Cześc dziewczynki

Sama się nacięłam na to grube podłoże, więc się z Wami dzielę wnioskami ;) Ja akurat kupiłam Substral i całkiem mi odpowiada, to jedyne podłoże poza tym z OS jakie znam. Co ciekawe, to podłoże kosztuje u mnie w obi 9,90zł a w Praktikerze 6,90zł! Podaje Wam link, tu można poczytać o podłożach i zobaczyć jak wyglądają opakowania:
http://www.storczyki.net/?storczyki,upr ... otowe.html
Kasicqa, ja też u mojego biedaka reanimowanego samą grubą korę ale to dlatego, że nie mógł być w niczym innym- co mu urósł jakiś malutki korzonek to pleśniał, i tak przez 3 miesiące. Byłam bliska załamania, wycięłam mu chyba dosłownie wszystko, teraz się dopiero zatrzymało, po porządnym wymoczeniu w Topsinie i staniu w niepełnej doniczce grubej kory i mnóstwem dziurek w ściankach- przewiew na przestrzał we wszystkich kierunkach, ale przynajmniej nie pleśnieje!

Stoi też w wielkiej misie keramzytu zalanego wodą i co drugi dzień ma kompresy bo liście pomarszczone- ostatnio dodałam do nich nawet trochę odżywki do roślin zielonych. Jak mu trochę te korzonki podrosną, podsypię mu drobniejszego podłoża, na razie mają dopiero ok 1,5 cm (2 sztuki)

Moczę go raz na 7-12 dni, nie za często ale trudno, niech się korzonki wysilają i ciągną do wilgoci :P
Kasicqa, a jak Twój zdechlaczek, podziel się nowinami?
Darla, ten w kropeczki jest z LM, widziałam je tam kilka razy, więc się dobrze rozglądaj jak będziesz

Aha, nie jest za duży, kwiatki też takie średnie...