Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Post »

;:138 Loki to już wszystkiego najlepszego w tę 4o-tkępiękny wiek ani za młody ani za stary ale pełen pary ;:63 :heja
Szanuj ten wiek bo szybko mija a to najpiękniejsze lata w sam raz do pełnego życia i działania nie zmarnuj ani jednego dnia ;:304 ;:215
Wracając do ogrodu a nie próbowałeś kłaść węża na ziemi i i tylko przekładać jego miejsce co jakiś czas ja tak podlewam jak nie chce mi się stać z tym wężem a dla roślin czasami to lepiej jak po upale nie dostają od razu szoku zimnej wody po liściach.Nie ma bata żeby ktoś zauważył że między roślinkami leży sobię sikający wąż.Sąsiad czasami tylko się zastanawia co ja tam w tym ogrodzie tak szukam ?;:306 Ja teraz czekam na rozkwit lilii i hortensji bo po piwoniach już tylko resztki do obcięcia a róże niektóre taż kończą swoją piękność.Dzisiaj robiłam zupę jarzynową z dodatkiem jarmużu i boćwiny i tak mi zapachniało przez moment chłodnikiem,kiepska jestem w znajomości kuchni ale chłodnik z jarmużu albo boćwiny,istnieje takie coś?Ty światowy człowiek na pewno różniaste dania jadasz,poradź starą niedoświadczoną kulinarnie :lol: Koleżanka była u mnie nie dawno z wizytą i orlaja poszła w świat na chwałę Soni i cynie karłowa,jak również ostróżka jednoroczna samosiejka tylko jej nie dałam bo to takie wątłe pewnie by się nie przyjęło,ale nie wiem czy nasionka będę w stanie zebrać bo nie widzę,wytwarza to nasionka w ogóle?Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego spokojnego podlewania a najlepiej spokojnego deszczyku. ;:138
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Coś mi się pstrykło ma koniec ale nie wiem co 🫣
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękna jest ta róża jaśniejącą na obrzeżach (fotka nr 1 i nr 3). ;:167
Co to za odmiana, Jolu?
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu to Eden Rose,teraz przy ostrym słońcu bardzo szybko przekwita,rozkłada płatki i blednieje.Ta z dużym kwiatem mocniej rózowa po drugiej stronie pergoli to Półka w towarzystwie,Julie Andrau,mam jednak niepewnosć bo mam małą paskowaną która też była opisana jako Julie Andrau,myślę że to pomyłka ale jak się nazywa?
Obrazekniestety nie mogę znależć zdjęcia tej paskowanej nie mam na galerii telefonu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu drzewa i krzewy masz o różnym, ciekawym pokroju, świetnie się prezentują. ;:215
Morelowa róża cudna. ;:oj Ładne wysokie donice.
Narzekasz na ogrodowe kompozycje, a rabaty ze świerkiem na osi widokowej piękne. ;:108
Piękny tort, gratulacje dla Jubilatów. ;:136
Też nie lubię gotowania. :roll: Niestety zdrowie nie pozwala na jedzenie gotowców sklepowych. Wysilam się tylko dla dzieciaków. :)
Spokojnego weekendu, bez wielkich upałów. ;:168
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No nie wiem czy te lata najpiękniejsze… Energii już człowiek nie ma tyle co choćby dziesięć lat temu, dużo bardziej zmęczony, już tu go strzyka, tam go łupie – jeszcze nie permanentnie, ale coraz częściej… Urlopu zawsze za mało (nawet jeśli, powiedzmy sobie szczerze, Francja pod tym względem pracownika naprawdę rozpieszcza). Nad tym jak sobie ułatwić podlewanie się zastanawiałem – ale jak się ma zarośnięty dziki busz jak ja, to nie jest to takie oczywiste, żeby nie musieć stać, ale jednocześnie dotrzeć w każdy kąt. W sprawie chłodnika Ci nie pomogę, bo z zup to ja jedynie ogórkową, pomidorową i fasolową potrafię ugotować. Jakoś tak u mnie w domu rodzinnym jadało się mało zup i nie wyniosłem potrzeby, żeby je przyrządzać… Zarówno cynie jak i ostróżki jednoroczne wytwarzają nasiona. Zwłaszcza te drugie są bardzo płodne – u mnie sieją się na potęgę, całe łany ostróżek mam. Ale jest tego tyle, że i zbiór nie nastręcza problemów.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam was serdecznie Soniu i Loki.
Soniu bardzo dziękuję za miłe słowa powiem ci że na zdjęciach to całkiem ciekawiej wygląda,do tego ten aparat bardziej koloryzuje ubarwia sprawiając bardziej bajkowe wrażenie.Na żywo to takie kolory naturalne bardziej czasami blade ,szarawe ale podobają mi się te kolory.Właśnie wczoraj troszkę popracowałem na górce i ledwo mogłam chodzić w tym.ogrodzie zapominam o mijających godzinach a potem stękam.Zmieniając temat na kulinarny to nie ma opcji o korzystaniu z gotowców to nie nasza natura nie ten wiek,mnie denerwuje to że jak sama wymyślam trudniejsze dania bo mam na to ochotę to jest ok.najgorzej jak muszę coś modzić bo ktoś to chce🥴Dlatego chyba mamy podobnie i rozumiem doskonale 🤗Soniu twoje roślinki ujęły już inne serca i poszły w świat,bardzo bym chciała coś ci sprezentować,ale najlepiej coś co ci się przyda,pozdrawiam serdecznie i życzę dużo radości i niekłopotliwych gości 😄🤗

