Na starym po nowemu 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 6

Post »

Andrzeju, podobało mi się w Pszczynie.
Wozy z jedzeniem dali w zupełnie inną część, trzeba było trochę podejść by coś zamówić. A w ich miejscu stanęły ładne stragany z pięknymi wyrobami. Klimacik był więc super.
Wierzę Ci, że o tyle mniej jeździsz autem niż Twój syn. Aczkolwiek porównanie jest niesamowite.
Rutewkę bardzo polecam. Orlikolistne mają teraz swoje wielkie 5 minut. ;:215
A tu Księciunio, który wciąż walczy i walczy o przetrwanie, ale wreszcie zaczął iść w siłę

Obrazek

Martuś - oczywiście, że tę piwonię mam od Jadzi ;:167
Dostałam ją jako Pastel Splendor.
Zmienia kolor z fuksjowego na beżowy. Kwiaty ma bardzo duże.
Tak, pięknie pachnie. Nawet mocniej niż ta róża RU i biała piwonia na wspomnianej fotce.
Irysy holenderskie rosną od samego początku w gruncie i stale w tym samym miejscu. Tak, to może być sprawa odmiany, tak samo jak z ich zimowaniem. Te zimują doskonale.
Pewnie podobnie jak czosnki - niektóre już mam pościnane, a niektóre dopiero zaczynają tworzyć kwiatostany.
Koleusy mnie od zawsze zachwycają. A cieszyłabym się gdyby Ci smakował ten szpinak. ;:196

Obrazek

Obrazek

Tawuła Nippońska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko róże już ładnie kwitną. ;:215 Moje w pąkach.
Rutewki orlikolistne piękne, ta bardziej różowa urocza. ;:oj Mam tę bardziej liliową. Czy można je przesadzać? Wsadziłam całą kępkę siewek, bo wyjeżdżałam. Teraz kwitnie chyba tylko dwie.
Zazdroszczę cudnych irysów holenderskich, wspaniale kwitnąca kępa. Moje pożarte razem z czosnkami.
Piwonie piękne, ta ostatnia też bardzo mi się podoba. Różowa z postrzępionym środkiem równie piękna. Moje leżą po nocnej ulewie. ;:222
Miły i ciekawy pobyt w Pszczynie. ;:215
Dobrego tygodnia na cieszenie się ogrodem. ;:3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piwonie przepiękne! I już masz róże :D Ja przy domu też mam trochę, ale na ranczo to jeszcze muszę sobie poczekać. Tam jest zimniej, więc wszystko jest niestety opóźnione. Widzę, że cieszysz oczęta przywrotnikiem :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Beatko...Pszczyna...byłam jeden raz ale wróciłam zachwycona.A znalazłam się tam będąc w sanatorium i odwiedziliśmy Zamek, zagrodę żubrów i wtedy nie pamiętam co to było za świętowanie w Pszczynie.
Ogród Kapiasa to Goczałkowice w pobliżu jak dobrze pamiętam
Beatko...piwonie mają teraz swój czas i powiem , że kwitną w zwolnionym tempie pewno tten chłodniejszy maj im sprzyjał.
U mnie na razie odcienie bieli są w swoim żywiole.
Jak czytam i patrzę ile masz wszystkiego to zapytam na jakim areale możesz tak się rozpościerać.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Beatko, świetne fotki z Pszczyny ;:215 bardzo ciekawe aranżacje ;:108
W ogóle robisz cudne zdjęcia i pięknie je komponujesz ;:63
Piwonie prześliczne - szczególnie ta różowa z luźnym kwiatostanem (zdjęcie nad Tawułą Nippońską).
Dobrego tygodnia Beatko, miłego ogrodowania ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Beatko, przepiękne kwitnienia pokazujesz ;:138 , na ciekawie skomponowanych zdjęciach :tan . Aktualizacja w moim telefonie pozbawiła mnie możliwości tworzenia nawet tych najprostszych kolaży :( .
Przeprowadziłam wywiad u źródła :D i wynik jest taki, że ta piwonia to Julia Rose. ;:108
U Ciebie musi być zdecydowanie cieplej ;:333 , bo u mnie dopiero teraz rozkwitają irysy holenderskie, a ciemnolistny bez czarny może jutro pokaże różowe kwiatuszki.
Wzeszły mi już wszystkie cztery wysiane nasionka szpinaku ;:215 , a pierwsze już ma dwa listki właściwe. Muszę jeszcze raz poczytać, bo zapomniałam :oops: kiedy można zacząć zrywać listki, a na pewno spróbuję, bo lubię zieleninę wszelką, ale chciałabym też dochować się sporego pnącza, obsypanego kwieciem, jakie widziałam w jakimś programie ogrodniczym. :heja .
Bardzo jestem Ci wdzięczna, że dzięki Tobie mam taką możliwość ;:196 , bo pewnie jeszcze długo tylko myślałabym o tym. ;:131
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”