Storczyki Elizy
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękny jest ten bordowy. ja też się nigdy nie umiem powstrzymać jak jakiś storczyk mi się podoba. a jak spotykam wymarzonego to już w ogóle nie umiem się powstrzymać. jak się raz zacznie zbierać storczyki to nie idzie przestać, bo ciągle zaczyna nam się podobać jakiś inny i wymarzonych jest coraz więcej.
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
No wiesz, dałas mi do myślenia z tym nawozem...
Mam takiego falka który ma tylko 3 listki sredniej wielkości i od pół roku ani myśli jakiegoś wypuścić. Może by mu tak małego kopa nawozowego w ramach mobilizacji zaserwować..?! ;)
Mam takiego falka który ma tylko 3 listki sredniej wielkości i od pół roku ani myśli jakiegoś wypuścić. Może by mu tak małego kopa nawozowego w ramach mobilizacji zaserwować..?! ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Elizabett Ja tez kupuję na allegro,ale jak najbliżej mnie.Kupuje u PLEJONE1 jestem stała klientka i raz kupiłam u KOKI.Wszystkie zakupy były trafione mimo dwóch reklamacji.Pisze ,ze trafione ,bo reklamacja zostala mile przyjeta i nowe storczyki dotarły do mnie bez problemów i to z gratisami
Storczyki pzrychodza pieknie i starannie zapakowane w gazety,i czasem doniczki sa przytwierdzane do ścianki kartonu(KOKI)Nigdy nie trafily do mnie połamane i wymeczone.Sprzedawcy sami wiedzą w jaka pogode najlepiej wysla croślinki .Poza tym wysyłają do środyżeby paczka nie lezała na poczcie.Ja osobiście jestem bardzo zadowol;ona z takich zakupów.Nie często mogę sie wybrać do dużego miasta i do marketów z promocyjnymi cenami.Poza tym na allegro mozna dostac wymarzonego storczyka.

- Storczykowa
ja też bym chętnie sobie coś zamówiła (często są Phalaenopsisy z mazami), ale R. uważają, że są za duże koszty przysyłki i nie chcą się zgodzić na zamawianie z internetu ani na wymianę z kimś innym.PESTKA@ pisze:Elizabett Ja tez kupuję na allegro,ale jak najbliżej mnie.Kupuje u PLEJONE1 jestem stała klientka i raz kupiłam u KOKI.Wszystkie zakupy były trafione mimo dwóch reklamacji.Pisze ,ze trafione ,bo reklamacja zostala mile przyjeta i nowe storczyki dotarły do mnie bez problemów i to z gratisamiStorczyki pzrychodza pieknie i starannie zapakowane w gazety,i czasem doniczki sa przytwierdzane do ścianki kartonu(KOKI)Nigdy nie trafily do mnie połamane i wymeczone.Sprzedawcy sami wiedzą w jaka pogode najlepiej wysla croślinki .Poza tym wysyłają do środyżeby paczka nie lezała na poczcie.Ja osobiście jestem bardzo zadowol;ona z takich zakupów.Nie często mogę się wybrać do dużego miasta i do marketów z promocyjnymi cenami.Poza tym na allegro mozna dostac wymarzonego storczyka.
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agita u mnie faktycznie dostały kopa ;:228 ,wcześniej te listki nie były takie duże,twarde i mocne.Nawet jak storczyk przekwitnie to jest co trzymać na parapetachAgita pisze:No wiesz, dałas mi do myślenia z tym nawozem...

Pozdrawiam
-
- 200p
Dziękuję Pestko za informacje,teraz przynajmniej wiem jak to się odbywa.PESTKA@ pisze:Elizabett Ja tez kupuję na allegro,ale jak najbliżej mnie.Kupuje u PLEJONE1 jestem stała klientka i raz kupiłam u KOKI.Wszystkie zakupy były trafione mimo dwóch reklamacji.Pisze ,ze trafione ,bo reklamacja zostala mile przyjeta i nowe storczyki dotarły do mnie bez problemów i to z gratisamiStorczyki pzrychodza pieknie i starannie zapakowane w gazety,i czasem doniczki sa przytwierdzane do ścianki kartonu(KOKI)Nigdy nie trafily do mnie połamane i wymeczone.Sprzedawcy sami wiedzą w jaka pogode najlepiej wysla croślinki .Poza tym wysyłają do środyżeby paczka nie lezała na poczcie.Ja osobiście jestem bardzo zadowol;ona z takich zakupów.Nie często mogę się wybrać do dużego miasta i do marketów z promocyjnymi cenami.Poza tym na allegro mozna dostac wymarzonego storczyka.

Już, licytuję "łaciatka" ,kto wie może się uda.

-
- 200p
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Suuuuper
sporo tych przedłużeń puszcza
to teraz adrenalinka jaki kolorek będzie
raczej chyba coś ciemnego 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 200p
Tak masz rację,raczej ciemny kolorek.
U mnie dzisiaj wiosenna pogoda za oknem i na moich parapetach
.Trochę martwi mnie,że wszystkie moje storczyki zakwitły prawie w tym samym czasie i wszystkie razem będą przekwitać. Powoli zaczynają to robić jak naprzykład ten

Moje jedyne Paphiopedilum też dzisiaj zrzuciło kwiat
,nie długo się nim nacieszyłam
.Mam nadzieję,że jeszcze kiedyś zakwitnie. 
Dobrej nocki
U mnie dzisiaj wiosenna pogoda za oknem i na moich parapetach

Moje jedyne Paphiopedilum też dzisiaj zrzuciło kwiat

Dobrej nocki

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elizabett paphiopedilum kwitnie raz w roku, więc masz szanse zobaczyć jeszcze jego kwitnienie. Ja mam i kwitnie co roku , teraz będzie miał 2 kwiaty, bo idą pączki z 2 rozet jednocześnie. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Storczykowa
ja o nim marzę od dawna, niestety, nigdzie go nie ma. raz je tylko widziałam i bardzo żałuję, że nie kupiłam go (kupowałam wtedy inny, nie mogłam kupić 2, ale myślałam, że spotkam go jeszcze kiedyś, ale nie udało się). może uda mi się namówić T. by zabrał mnie kiedyś do jakiegoś sklepu, ale na pewno nie będzie tam moich wymarzonych.Zauroczył mnie ten biały z mazami. Jeszcze z takim się nie spotkałam
-
- 200p
Bardzo Ci dziękuje Teresatteresat pisze:[quote=
Gratuluję, masz cudowne storczyki!
Co jeden to piękniejszy![]()
Zauroczył mnie ten biały z mazami. Jeszcze z takim się nie spotkałam.
Wpisuję go na listę.![]()
A jeśli nie uda mi się go kupić w mojej okolicy, wyprawię się do Żywca.