Obrazek

Obrazek
Bob lada chwila do zebrania

Obrazek
Częsc grządek z częscią nowych ogrodowych
Obrazek

Obrazek
Zaczynają nabierać kolorków
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Borówka obrodzila
Obrazek

Obrazek
Czy to leszczyna czy grab?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Deszcze poniszczył kwiaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu pięknie u Ciebie już kwitną róże , bujne, krzaczaste są i piękne kolory mają ;:oj Szczególnie mi się spodobała morelowa ;:167 ;:167 Piękne masz Ostróżki ;:138 chyba nie ma u Ciebie ślimaków? Ja jeszcze parę lat temu miałam różne odcienie niebieskich ale z roku na rok ślimaki mi pożerały w trakcie wzrostu, mimo, że sypałam popiół i inne rzeczy w koło. A małych sadzonek nigdy nie udało mi się uchować przed nimi ;:223 i zrezygnowałam z nich choć bardzo mi się podobają. Więc łanem pięknych Ostróżek nacieszyłam się u Ciebie. ;:138 ;:180
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ogród masz Jolu bogaty w rośliny, róże z dużą ilością pąków jeszcze długo będą cieszyć! ;:215
Będziemy oglądać ;:204 :D :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Bożenko,witaj Maryniu ;:138 ;:168
Bożenko u ciebie jest piękny bogaty ogród wszystko tak bujnie rośnie a super wyglądają takie plamy kwiatów ,zawsze chciałam to u siebie zrobić ale jakoś mi nie wychodzi,powiedz czy szałwia muszkatułowa to dwuletnia roślina bo posiałam i ma teraz takie maleńkie kwiatostany nic to do muszkatułowej nie podobne,jak jest dwuletnia to może na drugi rok się doczekam.Miło słyszeć że coś się komuś podoba bo ta górka to takie dzikie miejsce było teraz mam więcej czasu to bardziej coś doglądnę i zdjęcie zrobię a przedtem to mogłam tylko ratować od całkowitego zarośnięcia trawskiem.Dzisiaj też byłam i pomimo że upał był to w samo południe mogłam tam pracować bo dużo cienia tam jest i daje ochłodzenie człowiek tak się nie męczy.Wykopałam bób i na to miejsce coś trzeba by posadzić,muszę pomyśleć co by mogło jeszcze do jesieni podrosnąć.Dużo zdrowia Bożenko,i zaglądam do ciebie tylko po cichu nie zawsze zdołam zrobić wpis bo jak mnie kości rozbolą to na już muszę odejść od kompa bo nie wytrzymuje.Dużo słoneczka czasem chmureczki,i dobrego picia dwie beczki ;:138 ;:168

Maryniu dziękuję za miłe słowa ,zapraszam jak tylko masz czas i ochotę do zerknięcia na moje roślinki.Zaskakuje mnie czasami ta przyroda jak wielką ma wolę życia,dynia to na pięciornik wchodzi ale jej nie będę przeszkadzać uwielbiam odkrywać takie niespodzianki.Ślimaki u mnie są tylko teraz ciepło to pochowane właśnie wykopuję czym prędzej ziemniaki bo już grasują i dziurawią a na razie jeszcze ładne wykopuję jak dłużej poczekam to zostanie tylko drobizna a co większe znikną.Ten czas tak ucieka teraz do domu się wchodzi jak jest już po 20 i nagle późna noc.Pozdrawiam bardzo serdecznie ,z rewizytą będę jutro bo dzisiaj już padam .Dobrej nocy ,miłych snów jutro dzionek będzie znów. ;:138
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kiedyś po ścianie chodził taki żuczek czy ktoś wie co to jest?
Obrazek
A takie coś latało wieczorem u córki
Obrazek
Było tego dużo ale na chrabąszcza to nie wygląda.
. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”