Moje kwiaty w hydroponice

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miro78...od A-Z....no, no wytrwały z Ciebie czytelnik ogrodnik :) Miło mi że zajrzałeś do mojego swiata hydroponiki.Zbieraj te klocki i wracaj tu gdzie można się zająć hydroponiką :lol: W razie czego służę pomocą.
Saraaa......z pajęczynką przestałam juzż walczyć ,doszłam do wniosku ze to normalne,gdyż pojawiła sie też na młodych roślinkach i nic złego się z nimi nie dzieje.Nie ma czarnych kropek (zniknęły prawdopodonie po oprysku).Mówisz że TwojA zaatakowały mszyce,spróbuj ja spryskać KARATE ZEON 050 CS.
Katrina....mam nadzieje ze Twoja przeżyje skoro nie straciła wszystkich liści.Trzymam kciuki ;:215
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

A mój lucky bamboo po przenosinach do hydroponiki i krótkiej aklimatyzacji wypuszcza nowe liście - obecnie już czwarty. Wcześniej stał w ziemi bez ruchu ponad pół roku!
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocurku......GRATULUJE!!!!!!!
Teresa
------------
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam do oddania ,nie powiem że w dobre ręce :D ( bo wszystkie sa wspaniałe) mocno ukorzenioną szczepkę sundaville. Nie wiem tylko jak przeżyje podróż wiec może ktoś z Krakowa?
Aniu....dla Ciebie trzymam obiecaną wcześniej. Moze jak zrobi się cieplej wybierzesz sie na wycieczke do Rynku z Zuzią.
Teresa
------------
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

Teresa600 pisze:Mam do oddania ,nie powiem że w dobre ręce :D ( bo wszystkie sa wspaniałe) mocno ukorzenioną szczepkę sundaville. Nie wiem tylko jak przeżyje podróż wiec może ktoś z Krakowa?
Aniu....dla Ciebie trzymam obiecaną wcześniej. Moze jak zrobi się cieplej wybierzesz się na wycieczke do Rynku z Zuzią.
Nie ukrywam, że baaardzo bym chciała, ale teraz nie bardzo, te mrozy... :cry:
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu zatrzymam dla Ciebie oczywiscie... ale obiecaj na" moj dusiu" :lol: że ją odbierzesz.
Teresa
------------
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teresa600 pisze: Aniu....dla Ciebie trzymam obiecaną wcześniej. Moze jak zrobi się cieplej wybierzesz się na wycieczke do Rynku z Zuzią.
Teresko, dla Ciebie wszystko !!!
a za sundaville zwłaszcza.........
moja compacta ma trzy długie odnogi - jedna dla Ciebie ! tfu tfu (kopia wiadomości z mojego tematu.....)

jak pogoda pozwoli z Zuzą, jak nie to podrzucę ją Babci...
chociaż Zuza uwielbia gonić gołębie!
Anka
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tereso
Przepiękne okazy-szczególnie zainteresowała mnie paproć- fantastyczna sztuka-widać,że masz rękę do roślin.... :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teresko cieszę się, ze Plumeria odzyskała siły i ma się dobrze - ale to tylko Twoja zasługa :D Sundavilla też widzę rośnie u ciebie jak szalona :lol:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aconitum....czekam na wiadomosc kiedy sie mozemy spotkać.
Effa jestem bardzo ciekawa dalszych losów pumerii,na kwitnienie w tym roru raczej nie mam chyba szans.Jestem jednak cierpliwa i doczekam sie pieknych kwiatów.Co do sundaville to zauwazyłam ze zaczyna dopiero teraz zrzucać trochę liści,wypuszczając coraz to nowe pędy.
Evluk paproć i figusy to moi pupile,nie wspomnę już o sundaville którą hoduje od maleńkiej szczepki.Troche ja uskodziłam wczoraj przycinając drzwiami balkonowymi jeden długi pęd,powodując samoistne skrócenie :( .A może nadzedłczas aby przyciąć jej te długie wąsy?

Co Ty na to Przemo?
Teresa
------------
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocurku..jezeli jestes zainteresowana sundaville.......zatrzymam dla Ciebie młodszą i dobrze ukorzeniona szczepke.
Teresa
------------
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Piekne te kwiaty i jeszcze jaki wybor :)
dowiedzialam sie ,ze mozesz mi doradzic w hydroponice,mam krotona,ktoremu strasznie opadaja liscie i nie wiem co moze byc tego przyczyna :(
Sorki ,ze napisalam w Twoim temacie o moim klopociku :oops:
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Natija.....kłopoty są po to aby się z nimi dzielić. Czy dobrze zrozumiałam ze kroton rosnie w hydroponice?Wiele lat temu miałam krotona w ziemi i pamiętam ze był bardzo kapryśny.Liscie co jakiś czas mu opadały ,mimo to odbijał się.Kroton lubi jasne stanowisko,co pomaga mu w wybarwianiu liści.Napisz proszę jak go podlewasz i czy uzywasz nawozu. Pamiętaj aby nie nalewać wody powyzej poziomu optymalnego (chyba ze wyjeżdżasz na dłużej) i podlewać kilka dni po opadnięciu wskaznika do poziomu minimum.Może stoi za blisko kaloryfera?.Natija moze wstawisz fotkę i Czarodziej go obejrzy.
Teresa
------------
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Tak obydwa krotony,ktore zyja u mnie w hydroponice powoli umieraja,jeden nie ma juz wogole lisci,wyszly mu nowe u samej gory,a drugi wypuscil tez u gory,ale ma jeszcze kilka dolnych,sa podlewana optymalnie i maja jasne stanowisko,nie sa kolo kaloryfera.Nowozu nie dawalam teraz.Nie wiem dlaczego,ale trzeci kroton,ktory zyje w ziemi ma sie dobrze.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natija.....czy obydwa krotony od małego rosły w hydroponice?.Często się zdarza ze przesadzenie starszej rośliny z ziemi do hydro wpływa niekorzystnie na rosline. Nie jest to regułą.Spróbuj.je troszke zasilić nawozem Lewatit HD50.
Teresa
------------
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”