Kamil ja mam wyjątkowe szczęście do takich pomieszanych nasionek.
Promyk u mnie ma kształt sakiewki.
W zeszłym roku wysiałam Alices Dream od Asi i wyrosły pasiaste śliwki.
Posiałam w tym roku 2 krzaczki Alices Dream, na razie nie mają owoców. Pasiaste śliwki też mam, chcę zobaczyć czy się będą rozszczepiać.
Mam też Indische Fleisch w tym roku gdyż też wyrosło coś innego, coś w stylu Berkeleya.
Iga z moich obserwacji to zbyt wysoka temperatura powoduje opadanie kwiatów ale mogą też z niedoborów pokarmowych. Moja ręka już w pełni sprawna. Pomogły mi herbatki z bazylii. Robota idzie pełną parą.
Wysadziłam już wszystkie pomidory przeznaczone do gruntu. Musiałam trochę przerobić ogrodzenie i powiększyć ogródek bo mi się nie mieściło.
Przesunęłam płotek bliżej kurników. Pomidorów wysadziłam 122 sztuki nie licząc tych w workach, wyliczać odmian nie będę bo padnę , podczas uprawy postaram się pokazać każdą odmianę.
Wysadziłam też dynie. Nie było lekko, wykopywałam dołki i nosiłam czarnoziem i obornik oraz wodę do każdego żeby wzbogacić mocniej glebę, dynie chyba takie bardziej żarłoczne są niż np cukinie. I dostawiłam wzdłuż płotek z firanek, dla osłony przed wiatrem i nadmiernym słońcem. Dyniek wysadziłam 12 sztuk.
Tak teraz wygląda warzywnik.
Z lewej za płotkiem rosną słoneczniki a dalej ziemniaczki.
Niestety po deszczu wszędzie wyskoczyło zielsko.
Truskawki
Dynie.
Delicata ozdobna
Olga bezłupinowa
Warszawska makaronowa
Muskat Prowansalski
Amoro F1
Swet Dumpling ozdobna
Lunga Di Napoli
Marina Di Chioggia
Trombocino D'Albenga
Lunga Di Napoli
Delica F1
Zostały do wysadzenia cukinie i arbuzy oraz trochę papryk.
No i pomidorki na późny zbiór.