowicie dodaje mu uroku :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, czekam na wieści o siostrze/braciszku :lol: mojego pieguska :wink:
Agnieszko dziękuję w jego imieniu za komplementy :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

A ja pytam co u dendrobium? Puszcza coś? :D :D :D
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Asiu, śliczny ten posypany :D Lubię takie kropeczki i kolorki :P
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Arielku dendrobium własnie przekwitło :? zaniosłam na parapet łazienkowy, takie wczasy :lol: większa wilgotność ale też chłodniej, zobaczymy co się będzie działo :wink:
Mambo bardzo dziękuję, też go lubię :lol:

A to fotki z wczoraj:
"pierworodny" w pełnym rozkwicie i Biała Dama w zimowym słoneczku :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz widać dokładnie jaki kolor ma warżka : gdy kwiat dopiero się rozwija jest seledynowa, a potem kolor staje się bardziej nasycony i żółty :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

jejku cudowne :shock: a ten bialy to identyczny jak moj tylko niestety teraz nie kwitnie
gelka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne Phalaenopsisy... chciałabym takiego wielkokwiatowego białego...
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

odrobiłam zaległości w lekturze :) Pierworodny kwitnie imponująco, zeby się nie złamał pod cieżarem takiej OGROMNEJ ilości kwiatów :shock: :lol: krem z czekoladową posypką (chociaż mi się raczej kojarzy z piegowatą Chinką :wink: ) uroczy, bardzo mi się podoba :) a ten najnowszy nabytek :shock: niesamowity :shock: wiedziałam że sobie kupisz jakąś nagrodę :D tylko co będzie na wystawie? :twisted: a to już tylko kilka dni :D
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Cudne :) Ale chyba dla mnie najładniejszy jest ten różowy... :oops: Zresztą kto by się mu oparł :roll:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Gelko w takim razie życzę by i Twój zakwitł, białe są piękne :wink:
Dusia on nie ma wcale ogromnych kwiatów, choć może na fotce tak wygląda...kwiaty ma 9,5 cm :roll:
Basiu właśnie nie wiem czy coś w końcu kupię na wystawie bo mam teraz inne wydatki, poważniejsze znacznie :twisted: ale wybieram się żeby chociaż się napatrzeć (i dodać kolejne pozycje do listy chciejstw :lol: ). No chyba że będzie np MM w przyzwoitej cenie :wink:
Aniu ten różowy to mój "pierworodny", jak go dostałam to w sklepach były tylko różowe i białe :roll: ale podoba mi się u niego to że lubi obficie kwitnąć :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Pierworodny niesamowity, jak ja lubię takie kwitnienia! :)

Widziałam wczoraj podobnego w sklepie- jeden jedyny-ostatni w całym sklepie, sponiewierany, ze złamanym pędem (podsuszone kwiatki wciąż smętnie na nim wisiały stąd znam kolor), już go chciałam przygarnąć i odkurować, niestety cena 29,99zł i nikt mi go nie chciał przecenić, bo nie było kierowniczki działu. Może jak będę tam następnym razem, jeśli jest mi pisany, będzie czekał :) A może ktoś inny się zlituje...
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Śliczny jest Twój "pierworodny"i jaki nakwitnięty ;:2 .Mój pierwszy storczyk też jest w takim kolorze i najobficiej ze wszystnich kwitnie.Ten typ chyba tak ma.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jeanne pisze:Gelko w takim razie życzę by i Twój zakwitł, białe są piękne :wink:
Dusia on nie ma wcale ogromnych kwiatów, choć może na fotce tak wygląda...kwiaty ma 9,5 cm :roll:
Basiu właśnie nie wiem czy coś w końcu kupię na wystawie bo mam teraz inne wydatki, poważniejsze znacznie :twisted: ale wybieram się żeby chociaż się napatrzeć (i dodać kolejne pozycje do listy chciejstw :lol: ). No chyba że będzie np MM w przyzwoitej cenie :wink:
Aniu ten różowy to mój "pierworodny", jak go dostałam to w sklepach były tylko różowe i białe :roll: ale podoba mi się u niego to że lubi obficie kwitnąć :lol:
ale i tak jest duży, jak ma 9,5 cm. mój nie ma nawet 8. tobie też się podoba Phal. Mini Mark?
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny jest 'pierworodny' :D
Obficie kwitnie i jest taki 'dorosły' :?
Biały jest cudny, prawdziwie motyli kwiat :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Agita, mnie zawsze złości strasznie podejście sprzedawców, co czasem wolą roślinę wyrzucić niż przecenić jak jeszcze jest szansa na odratowanie :twisted: za 30 zł to można kupić zdrową roślinę dopiero zaczynającą kwitnienie, a nie jakąś bidę :roll: wiadomo że szkoda rośliny, ale co zrobić....

Elizo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :wink: też zauważyłam że te różowe chętnie kwitną i obficie :lol:

Dusia, fakt, kwiaty ma największe ze wszystkich moich falenopsisów. A Mini Mark podoba mi się bardzo, ale chyba na razie się wstrzymam z zakupem...w ogóle na razie nie będę powiększac mojej kolekcji bo możliwe że za pól roku wyjadę na dłużej z Polski a zostawiać pod opieką mamy jakieś bardziej "szlachetne" egzemplarze była by szkoda....

Teresko moje "motyle" dziękują za komplementy :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”