Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

wielka różnorodność i naturalność panuje w Twoim ogrodzie, bardzo mi się podoba

Pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jacku no i widzisz jak ja mało wiem co mam, wiedziałam że gęsiówkę jak zobaczyłam Twoje zdjęcia to wiem że ją mam no i w zeszłym roku dokupiłam gęsiówkę różową jasną i ciemną oczywiście nazw nie spisałam no i nie wiem czy przezimowała musiałabym wyjść do ogrodu zobaczyć.
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, gęsiówki są łatwe w uprawie więc polecam je na skalniak. I chętnie pomogę, jeśli będziesz miała jakieś pytania odnośnie tego tematu. A jeśli któraś roślina z prezentowanych Ci się spodoba, to pisz :) Mam nadzieję, że zobaczyłaś kolejne moje gęsiówki :?:

Witaj Urszula i bardzo dziękuję za wizytę i miłe słowa, jakie napisałaś. Zapraszam częściej :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Jacku , gęsiówki prześliczne, bardzo je lubię mam kaukaską- tworzy cudowne poduchy, nawet jak nie kwitnie, to jest bardzo ozdobna :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-genia pisze:Witaj Jacku no i widzisz jak ja mało wiem co mam, wiedziałam że gęsiówkę jak zobaczyłam Twoje zdjęcia to wiem że ją mam no i w zeszłym roku dokupiłam gęsiówkę różową jasną i ciemną oczywiście nazw nie spisałam no i nie wiem czy przezimowała musiałabym wyjść do ogrodu zobaczyć.
Genia
Witaj Geniu :!: Różowa gęsiówka :?: Ooo, to coś ciekawego :idea: :!: Moje są wszystkie białe i kwitną w tym samym okresie. Wszystkie prezentowane zdjęcia robiłem tego samego dnia.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Witaj Jacku , gęsiówki prześliczne, bardzo je lubię mam kaukaską- tworzy cudowne poduchy, nawet jak nie kwitnie, to jest bardzo ozdobna :D
Witaj Agnieszko! Tak, zgadzam się z Tobą co do gęsiówek. A czy też się u Ciebie wyciągają i "łysieją"?
Jestem bardzo ciekawy Twojego ogródka i mam nadzieję, że nam go wkrótce zaprezentujesz :?: Przyznam się, że nie jestem fanem domowych roślin, choć i te posiadam, dlatego nie udzielam się zbyt wiele w Twoim wątku :oops: Ale odwiedzam Cię regularnie :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku ja nie mam skalniaka więc sadzę w klombie ,białym to nie przeszkadza ale nie wiem jak będzie z różowymi.
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Różowym też to nie przeszkodzi Geniu, i wiele moich skalnych roślin rośnie na rabatach. Chodzi bardziej o lepszą ich ekspozycję, bo są małe. A gęsiówki dodatkowo ładnie rozkładają się na kamieniach - "wędrują" po nich :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacek P.... pisze:
AGNESS pisze:Witaj Jacku , gęsiówki prześliczne, bardzo je lubię mam kaukaską- tworzy cudowne poduchy, nawet jak nie kwitnie, to jest bardzo ozdobna :D
Witaj Agnieszko! Tak, zgadzam się z Tobą co do gęsiówek. A czy też się u Ciebie wyciągają i "łysieją"?
Jestem bardzo ciekawy Twojego ogródka i mam nadzieję, że nam go wkrótce zaprezentujesz :?: Przyznam się, że nie jestem fanem domowych roślin, choć i te posiadam, dlatego nie udzielam się zbyt wiele w Twoim wątku :oops: Ale odwiedzam Cię regularnie :)
Jacku cieszę się bardzo, że zaglądasz do moich wątków, miło mi bardzo :D Swój ogródek pokażę, już niedługo za miesiąc, lub półtora :D jak już będzie co fotografować :D A co do gęsiówki, to faktycznie raz na jakiś czas warto ją odmłodzić, to dużo ładniej wygląda, będę to robiła właśnie w tym roku po kwitnieniu, bo już nie prezentuje się najlepiej. Ja w ogóle uwielbiam wszelkie skalne poduszkowce, a szczególnie te kwitnące :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Jacku ale zobaczysz jak u mnie mało miejsca jak przyjedziesz żeby zrobić jeszcze skalniak a ja już nie chcę z niczego więcej rezygnować.Ida 74 też mówiła jak była w sobotę że na zdjęciach wygląda na większy ogród
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku to jeszcze raz ja przepraszam że Cię nachodzę ale muszę powiedzieć że różowe gęsiówki pięknie przetrwały zimę,właśnie przed chwilą wróciłam z ogrodu a jest tak pięknie słonecznie i w słońcu ciepło bo moja działka jest od słonecznej strony.
Genia
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Geniu miałas robić pierogi ,a spotykam cię u Jacka :!: :lol:To wdzięczna roślinka ,u mnie rośnie wszędzie ,rozjasnia ciemne miejsca ,rozrasta się jak szalona i jest poczatkiem wiosny.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, to czekamy z niecierpliwością, żeby zobaczyć Twój ogród :)
Jeśli lubisz "zielone poduszki" to na pewno masz też skalnice, floksy szydlaste czy zawciągi :?: A i niektóre goździki tworzą piekne zwarte kępy.

Geniu, cieszę się, że Twoja gęsiówka dobrze przetrwała zimę. Oby jak najmniej było strat :!:
Rozumiem Cię w sprawie skalniaka. Choć wiedz Geniu, że powierzchnia skalniaka jest na ogół większa od płaskiego terenu więc można na niej zmieścić dużo roślin. No może nie więcej, bo jednak sporo miejsca zajmują kamienie... Z dumą patrzę na te okazy, które zwiozłem w piątek.

Witam miłośniczkę gęsiówek :!: :) Ido, szukasz Geni :?: Chyba się dopiero co spotkałyście :?: Więc pozwól Geni pospotykać się z innymi :lol: :lol: :lol: Przy okazji wydało się, co Genia ma na obiad :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku, ślicznie dziękuję za sadzonki laków - zaczekam :D, a czym ja Ci się będę mogła zrewanżować :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oczywiście obejrzałam! Póki nie ruszę z pracami na bunkrze to o żadnej "skalniaczki" prosić nie będę, bo to mijałoby się z celem. Dzięki za dobre chęci! I tak ta przesyłka będzie spora.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”