Wreszcie po 3 miesiącach trochę popadało i część pojemnika się uzupełniło.
Na ogrodzie trochę trawsko znów podrosło i zaczyna się robota od nowa.
Jak już się ogarnie rabatki to za chwilę znów ta sama robota.
Widoczki ogrodowe.
Hibiskusy kwitną, róże powtarzają kwitnienie choć to nie ten wysyp pączków jak poprzednio.
Ketmie syryjski, inne mają dopiero pączki.

Red Heart

Hibiskusy bagienne teraz chyba mają się lepiej bo noc przynosi im rosę.
All Eyes on Me

Summer in Paradise

My Valentine

Midnight Marvel

French Vanilla

Drugi Summer in Paradise

Starry Starry Night

Vintage Wine

Róże
Gizelka

podobna do Astrid Lindgren

Artemis

Peace

LO

Powojniki
Polish Spiryt

Jan Paweł II

Xerxes

Hortensje

Lilia jakaś opóźniona się znalazła.

Funkie

Małgosiu
Ja też uważam, że Fraise Melba w moim ogrodzie to najładniejsza hortensja.
W końcu to udoskonalona odmiana Vanille Fraise (mama Fraise Melby) przez jej hodowcę.
Choć lubię też moją starą Limelight.
Olu
Bolesławiecka ceramika, przynajmniej niektóre wzory nawet spodobały się mojemu mężowi.
A nie jest on ich wielkim fanem takim jak ja.
Kamienie planuję jeszcze zabezpieczyć impregnatem hydrofobowym do kamienia naturalnego
ale nie wiem czy w tym roku uda mi się to zrobić.
Im jestem starsza tym bardziej doceniam każdą chwilę spędzoną z rodziną bo czas mi bardzo szybko teraz umyka.
Aniu
Niektóre hortensje tak mi się rozrosły, że będę musiała je albo przesadzić (choć nie wiem gdzie) lub radykalnie je ciąć.
Ostatnio zbzikowałam na punkcie bagienniaków chciałabym dokupić jeszcze tylko z czysto białymi płatkami.
Myślę o odmianie Luna White i o Cookies and Cream ale plany zakupowe zostawię chyba na przyszły rok.
Halszko
Dziękuję za miłe słowa.
Ogrodu super dużego nie mam, mąż jeszcze na działce bardzo zagęścił te tereny drzewami owocowymi, malinami,
agrestem, rabarbarem, aroniami i chrzanem.
Właściwie większość rabat jest wzdłuż ogrodzenia działki od ulicy(długość ok. 40 m) i płotu od strony ś.p.teściowej a i jedna rabata jest przed tarasem. Hektary to nie są.
Pozdrawiam wszystkich