Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A może zamiast na allegro to na www.cebule.pl?
Tylko raz zapłacisz za przesyłkę, liliowców razem z hostami :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś bardzo się cieszę, że odwiedzasz moje wątki kwiatowe, i że Ci się podobają, planuję wiosną założyć wreszcie swój ogródkowy, ale takie cuda wyprawiaja się z tym fotosikiem, że nie wiem jak to wszystko będzie, ale może się uda :?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, dobrze, że robiłaś zdjęcie z balkonu, bo przynajmniej nie jest pod światło, jak niektórzy robią i niewiele z tego widać :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie!
Jadziu!-Właśnie uświadomiłaś mi swoją różaną fotką,że nie mam ani jednego krzaczka w takim kolorze.

Aga - dzięki za zrozumienie...

Witaj Danusiu! Miło Cię znów gościć! Gdzie się podziewałaś tyle czasu bez Forum?

Agness - nie tylko podobają-jestem pod wrażeniem wręcz. A wiesz,że nawet zastanawiałam się dlaczego nie masz wątku ogrodowego...bo na niektórych fotkach roślin domowych było widać piękny ogród za oknem. Będzie dobrze..jak nie f. to coś innego będziemy używać. Na takim Forum nie może przecież zabraknąć zdjęć.

Dzięki Krzysiu - Ty zawsze z dobrą radą przychodzisz. Nie mogłam sobie odmówić i zajrzałam. Jest na co popatrzeć. Na all przeglądałam ofertę Benka - wyjątkowo ciekawa, poza tym sprawdziłam Go już kilkakrotnie i mam zaufanie.

Niestety Jacku miało wyglądać lepiej, ale nie do końca wyszło. Następnym razem poprawię się. I to na dniach, bo wkrótce mi już przekwitną.

Pogoda u mnie koszmarna - zimno i wieje bez opamiętania.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Cześć Izo, wczoraj ucząc się u Bishopa o pieńkach natknęłam się na informację, że Ty także planujesz pozyskanie drewna na użytek działki z Twojego orzecha...!
A kiedy to planujesz? Masz może zdjęcia tego orzecha?I na co przeznaczysz drewno?
A czy mogłabyś mi przypomnieć, czy na ten rok planujecie nową altankę?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Aguś,że zaglądasz czasem mimo odwyku :lol: O tym,że orzech pójdzie pod piłę decyzja zapadła już dość dawno. Kiedy to będzie zależy jednak od tego kiedy moi panowie znajdą czas i chęci oraz od pogody. Teraz już dni coraz dłuższe,więc można się przymierzać do tego niełatwego przedsięwzięcia. Niech tylko zrobi się trochę cieplej. Zdjęcia chyba nie mam. Może gdzieś tam pojawia się na jakimś,ale trudno mi teraz to stwierdzić. Pień chcę pociąć na plastry, z których ułożę ścieżkę. Gałęzie pewnie wykorzystam do "produkcji" obrzeży. Z moją altanką trudna sprawa - plany są, gorzej z kasą... :cry:

Wyczytałam dziś,że cebule hiacyntów pędzonych w wodzie po przekwitnięciu nadają się....tylko do wyrzucenia :cry:
Mój koszyk cebulowych na dzień dzisiejszy nie wygląda już ciekawie. Najlepiej prezentują się hiacynty. Reszta szybko przekwitła. Chyba będę musiała podsadzić je świeżymi prymulkami.

Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo, a słuchaj-a jak wygląda ta altanka, która masz dotychczas na działce?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agness - nie tylko podobają-jestem pod wrażeniem wręcz. A wiesz,że nawet zastanawiałam się dlaczego nie masz wątku ogrodowego...bo na niektórych fotkach roślin domowych było widać piękny ogród za oknem. Będzie dobrze..jak nie f. to coś innego będziemy używać. Na takim Forum nie może przecież zabraknąć zdjęć

Izuś nie mogę jeszcze założyć swojego wątku ogrodowego, ponieważ mam bardzo mało zdjęć, tylko kilkanaście, pokazałam część z nich u Geni w wątku, na jej zaproszenie :D ale od wiosny ostro cykam fotki i zakładam swój wątek , już teraz zapraszam :D
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Aga załóż po prostu zaczątek wątku i wklej kilka zdjęć. Do wiosny już niedaleko, a my będziemy wiedzieli na co mamy się przygotować.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga- moją altankę gdzieniegdzie było widać na zdjęciach. Zresztą to trudno nazwać altaną. Nawet M mówi na nią buda. Jest strasznie stara i dziurawa. Zrobiona pewnie systemem "gospodarczym" z płyt pilśniowych. Myślałam nawet o solidnym remoncie ( byłby chyba tańszy niż nowa), ale wymyśliłam sobie inną lokalizację dla niej ( ta niezbyt jest fortunna).

Zgadzam się z Magdą całkowicie - powinnaś już Agness założyć wątek. Ja podobnie jak Ty mam szczery zamiar lepiej dokumentować na zdjęciach wszystko co rośnie u mnie. W sumie też mam niewiele zdjęć. Zanim trafiłam na forum nie przyszło mi do głowy by wszystkiemu pstrykać fotki.

Jutro wybieram się do ogrodniczego.Trzymajcie za mnie kciuki bym nie wydała majątku ( którego z resztą nie mam :lol: ).
Nic nie wskazuje na to by zima chciała szybko odejść. Więc proponuję mały "zastrzyk energii" by we względnym zdrowiu psychicznym doczekać wiosny - małe przypomnienie moich lilii:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś namieszałam, więc cd lilii:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

bardzo ładne te lilie, czy znasz ich nazwy, ta biała bardzo mi sie podoba :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Bardzo ładne te lilie Izo. Kupiłam jesienią chyba z 8 gatunków. Może też będę mogła się nimi pochwalić. Gdzie ta wiosna?
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Piękne lilie. Ja jestem na etapie sporządzania liliowych " chciejstw " :P :P .Jak znam siebie , to znowu przyszaleję. :wink:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja tu ;:65 żeby zobaczyć co kupiłaś :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”