Zakątki na Dębowym 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 4

Post »

cyma2704 - Soniu Dziękuję. Nela też lubi nasz ogród. ;:167
Tak naparstnic i makó nasialo mi się duzo. Zaraz jak one przekwitną to część będę musiała zredukować aby nie mieć tylko ogrodu makowego i naparstnicowego. :D
Róże w tym roku jak na razie ładnie rośną i kwitną.
Dziękuję . Tak na południu Europy dużo wcześniej wszystko kwitnie. Ale takiego bogactwa w ogrodach jak my mamy w Polsce to nie mają.
Dziękuję. Weekendowo ile się da będę w działać w ogrodzie oby tylko pogoda dopisała.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Twoje krwawniki oficie kwitną, mój ma zaledwie 3 kwiaty. Tam gdzie posadziłam mało co daje radę, trzeba będzie go przesadzić. Biała chmurka kwiatów ładnie wygląda w Twoim ogrodzie :)
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne goździkowate cuda – goździki i firletki. Naparstnice i łubin też mój zachwyt wzbudzają. Basowe brzęczenie zadrzechni jest imponujące zwłaszcza jak ich się zleci kilkadziesiąt do jakiejś rośliny, której nektar szczególnie cenią – u mnie w ogrodzie taki efekt co roku zapewniają moszenki południowe. Warczy toto jak sowiecka maszyna do krojenia jabłka na cztery części z dowcipu. Serdeczne dzięki za propozycję zebrania nasion maków, naprawdę doceniam, ale nasion maków lekarskich to ja mam od groma. I tylko nie wiem jak je siać, żeby były takie piękne i dorodne jak u Ciebie. W tym roku posiałem w kwietniu, pięknie wykiełkowały, podrosły, po czym trzy czwarte znikło (zapewne zgniły gdy przyszedł jeden bardzo deszczowy tydzień w maju), a pozostała jedna czwarta jest maleńka, rachityczna, i mimo wysokości rzędu dziesięciu centymetrów właśnie zaczęła mikroskopijne pąki kwiatowe produkować. No nic, popodziwiam sobie u Ciebie, bo naprawdę śliczne masz okazy.

Pozdrawiam!
LOKI
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Aniu jak zawsze podziwiam Twój ogród. ;:138
Oby pogoda dopisała.
U nas zaczyna się fala upałów nawet 37-38 stopni prognozują, rany jak przetrwać ten czas, gdy deszczu brak.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bufo-bufo- Olu Żółty krwawnik mi przepadł. Ale za to czerwony się rozrósł ładnie i ta obficie kwitnie . To mnie cieszy ;:303
Nie wiem czemu nie wszystkie odmiany rosną dobrze.
O tak ta biała chmurka ładnie wygląda. W ubiegłym roku wysiałam i w tym roku same się wysiały :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Locutus- LOKI Goździki wciąż kwitną. Filareki też. Kilka siewek przesadziłam sobie.
Naparstnice już na czubkach kwitną. Zaraz będą przerzedzone. Basowe brzęczenie zadrzechni dobrze ujęte . Ja az tak dużo ich u siebie nie widziałam . Na raz tylko 2. Już sobie wyobrażam jak kilkadziesiąt brzęczy, masz racje jak jakaś maszyna ;:306
Maki u mnie rosną bezproblemowo. Może i u ciebie zaczną rosną dobrze. U mnie aż ich za dużo ich się sieję ,że 1/ 3 i tak wyrywam.
Dziękuję za miłe słowa. :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kasia74 - Kasiu A dziękuję . Każdy tworzy swój ogród na miarę swoich możliwości i chciejstw.
Taki w jakim dobrze się czuje. :wink:
Pogoda na razie jest w kratkę. Ale ponoć ida upały ale tak jest co roku. jakoś damy rade.
wieczorami trzeba będzie podlewać ogrody.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Umieram z zazdrości patrząc na te Twoje maki.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Spektakularnie kwitnące maki przekwitają i robią miejsce na ogrodowej scenie kolejnym pięknościom. ;:173
A w Twoim ogrodzie obfitości kolorów i roślin moc! ;:215
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”